Met kinderen naar het Kurhaus in Scheveningen Den Haag: do of don’t? Patricia probeerde het uit!

Auteur: Patricia J

Dit artikel is gepubliceerd op: 9/03/2020

Een jaar geleden zijn we met onze dochter van toen 6 jaar naar de musical The Lion King geweest. Op de terugweg besloten we even een kijkje te nemen in het Kurhaus. Ze wist het zeker: daar wilde ze heel graag een nachtje logeren. Toen er afgelopen november een leuke aanbieding voorbijkwam en mijn man in die periode ook jarig was, hadden we een leuke reden om een nachtje weg te gaan. Ik had wel mijn twijfels, want is dit hotel wel geschikt voor kinderen? 

Met de auto of toch maar met het ov?

De parkeerkosten in Scheveningen en Den Haag zijn vrij hoog, dus wij besloten met het openbaar vervoer te reizen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de auto te gaan, alleen moet je er dan wel rekening mee houden dat je minimaal € 20 kwijt bent per 24 uur. In de parkeergarage bij het Kurhaus betaal je zelfs € 30 per 24 uur.

Tip: download de app van HTM voor alle reisinformatie in Den Haag en omstreken. Een HTM-kinderdagkaart kost trouwens maar € 1,50!

Grand Hotel Amrâth Kurhaus

De kamers in het Kurhaus zijn pas beschikbaar vanaf 15.00 uur (de uitchecktijd is 11.00 uur). We waren al iets eerder in het hotel aanwezig, dus onze kamer was nog niet klaar. We hadden een gezinskamer geboekt inclusief ontbijt. We hadden erbij aangegeven dat we graag uitzicht op zee hadden. Mocht je met wat oudere kinderen gaan, dan kun je ook 2 kamers krijgen met een tussendeur. Dan heb je dus 2 aparte slaapgedeeltes, maar wel aan elkaar gekoppeld.

Onze jongste dochter ging alvast op ontdekkingstocht en vond vooral de zalen heel mooi. Een perfecte plek om lekker te dansen.

We konden wel in een andere kamer, maar dan hadden we geen uitzicht op zee. We besloten te wachten en iets te gaan drinken in het restaurant. En hoe fijn, daar is ook een speelhoek met uitzicht op de pier. Onze jongste dochter ging alvast op ontdekkingstocht en vond vooral de zalen heel mooi. Een perfecte plek om lekker te dansen.

Het personeel is erg leuk met kinderen en ondanks dat het een vrij luxe hotel is, kon er eigenlijk alles. De toiletten hebben een aparte verschoningsruimte, ook erg handig als je met jongere kinderen bent. In het hotel zit een Spa & Beauty. De kinderen mogen de hele dag het zwembad in, dat trouwens uitzicht heeft op de zee en het strand. Het bad is al vanaf 7 uur open. Doordat we wat later hoefden uit te checken, konden we op de dag van vertrek ook nog even zwemmen.

Vergeet ik nog bijna het ontbijt! Dat is echt geweldig voor kinderen. Er is zo veel keuze! Voor ieder kind is er wel iets aanwezig. Gekleurde donuts, minicroissants, broodjes, yoghurt. En je kunt er ook gewoon een boterham met hagelslag krijgen. En dan al die sapjes en smoothies!

Wat te doen in de winter of bij slecht weer?

Wij waren er in november. Geen weer om op het strand te zitten. Dus wat kun je wel doen in Scheveningen en omgeving? Wij kwamen op deze 6 leuke activiteiten:

  • Schaatsen: op het Kurhausplein vind je in de winter een schaatsbaan. Dit jaar was er op het strand zelfs ook een schaatsbaan voor kleinere kinderen met Anna en Elsa!
  • Bioscoop: tegenover het Kurhaus zit de Pathé bioscoop met veel leuke kinderfilms
  • Palace Promenade: dit overdekte winkelcentrum zit direct naast het Kurhaus. Wij zijn er gaan GlowGolfen, dat is een indoormidgetgolf met blacklight! Voor kinderen vanaf 4 jaar en misschien iets jonger (met een beetje hulp) is dit wel een echte aanrader! Je kunt in de Palace ook bowlen en er is een Funland.
  • De Pier: op de pier is van alles te doen voor kinderen. Het is overdekt, dus zeker de moeite waard om erdoorheen te lopen. Aan het eind zit een binnenspeeltuin en natuurlijk kun je ook in het grote reuzenrad.
  • SEA LIFE: een groot aquarium met een leuk programma voor kinderen.
  • Circustheater: op dit moment draait Anastasia er. Wij zijn er met onze oudste dochter geweest. Zij is nu 7 jaar. Voor jongere kinderen is het stuk eigenlijk nog wel een beetje zwaar.

Wat te doen in de zomer of bij droog weer?

Natuurlijk kun je veel van de activiteiten hierboven ook in de zomer doen. Behalve de schaatsbaan dan, want die is er alleen in de winter. Onderstaande activiteiten zijn wel erg leuk om met kinderen te doen in de zomer:

  • Surflessen bij Hart Beach: de kinderen moeten dan wel een zwemdiploma hebben. Bij Hart Beach kun je ook heerlijk lunchen en er is een leuke speeltuin. Zijn de kinderen nog te jong om te surfen, dan is dit wel echt een fijn plekje om een dagje door te brengen.
  • Het strand: een dagje op strand is natuurlijk altijd goed!
  • Madurodam: deze miniatuurweergave van Nederland is echt een bezoek waard
  • Bungy Jump & Zip Holland: oftewel ziplinen vanaf de Pier. Voor iedereen die meer weegt dan 30 kilo

Wij hebben genoten van een nachtje Kurhaus met de kinderen en we zouden het zo weer doen.

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!