In het naseizoen naar Zuid-Frankrijk! Zo heerlijk is camping Les Tournels met kinderen!

Auteur: Megan

Dit artikel is gepubliceerd op: 21/10/2019

Als kind kwam ik bijna elke zomervakantie op camping Les Tournels in Ramatuelle. Aangezien onze oudste leerplichtig werd, was het onze laatste kans om in het naseizoen te gaan. Dus boekten we een vlucht van Rotterdam naar Toulon in Zuid-Frankrijk. De camping ligt op een klein uurtje rijden. Mijn halve familie zat er op dat moment en dus leek het ons leuk ze te verrassen!

En verrast waren ze zeker! Het is maar een kleine 100 minuten vliegen dus in de ochtend stuurden we nog een berichtje om ze een fijne vakantiedag te wensen en in de middag stonden we al voor hun neus, op camping Les Tournels!

Huis met ‘zwembadje’

Wij hadden een klein huisje met prachtig uitzicht op zee en een terras dat we helemaal af konden sluiten met luiken. Erg fijn want zo konden de kinderen veilig en rustig spelen en zwemmen in het meegenomen zwembadje! Op de camping zelf is ook een ontzettend groot zwembad met glijbanen en stroming, een peuterbad en een ‘strandje’. Aangezien deze camping op een berg ligt en we niet veel zin hadden elke keer naar beneden te lopen, was het opblaasbadje tussendoor een uitkomst!

Complete camping

Opa en oma en de rest van de familie zaten op een nieuw 5-sterrengedeelte aan het begin van de camping in een prachtig huisje met een jacuzzi op het terras! Ze hadden 2 aparte huisjes zodat je met meerdere gezinnen toch nog je privacy hebt. Overigens echt een aanrader als je wat meer ruimte wilt, maar toch het campinggevoel zoekt! De huisjes zijn rustig gelegen en toch dicht bij het zwembad, de grote speeltuin, een restaurant en een supermarktje. Daarnaast liggen ze op een vlak stuk dus hier geen klim naar boven! Overigens rijden er de hele dag wel golfkarretjes rond die je naar boven brengen als je wilt. De plaatselijke supermarkt heeft een bakkertje en dus elke ochtend verse croissantjes en stokbrood!

De camping ligt redelijk afgelegen, maar met een wandeling door de wijngaard ben je zo bij Pampelonne beach. Een auto is wel handig. Wij hadden geluk dat de familie het zo leuk vond dat we er waren dat ze ons iedere dag mee op pad namen met de auto ;).

Overigens echt een aanrader als je wat meer ruimte wilt, maar toch het campinggevoel zoekt!

Leuke dingen voor kinderen in de buurt

St Tropez is een aanrader om een keer geweest te zijn. En als je er dan bent moet je vooral naar ijssalon Barbarac! Die ligt aan de haven tegenover alle grote boten en je hebt er heel veel keus uit heerlijk ijs. Helaas wel een rij tot aan de overkant van de straat, maar dan heb je ook wat! Verder gingen wij nog naar de markt in Ramatuelle, het plaatsje waar de camping vlakbij ligt. Je hebt prachtig uitzicht over de groene bergen en zee! Een echt Frans dorpje waar de plaatselijke omaatjes op elke hoek van de straat zitten.

Vroeger (en nu nog steeds) gingen we met de kinderen naar een grote kermis die er het halve jaar staat: Azur parque! Daar betaal je gewoon per attractie of je koopt een kaart met verschillende opties, echt een paradijs voor de kinderen (en stiekem ook voor ons). Helemaal supermooi als het al donker is met al die lampjes! De laatste dag zijn we met de kindjes nog pony gaan rijden. Die stonden vlak bij de huisjes lekker tussen de bomen. Voor maar € 4 per persoon mocht je een half uur met ze door de omgeving en de wijngaarden lopen.

Als kind heb ik hele mooie herinneringen aan deze camping en ondanks dat er toch een hoop was veranderd, was de sfeer nog steeds hetzelfde. We hebben er een hele gezellige week gehad!

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!