In het naseizoen naar Zuid-Frankrijk! Zo heerlijk is camping Les Tournels met kinderen!

Auteur: Megan

Dit artikel is gepubliceerd op: 21/10/2019

Als kind kwam ik bijna elke zomervakantie op camping Les Tournels in Ramatuelle. Aangezien onze oudste leerplichtig werd, was het onze laatste kans om in het naseizoen te gaan. Dus boekten we een vlucht van Rotterdam naar Toulon in Zuid-Frankrijk. De camping ligt op een klein uurtje rijden. Mijn halve familie zat er op dat moment en dus leek het ons leuk ze te verrassen!

En verrast waren ze zeker! Het is maar een kleine 100 minuten vliegen dus in de ochtend stuurden we nog een berichtje om ze een fijne vakantiedag te wensen en in de middag stonden we al voor hun neus, op camping Les Tournels!

Huis met ‘zwembadje’

Wij hadden een klein huisje met prachtig uitzicht op zee en een terras dat we helemaal af konden sluiten met luiken. Erg fijn want zo konden de kinderen veilig en rustig spelen en zwemmen in het meegenomen zwembadje! Op de camping zelf is ook een ontzettend groot zwembad met glijbanen en stroming, een peuterbad en een ‘strandje’. Aangezien deze camping op een berg ligt en we niet veel zin hadden elke keer naar beneden te lopen, was het opblaasbadje tussendoor een uitkomst!

Complete camping

Opa en oma en de rest van de familie zaten op een nieuw 5-sterrengedeelte aan het begin van de camping in een prachtig huisje met een jacuzzi op het terras! Ze hadden 2 aparte huisjes zodat je met meerdere gezinnen toch nog je privacy hebt. Overigens echt een aanrader als je wat meer ruimte wilt, maar toch het campinggevoel zoekt! De huisjes zijn rustig gelegen en toch dicht bij het zwembad, de grote speeltuin, een restaurant en een supermarktje. Daarnaast liggen ze op een vlak stuk dus hier geen klim naar boven! Overigens rijden er de hele dag wel golfkarretjes rond die je naar boven brengen als je wilt. De plaatselijke supermarkt heeft een bakkertje en dus elke ochtend verse croissantjes en stokbrood!

De camping ligt redelijk afgelegen, maar met een wandeling door de wijngaard ben je zo bij Pampelonne beach. Een auto is wel handig. Wij hadden geluk dat de familie het zo leuk vond dat we er waren dat ze ons iedere dag mee op pad namen met de auto ;).

Overigens echt een aanrader als je wat meer ruimte wilt, maar toch het campinggevoel zoekt!

Leuke dingen voor kinderen in de buurt

St Tropez is een aanrader om een keer geweest te zijn. En als je er dan bent moet je vooral naar ijssalon Barbarac! Die ligt aan de haven tegenover alle grote boten en je hebt er heel veel keus uit heerlijk ijs. Helaas wel een rij tot aan de overkant van de straat, maar dan heb je ook wat! Verder gingen wij nog naar de markt in Ramatuelle, het plaatsje waar de camping vlakbij ligt. Je hebt prachtig uitzicht over de groene bergen en zee! Een echt Frans dorpje waar de plaatselijke omaatjes op elke hoek van de straat zitten.

Vroeger (en nu nog steeds) gingen we met de kinderen naar een grote kermis die er het halve jaar staat: Azur parque! Daar betaal je gewoon per attractie of je koopt een kaart met verschillende opties, echt een paradijs voor de kinderen (en stiekem ook voor ons). Helemaal supermooi als het al donker is met al die lampjes! De laatste dag zijn we met de kindjes nog pony gaan rijden. Die stonden vlak bij de huisjes lekker tussen de bomen. Voor maar € 4 per persoon mocht je een half uur met ze door de omgeving en de wijngaarden lopen.

Als kind heb ik hele mooie herinneringen aan deze camping en ondanks dat er toch een hoop was veranderd, was de sfeer nog steeds hetzelfde. We hebben er een hele gezellige week gehad!

Deze blogs al gelezen?

Marta’s tripje met haar gezin naar Mallorca verliep niet zoals gehoopt: dít zijn haar learnings!

Als kersverse ouders gingen we met onze peuter voor het eerst op vakantie naar Mallorca. Een eiland dat op de kaart klein oogt, maar in...

Lekker weg in eigen land met een dreumes: wat denk je van een weekend Gouda!

Een zomer vol verre reizen zit er in 2020 niet in. Daarom gaan we lekker op pad in eigen land! Een lieve vriendin uit Gouda...

Rondreis op het Indonesische eiland Flores: deze plekken deed Sandra met haar gezin aan!

Indonesië, een land met 17.508 eilanden en prachtige natuur, kleurrijke cultuur, vriendelijke mensen en heerlijk eten: begrijpelijk ook dat het veel toeristen trekt. Gelukkig zijn...

Volg ons ook!