‘Kamperen met kinderen? In Nederland? Weet je het zeker?’ Nou en of!

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 19/07/2020

Na jaren van verre (rond)reizen met verblijf in Airbnb’s, het huren van vakantiehuizen in Spanje en zelfs een roadtrip door Australië met een baby van 6 maanden, willen we deze zomer iets anders. We gaan kamperen. In Nederland. Met kinderen. En ja we weten het zeker!

Het is oktober, onze 2e is op komst en van corona hebben we nog nooit gehoord. We willen niet vliegen, maar nog steeds doen wat we het leukst vinden: genieten van de omgeving, uitrusten en beestjes zien. En dat kan vast ook wel in eigen land…

Glampen… op de boerderij

Het is al meer dan 20 jaar geleden dat ik (met mijn ouders) kampeerde. Zo basic als toen hoeft het niet meer te zijn, maar veel buiten zijn en wat minder luxe op reis spreekt ons wel aan. Onze dochter is deze zomer 2,5, onze zoon 9 maanden. We hebben zelf geen kampeerspullen en het gemak van een ingerichte tent met eigen sanitair lijkt ons prettig. We komen op de website van Boerenbed.nl terecht. ‘Glamping, luxe kamperen op de boerderij, voor een onvergetelijke familievakantie’, lezen we. We zien een gezin rond een kampvuur, een vrolijk lammetje en blije kinderen. Wij zijn om.

We hebben zelf geen kampeerspullen en het gemak van een ingerichte tent met eigen sanitair lijkt ons prettig.

In eigen land, maar zo ver mogelijk weg

Boerenbed heeft locaties in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, België en Zwitserland en Nederland. Wij kiezen voor een vakantie in eigen land, maar dan wel zo ver mogelijk van ons eigen huis in Zeeland. In Noord-Nederland heb je verschillende opties. Ik lees de recensies en verheug me op een kleinschalige glamping, een speeltuintje voor de tentdeur, een bezoek aan de boerderijdieren. Eén BoerenBed boerderij verhuurt daarnaast ook elektrische fluisterbootjes! We boeken een week in een HeerenBoertent bij Hoeve Waterschap in Friesland, aan het Tjeukemeer.

En dan is daar… corona

En dan is het maart en zitten we in de coronacrisis. Terwijl half Nederland (opnieuw) op zoek gaat naar een vakantiebestemming, zijn wij al verzekerd van ons plaatsje in Friesland. We laten onze dochter regelmatig plaatjes zien van de BoerenBed boerderij. “Kijk, daar gaan we naartoe! Zie je, er zijn paarden en er is een tractor! Er is zelfs een schommel! En we slapen in een tent en je knuffelkonijn mag ook mee.”

Paniek in de tent…

Eerder pakten we voor 2 weken Malaga gerust 1 koffer met zijn 3’en. Maar ja, daar boekten we een appartement met wasmachine, daar konden we iedere dag naar de supermarkt of een terrasje en hadden we een koelkast en regelden we kinderbedjes, en -stoelen op afstand. We speelden met het speelgoed dat voorhanden was. Onze kinderen vermaken zich prima met een pan, een lepel en een setje stapelbekers, ontdekten we 😉

Nu zijn we met zijn 4’en en kunnen we onze hele auto volladen. Nemen we toch zelf maar stoelen en een babybedje mee? De fietsen? Het potje? Toch alvast wat boodschappen? Kleding voor verschillende weersomstandigheden. Laarzen, extra handdoeken, de kinderwagen. Nog even zoeken naar de zaklamp. Misschien kan ik van iemand een powerbank lenen? En o nee, die jongste kan nog niet goed genoeg zitten voor een fietsstoeltje, dus toch maar de fietskar? Misschien hebben we een aanhanger of dakkoffer nodig? We willen supermarktbezoek zo veel mogelijk beperken en eigenlijk het liefst zo veel mogelijk tijd op en rond de BoerenBed locatie besteden en wat houdt dat eigenlijk in zo’n tent zonder stroom?

Ik maak me toch wel zorgen en dus bel ik een week voor vertrek met Crista, boerin en eigenaresse van Hoeve Waterschap: “Is er een wasmachine?” en “Hoe kunnen we ons eten koelen?” Ze stelt me gerust: wassen en drogen kan eventueel bij de boerderij, er is een koelbox in de tent en ze hebben een winkeltje voor de essentiële benodigdheden, zodat we niet telkens naar de supermarkt hoeven. Daarnaast vertelt ze ook (ik zweer dat ik er niet naar vroeg) dat ze snapt dat mensen niet meer helemaal zonder telefoon kunnen en dat je die dus ook op mag laden. En als ik nog vragen heb, mag ik haar altijd even mailen, bellen of appen.

Op naar ons Boerenbed

Het is gelukt! We nemen nauwelijks speelgoed mee, de fietskar past er nog bij en we laten het bij 1 kinderstoel. Willen we er toch nog eentje extra, dan huren we die ter plekke. De auto is ingeladen. Nog minstens 3 uur meezingen met Juf Roos en we zijn op bestemming. Binnenkort meer!

SpeelgoedSpeelgoed

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!