Logeren bij Koos Konijn in Bad Bentheim, inclusief leuke to do’s van Ilse!

Auteur: Ilse

Dit artikel is gepubliceerd op: 12/11/2019

Eerder schreef ik al over onze miniroadtrip langs de Duitse Sprookjesroute. De laatste dagen van onze reis verbleven we bij Koos Konijn in Bad Bentheim, een plek waar je je niet hoeft te vervelen!

Gemak dient de mens

Net over de grens bij Enschede ligt het Roompotpark Bad Bentheim. Inchecken gaat makkelijk want je krijgt je pasje thuisgestuurd. Bij aankomst wordt het aan de slagboom geactiveerd; je krijgt je zwemkaartjes en het plezier kan beginnen. Het park is ruim opgezet met een centrum in het midden en verspreid over het park kleine straatjes waar de huizen aan liggen. Ons huis was helaas niet echt schoon bij aankomst, maar dat werd goed opgelost. De huizen zijn ruim en je hebt de keuze voor een afgezette tuin. Dat vonden wij heel fijn met 4 kleine kids. Zo konden de papa’s en mama’s met een gerust hart op de loungebank ploffen en de kinderen lekker rond rennen.

De huizen zijn ruim en je hebt de keuze voor een afgezette tuin.

Lekker los met Koos

In principe hoef je het park niet af en is er voor de kleintjes genoeg te doen. Er zijn speeltuintjes, een indoor soft play, arcaderuimte, kleine bowlingbaan en fietsverhuur. Iedere dag zijn er activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen en die zijn grotendeels in het Nederlands. De dag wordt afgesloten met een minidisco waar Koos Konijn zijn dansmoves laat zien. Helaas was onze jongste geen fan van Koos en wilde zich vooral verstoppen in de softplay om daar stiekem mee te dansen. Het zwembad is openbaar en ligt bij de ingang van het park. Een schoon zwembad met een kindergedeelte, stroomversnelling, bubbelbad, speelgoed voor de kleintjes en 50 meter bad. Genoeg vertier voor een paar uurtjes.

Een schoon zwembad met een kindergedeelte, stroomversnelling, bubbelbad, speelgoed voor de kleintjes en 50 meter bad.

Do’s in Bad Bentheim en omgeving

Onze jongens hebben genoeg energie en wij kunnen ook niet echt stilzitten dus zijn op pad gegaan in de omgeving:

  • Dierenpark Nordhorn: een echte aanrader. Mooi opgezet dierenpark met veel speelgelegenheid. We dachten een ochtend naar het park te gaan maar bleven bijna een hele dag.
  • Burcht: in het centrum vind je de burcht. Onze jongens houden van ridders, prinsessen en alle verhalen hierover dus ze vermaakten zich prima. De burcht is niet heel groot dus prima voor alle leeftijden. Je kunt de toren beklimmen. De trappen zijn wat stijl en het is stiekem best hoog maar je hebt een mooi uitzicht en voor stoere kleuters is dit een must do.
  • Fietsen: vakantie op een park is niet compleet zonder een ritje op een familiefiets. Met vrienden huurden we 2 4-persoonsfietsen op het park en trappen maar. Een tip: neem geen kind op schoot, omdat je hem niet alleen voorin wilt laten zitten. Voordat je het weet schiet je voet van het pedaal en rollen de wielen verder, auw. Ondanks dat hebben we enorm gelachen.

Schnitzel, Pommes und Currywurst

Van al dat zwemmen, aapjes kijken en fietsen krijg je honger. We waren met onze Engelse vrienden op vakantie dus moesten hen kennis laten maken met de Duitse keuken. De Grafschafter Stube is dan de plek om te gaan zitten. Snelle service, vriendelijk personeel en lekker eten. We hebben een avond gegeten op het park. Voor de kinderen ideaal, omdat er genoeg te doen is al vonden we dat we echt veel te lang moesten wachten ondanks dat het niet druk was. Het eten was prima maar niets bijzonders. Onze vakantie sloten we af met een diner op de tennisbaan. Marijas Bistoria is de kantine van de plaatselijke tennisclub en ondanks dat dit raar klinkt, was het perfect. Heerlijke pizza’s en live entertainment voor de kids. Helaas geen verschoningsgelegenheid.

Voor ons was dit alweer de laatste stop van onze miniroadtrip. We hebben het heerlijk gehad en wat is Duitsland een fijn land met kinderen: schoon, gemoedelijk en veel te ontdekken.

Onze favoriete reisartikelen voor een vakantie met kinderen

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!