Kamperen met een baby en een Kip? Doen!

Auteur: Jeske

Dit artikel is gepubliceerd op: 15/04/2019

Fervente kampeerders als we zijn, hadden we door de komst van ons zoontje een nieuwe en grotere tent nodig. We struinden het internet af op zoek naar een geschikte tent. Ineens viel onze blik op advertentie voor een ander kampeermiddel: een caravan! Een lief, oud en klein Kipje. Op slag waren we verliefd! En ook in het echt bleek het ware liefde. Tijd dus voor een proefkampeersessie!

Het was vorig jaar zomer. Al maanden was het hartstikke warm en op onze bovenwoning was de minimale temperatuur gestegen tot boven de 30 graden. We besloten op boerencamping Hofstede de Twaalf Gaarden (dicht bij Utrecht) onze Kip te testen samen met onze nachtbraker van 6 maanden.

Letterlijk tussen de dieren

Wat was dat een succes! Op Hofstede de Twaalf Gaarden lopen de koeien achter je plekje langs of ze staan in de stal waar je ze van dichtbij kunt bekijken. Je waant je midden in de natuur. De eigenaar zorgt voor een gastvrij ontvangst. Hij heeft duidelijk plezier in wat hij doet. Naast de boerderij runnen gaat hij graag in gesprek met kampeerders op het terrein. Het voordeel van een boerencamping is de rust en de ruimte. En een kijkje nemen bij de dieren is voor kinderen natuurlijk helemaal super. Zelfs Jore vond de koeien al prachtig om te zien. Verwacht geen grootse animatie; er is wel een trampoline en wat klein speelgoed. Het toiletgebouw is nieuw, er was alleen geen babyruimte. Dat losten we eenvoudig op: eerst ging de een met Jore douchen en pakte de ander hem daarna aan. Op een kleedje in de voortent deden we de rest.

Verwacht geen grootse animatie; er is wel een trampoline en wat klein speelgoed.

Inventief!

Een klein beetje nerveus om te kamperen waren we wel. Jore is namelijk niet de beste slaper. Zou hij niet de hele camping bij elkaar schreeuwen? Die nervositeit bleek onterecht. Het buitenleven deed hem juist goed! Op wat nachtelijke poepluiers na, sliep hij als een os. Het slapen vereiste nog wel wat creativiteit. Ons Kipje is niet zo groot, dus een babybedje past er niet in. We gebruikten een zijkant van een oud ledikantje als bedrand. Die plaatsten we aan de zijkant van het eenpersoons bed en stond zo klem tussen het keukenblokje en het bed. Op het bed zetten we een Deryan tentje. Zo stond hij goed stevig tussen het hek en de zijkant van de caravan. Jore konden we over het hekje heen zo in zijn tentje leggen. Voordeel van een tentje is dat die voorzien is van gaas. Gelijk mugvrij!

Op het bed zetten we een Deryan tentje. Zo stond hij goed stevig tussen het hek en de zijkant van de caravan.

5 tips voor een kampeervakantie met een baby

Het was een fijne proefsessie, waar we het nodige van hebben geleerd. Hierbij dus een paar handige tips voor een kampeervakantie in een kleine caravan met een baby:

  1. Slapen: in onze caravan past geen campingbedje. Een pop-uptentje die wij op de 1 persoonsslaapplek hadden gezet was dus echt een uitkomst! Wel even zorgen dat je baby niet met tent en al op de grond kan vallen. Op marktplaats vind je een groot aanbod tentjes, dus dat scheelt weer in de kosten. Wij hadden er een van Deryan, maar Nomad heeft ze ook in de collectie.
  2. Eten: wij hadden de mazzel dat het ontzettend mooi weer was alle dagen. Eten deden we op een kleedje buiten in de schaduw. Jore zat op schoot, terwijl we hem voerden. Voor de volgende kampeervakantie nemen we de bekende Ikea kinderstoel mee. De poten kunnen eraf en zo neemt ie weinig ruimte in. Overigens laten we de bedden staan, dus eten doen we in de voortent of buiten , maar niet in de caravan zelf.
  3. Maak het jezelf makkelijk: er zijn genoeg campings met kindvriendelijke faciliteiten zoals familiedouches of een magnetron om flesjes op te warmen. Wij deden dat nu au bain-marie. Als Jore echt honger had, was dat niet altijd een succes… (wachten, wat is dat?) Dan snel wat warm water uit de kraan halen, maar in het buitenland kan dat niet altijd. En o ja, een wasmachine op de camping is geen overbodige luxe!
  4. Neem een parasol mee: wij hadden een plek vol in de zon. Met een parasol ligt je baby altijd op een plekje in de schaduw.
  5. Gewoon doen! Kamperen (met een caravan) is zo leuk!

We gaan in juni weer op pad met onze Kip, dit keer een week of 3. Jore is dan alweer 16 maanden dus dat zal weer een hele andere ervaring worden!

Veel kampeerplezier!

Volg ons ook op:

Recente blogs: