Local mama Marta tipt deze 5 kindvriendelijke musea in Barcelona

Auteur: Marta

Dit artikel is gepubliceerd op: 20/12/2019

In Barcelona valt een heleboel te zien! Zeker voor kinderen is er veel leuks te beleven, ook op cultureel vlak. Maar welke musea zijn nou het meest geschikt voor een bezoek met kinderen en wat kunnen ze er überhaupt leren?

Local en expert Marta Rubio van BarcelonaMetMarta.nl tipt ons deze 5 kindvriendelijke musea in Barcelona:

1. Geschiedenismuseum van Catalonië

De geschiedenis van Barcelona en Catalonië komt tot leven in het Museu d’Història de Catalunya. Op een zeer visuele en interactieve manier loop je als bezoeker door de geschiedenis, van de eerste bewoners tot heden. Denk hierbij aan binnenkijken in een Romeins huis, op het paard springen als een ware ridder of de industriële revolutie meemaken. Kinderen leren onder andere over het modernisme (de kunststroom waartoe onder andere Gaudí behoorde), het ontstaan van Catalonië en de Spaanse burgeroorlog. Al met al een zeer leerzaam uitje om je culturele kennis van Barcelona te verrijken.

2. Wetenschapsmuseum

Een superleerzaam en interessant museum – favoriet bij lokale gezinnen – is het CosmoCaixa Museu de la Ciència. Al bij binnenkomst is de spiraalvormige trap met gigantische boomstronk uit de Amazone een indrukwekkend gezicht. In het museum kun je allerlei wetenschappelijke opdrachten uitvoeren en aan de hand daarvan kun je van alles aan je kinderen leren: hoe je kleuren maakt uit primaire kleuren, hoe golven werken of wetenschappelijke principes zoals zwaartekracht. Er is zelfs een klein oerwoud nagebootst waar steeds hevige regenbuien vallen, zelfs met dieren en planten. Het museum heeft ook een grote buitenplaats met terras waar je heerlijk kunt ontspannen.

Er is zelfs een klein oerwoud nagebootst waar steeds hevige regenbuien vallen, zelfs met dieren en planten.

3. Maritiem museum

Dat Barcelona ooit deel uitmaakte van een grote zeenatie is goed te zien bij het Museu Marítim de Barcelona. In de voormalige scheepswerven is nu dit indrukwekkende museum gevestigd dat de maritieme geschiedenis van Barcelona vertelt aan de hand van oude schepen en voorwerpen. Het mooist is zonder twijfel eens om te kijken in de Paleibot Santa Eulàlia. Dit schip ligt voor anker in de haven van Barcelona. Een zeer mooie boot waar kinderen zich even echte piraten zullen voelen! Het restaurant bij het museum is ook een zeer kindvriendelijke plek waar je heerlijk kunt lunchen.

4. Spaans Dorp

Een leuke plek voor nieuwsgierige aapjes is het openluchtmuseum Poble Espanyol in Montjuïc. In dit nagebootste Spaanse dorp vindt men de kopieën van tal van gebouwen uit heel Spanje. De verschillen tussen de regio’s worden zo goed zichtbaar. Ook staan gastronomie, folklore en ambacht centraal in dit museum. Je ziet onder andere glasblazers aan het werk of je kunt een flamencoshow meemaken. Omdat het museum opgezet is als een dorp, kunnen kinderen er lekker doorheen wandelen. Als je naar de kidsroute hebt gevraagd (gimcama familiar) dan kunnen ze op zoek gaan naar allerlei verborgen schatten!

5. Chocolademuseum

Een museum waar kinderen dol op zijn is het Museu de la Xocolata. Hier wordt de geschiedenis van de cacao verteld en hoe die in Barcelona terechtkwam. Kinderen kijken hun ogen uit met de grote chocoladefiguren die gemaakt zijn door de beste patissiers in de stad. Ook worden er regelmatig workshops georganiseerd voor alle leeftijden. Na afloop van je bezoek kun je uiteraard wat lekkers proeven of een souvenir kopen. Een must voor de chocoladeliefhebbers!

Dit waren 5 van mijn favoriete musea in Barcelona die zeker geschikt zijn om met de kinderen heen te gaan. Een overzicht van alle musea in Barcelona vind je terug op BarcelonaMetMarta.nl. Ben jij in Barcelona geweest en heb jij een favoriete kidsmuseum, laat het ons dan weten!

Take me to Barcelona!

Lijkt Barcelona jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt in ongeveer 2 uur en 15 minuten van Schiphol Amsterdam naar Barcelona
  • De beste reistijd voor Barcelona is mei tot en met juni en september en oktober, in juli en augustus kan het echt heet zijn
  • Onder andere KLM, Transavia en Vueling vliegen direct op Barcelona
  • Auto huren in Barcelona? Alle grote verhuurbedrijven zijn op het vliegveld te vinden: Avis, Europcar, Sixt en Hertz.
  • Deze leuke hotels in Barcelona boek je op Booking.com! Of check deze leuke huizen in en rond Barcelona van Belvilla
  • Liever een pakketreis? Check de deals van bijvoorbeeld Tui.nl of D-Reizen
Onze favoriete reisartikelen voor een vakantie met kinderen
Booking.com

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!