Kim maakte een ‘babytrip’ naar Barcelona! Met wel een heel bijzondere verrassing!

Auteur: Kim

Dit artikel is gepubliceerd op: 27/03/2019

Toen de kermis in ons dorp net was afgelopen, stond onze stedentrip naar Barcelona op de planning. Uiteraard met onze dochter Bella van 6 maanden. We vlogen in de ochtend dus we hoefden ons ritme gelukkig niet erg om te gooien.

Plannen is… wennen!

Van tevoren hadden we een planning gemaakt, omdat we ‘maar’ 4 dagen hadden en we rekening wilden houden met Bella haar slaapjes overdag. Dat was toch wel even wennen voor ons. Normaal willen we namelijk zo veel mogelijk zien en doen. We hadden een heerlijk hotel (Concordia) geboekt, niet midden in de stad maar dicht bij een metrostation en de centrale weg. We kwamen begin van de middag aan en gingen direct door naar Camp Nou, het voetbalstadion van FC Barcelona. Dat was goed te doen met de metro dus gebruikten we de draagzak; Bella vond het natuurlijk reuze-interessant. Overigens hebben niet alle metrostations in Barcelona een lift – een tipje dat ik op internet tegenkwam tijdens het boeken van alle toegangstickets.

Dat was goed te doen met de metro dus gebruikten we de draagzak; Bella vond het natuurlijk reuze-interessant.

We gingen op tijd terug naar het hotel met de taxi. Het metrostation lag verderop en we waren er even klaar mee. We deden lekker rustig aan in het hotel en gingen later die dag op zoek naar een leuk restaurantje in de buurt. Gelukkig waren er aan de overkant veel kleine straatjes met allerlei lekkers. Uiteindelijk strandden we bij BENZiNA, een hip en klein restaurantje. We genoten heerlijk op het terras met een wijntje, biertje, een plankje antipasti en een potje babyvoeding.

Slaapperikelen

Terug in het hotel was het slapen in het ledikant naast ons bed niet zo’n succes. Thuis lag Bella ook al snel op haar eigen kamer. Ik was net gestopt met borstvoeding, maar die pakte ik ‘s avonds en ‘s nachts maar weer op. Daarbij kwamen haar eerste tandjes door, geen goede combi! Overdag was er overigens weinig van te merken, buiten het slaaptekort (van ons allen) om. Het hotel en de kamer waren verder prima en een soort van luxe voor ons.

Hop-on-hop-off

We hadden van tevoren (goedkoper) een ticket voor de hop-on-hop-offbus gekocht voor 2 dagen. Super als je heerlijk met een kleintje (in de warmte) de hele stad wilt zien! De kinderwagen kan makkelijk mee, mocht de kleine net slapen. Boven in de dubbeldekker was natuurlijk een onwijze ervaring, omdat Bella net begon met zitten. We werden bij Parc Guell afgezet en konden vervolgens een behoorlijk eind lopen, heuvel op met een kinderwagen. Dat was nogal wat. De volgende keer neem ik een taxi en gaan we zonder wandelwagen. 😉

De 2e dag met de hop-on-hop-offbus hadden we niks gepland. We wilden wel naar het strand omdat het heerlijke weer was. Dus namen we eerst de bus de Montjuïc op. Tijdens de rit kwamen we cable cars tegen en dus stapten we direct uit. Die cable cars gingen namelijk helemaal naar de boulevard (en gelukkig kon de kinderwagen mee)! Een gave ervaring en Bella keek haar ogen uit.

Verrassing!

Op het strand speelden we heerlijk in het zand, Bella voelde nog even aan de zee met haar papa. Uiteraard moesten we hier een luier verschonen en ik vroeg mijn lief of hij dat wilde doen, omdat op mijn knieën zitten even niet ging. Hij draaide zich om en zei: “Maar goed dat ik het wel kan!” Dus hij ging op 1 knie zitten en op de andere ons moppie en toverde vervolgens de RING uit zijn zak!

Natuurlijk zei ik ja. We vierden het met champagne bij Jefferson Beach Club, een superleuk strandtentje! Helemaal door het dolle heen liepen we de prachtige boulevard af. We gingen nog gezellig naar het aquarium van Barcelona, dat voor Bella helemaal het einde was.

Eten, eten, eten en nog eens eten

Een vaste ‘traditie’ tijdens een stedentrip is om te lunchen of te dineren bij een Hard Rock Café. En zo geschiedde. Bella proefde van alles in de wandelwagen op het terras. Terugwandelend en met een volle buik viel Bella in slaap, waardoor wij rustig de Mercat de la Boqueria over konden. Op de laatste dag namen we de Telefèric de Montjuïc naar boven. Een kasteeltje is daar het eindpunt, maar wij vonden het niet de moeite waard om ervoor te betalen. Daarbij had Bella er ook niets aan.

Als afsluiter namen we een taxi naar Barri Gòtic, waar we tapas aten. Bella proefde er weer allerlei nieuwe smaakjes. Om dit eraf te sporten (not) liepen we terug naar het hotel om onze koffers op te halen. Op naar het vliegveld! Helaas had onze Bella het niet erg naar haar zin tijdens de terugvlucht. Misschien last van haar oren. Het was niets vergeleken met haar eerste 3 vluchten! Gelukkig was de vlucht maar kort…

Take me to Barcelona!

Lijkt Barcelona jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt in ongeveer 2 uur en 15 minuten van Schiphol Amsterdam naar Barcelona
  • De beste reistijd voor Barcelona is mei tot en met juni en september en oktober, in juli en augustus kan het echt heet zijn
  • Onder andere KLM, Transavia en Vueling vliegen direct op Barcelona
  • Auto huren in Barcelona? Alle grote verhuurbedrijven zijn op het vliegveld te vinden: Avis, Europcar, Sixt en Hertz.
  • Deze leuke hotels in Barcelona boek je op Booking.com! Of check deze leuke huizen in en rond Barcelona van Belvilla
  • Liever een pakketreis? Check de deals van bijvoorbeeld Tui.nl of D-Reizen
Vakantie Barcelona

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!