Kamperen in West-Australië met een dreumes – dít zijn de 5 ultieme highlights van Nicole!

Afgelopen zomer reisden wij (Bart, Nicole en Coco van 1) 6 weken door Australië. Een droomreis vol avonturen, indrukwekkende landschappen en vooral veel plezier, mede door ons kleine camperbusje waarin we door het schitterende West-Australië trokken.

Start van de camperreis

Nadat we 1,5 week in de omgeving van Melbourne waren geweest voor familiebezoek, vlogen we naar Broome om daar ons Apollo-busje op te halen en naar Perth te rijden (kijk eens op de website van Campersdownunder voor een ruim aanbod huurcampers). We moesten de camper nog even handig inrichten en de basisboodschappen shoppen bij Coles & Woolworths en ons avontuur kon beginnen.

We hadden vooraf een grove route uitgestippeld en de apps FuelMap (AppStore en PlayStore) en WikiCamps (AppStore en PlayStore) gedownload. Die bleken onmisbaar op onze trip. De afstanden zijn enorm en we hebben meerdere dagen tussen de 500 en 700 kilometer per dag afgelegd (zorg dus voor voldoende entertainment). Sommige gebieden zijn zo dunbevolkt dat het loont om vooraf te checken of je wel kunt tanken en voor het donker een slaapplek kunt vinden.

Slapen… maar waar?

In de WikiCamps-app vind je veel slaapplaatsen variërend van gratis parkeerplaatsen langs de kant van de weg tot super-de-luxe en kindvriendelijke campings met allerlei faciliteiten. In de app lees je reviews, zie je welke faciliteiten er zijn (stroom en water, maar bijvoorbeeld ook zwembad of de mogelijkheid om een kampvuur te maken) en wat de prijzen per nacht ongeveer zijn.

De 5 highlights van onze trip door West-Australië

Bijgaand een kort overzicht van de plaatsen waar wij de beste herinneringen aan hebben en die je wat ons betreft dus vooral niet moet missen!

1. Barn Hill Station Stay

Zo’n 150 kilometer ten zuiden van Broome ligt een kleinschalige camping aan de kust. De stranden zijn zo enorm mooi en verlaten. We konden heerlijk douchen in de buitendouches en ’s avonds hielden ze een jeu-de-boulestoernooitje met verse pizza’s. Bart had zelfs het geluk dat hij tijdens zijn rondje hardlopen walvissen uit het water zag springen!

2. Karijini National Park

Er zijn maar 2 campings in het National Park (wij hadden Karijini Eco Retreat met een supergoed restaurant en schitterende omgeving). Er zijn verschillende bergkloven waar je tussendoor kunt wandelen en klimmen met diverse moeilijkheidsgraden die overal heel duidelijk staan aangegeven. Met Coco in de draagzak konden wij alle moeilijkheidsgraden doen, dus dat viel hartstikke mee.

3. Station stays

Tijdens de trip sliepen we op verschillende station stays; bij mensen op het erf dus. Zo mochten we daar lammetjes eten geven en stonden er regelmatig wilde emoe’s en kangoeroes in de wei. Onze favorieten waren Cheela Plains (tussen Karijini en Ningaloo) en Nambung Station Stay (bij de Pinnacles in de richting van Perth).

4. Exmouth/Ningaloo Reef

Waar de oostkust het Great Barrier Reef heeft, heeft de westkust Ningaloo Reef. Dit was voor ons echt een hoogtepunt van de reis. We zijn er een week gebleven. Eerst sliepen we op de camping Yardies Homestead, heel kindvriendelijk met bijvoorbeeld een babydoucheruimte en speeltuintjes. Daarna wilde ons avontuurlijke hart ook nog een paar nachten in het national park zonder faciliteiten slapen (dat kan als je van tevoren boekt op de website van het national park). Pas wel op met kleine kinderen, want er lopen wilde dingo’s in het park.

Het schiereiland is schitterend met veel verschillende baaitjes. Turquoise Bay heeft het kindvriendelijkste strand met veel zand en rustig en ondiep water om in te snorkelen. We zagen vanaf het strand groepjes dolfijnen, ontelbaar veel walvissen in de verte, schildpadden, enorme roggen en scholen tropische vissen. Check vooraf goed in welk seizoen je gaat, want de grotere dieren (walvishaaien of bultruggen) zijn er maar een paar maanden per jaar. Daarnaast kun je veel tripjes doen zoals een boottrip om walvissen te spotten of in een kleine Cessna over het rif vliegen (bij allebei mocht Coco gewoon mee aan boord). Vlak bij het strand staat een romantisch vuurtorentje vanaf waar je met een glas wijn de zonsondergang ziet, terwijl de walvissen in het water springen.

5. De rest…

Natuurlijk waren er zo veel plaatsen de moeite om te bezoeken. Bijgaand kort nog een paar om te noteren: Elephant Rock bij Denmark, het roze meer bij Hutt Lagoon, rondrijden in de Pinnacles Desert, wandelen tussen de 70 meter hoge boomtoppen van Valley of the Giants, de goudmijnen bij Kalgoorlie, fietsen door de wijnvelden van Margaret River en het enorme uitzicht bij Nature’s Window in Kalbarri National Park.

Kortom, te veel mooie plekken om op te noemen. Wij zouden zeggen: bij twijfel gewoon doen!

Take me to West-Australië!

Lijkt zo’n reis naar West-Australië jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt in +/- 20 uur met 1 overstap van Schiphol Amsterdam naar Perth. Een vlucht van Perth naar Broome duurt zo’n 2 uur en 40 minuten
  • De beste reistijd voor West-Australië is april – mei en september tot en met november
  • Onder andere de volgende luchtvaartmaatschappijen vliegen met 1 tussenstop naar Australië: KLM, Emirates en Etihad
  • Camper of auto huren in Australië? Dan kan bij Apollo of bijvoorbeeld bij Tenzing Travel, dan zie je alle verhuurders overzichtelijk bij elkaar!
  • Een leuk hotel boeken voor de eerste dagen na aankomst? Check deze hotels op Booking.com in Perth en in Broome
  • Liever een georganiseerde reis? Check bijvoorbeeld Tenzing Travel of Kras.nl

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!