3 x must sees in kindvriendelijk Kroatië: Nicole reed met haar gezin naar Zaton

We waren onderweg naar onze vakantiebestemming Zaton in Kroatië. In de Karawankentunnel gaf onze zoon Pip van 1,5 jaar (overdag al zindelijk qua plassen) plots aan dat hij echt moest plassen. Nú! Manlief: “Je hebt het potje toch bij de hand?” Check! Dus snel zoonlief uit zijn autostoeltje gewurmd en bij mij op schoot gezet, zodat hij tussen mijn benen in op het potje kon plassen.

Van een plasbeurt naar een wasbeurt

Op dat moment was ik 22 weken zwanger van ons 2e kindje en had al een behoorlijke buik. Het was natuurlijk supergoed dat Pip op het potje had geplast, maar ík zat ermee tussen mijn benen. Bij elk hobbeltje op de weg zag ik het plasje al over de rand gaan, dus ik wilde er graag snel van af. Oplossing: raampje open en naar buiten kiepen! Perfect zou je denken. Toen we daarna bij het tankstation stopten, zagen we de daadwerkelijke ‘schade’: de hele zijkant van de auto vól met plas, vanaf het begin van het 2e raampje tot de achterzijde van de auto. We lagen werkelijk in een deuk. Hop door de wasstraat en verder naar onze vakantiebestemming.

Oplossing: raampje open en naar buiten kiepen! Perfect zou je denken.

De reis naar Zaton is zo’n 1.434 kilometer. Vanwege onze zoon en hond maakten we daarom een tussenstop in Ljubljana, Slovenië. Een absolute aanrader, wat een te gekke stad. De kunstwijk daar, Metelkova, is wereldwijd bekend en gaaf om te bezoeken. Heerlijk uitgerust begonnen we aan het laatste stuk van de reis!

Een resort waar aan alles is gedacht

In Kroatië hadden we een superleuke accommodatie geboekt: Zaton Holiday Resort. Er was een lange oprijlaan, links een groot gedeelte met alleen maar appartementen en aan de andere kant een campinggedeelte. Erg kindvriendelijk en ook honden zijn welkom. Er is een strand aan het resort waar je de prachtige zonsondergang kunt bekijken en een groot aanbod wat betreft animatie. Op veel plekken vind je speeltoestellen en op het park ligt ook een bos waar je lekker kunt wandelen. Ook het zwembad was heel leuk met verschillende verdiepingen en ook voor de allerkleinsten een gedeelte waar ze veilig en wel kunnen kruipen. Verder zijn er diverse restaurantjes en winkeltjes. Kortom, het maakt deze vakantie best wel af.

Ook het zwembad was heel leuk met verschillende verdiepingen en ook voor de allerkleinsten een gedeelte waar ze veilig en wel kunnen kruipen.

De omgeving van het resort is magnifiek! Kroatië is sowieso een prachtig land, geweldig eten en heeft echt een mooi landschap. Als je googelt op Kroatië, dan zie je genoeg mooie plaatjes. En niks is minder waar, het ís er prachtig. Wat je onderweg zo allemaal ziet, het lijken allemaal wel verborgen schatten.

3 x must sees in de omgeving van Zaton

Tot slot: Deze 3 plekken in Kroatië moet je absoluut gezien hebben (en 1 in Slovenië):

 • Zeeorgel in Zadar
  Het is een bijzonder en maf verschijnsel. Het is een soort trap die de zee ingaat en in die trap zitten gaten die klanken creëren door de combinatie van het verplaatsen van lucht door de golven.
 • Nin & Vir
  Uniek door z’n stilte, afgelegen, weinig te beleven, maar dát maakt deze stadjes zo bijzonder! Hele fijne stranden met genoeg schaduw. Echt heel fijn!
 • Dubrovnik
  Voor een dagje activiteit en afwisseling is dit een hele leuk stad. Bruisend, toeristisch, genoeg te zien qua historie, maar ook lekker shoppen. Voor de kinderen wederom genoeg speelplaatsen/fonteinen en dergelijke waar ze op een warme dag lekker kunnen spelen.
 • Metelkova Ljubljana (Slovenië)
  Een superhippe en mysterieuze plek. Overdag is er niet zo veel te beleven en heb je alle gelegenheid om mooie plaatjes te schieten met je camera. ’s Avonds komt de wijk tot leven en hangt er een gezellige sfeer met goede muziek en lekkere drankjes. Prima om zó de dag af te sluiten.

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!