In dit kindvriendelijke vakantiepark in Overijssel wil je slapen: vakantiepark Mölke in Zuna

Auteur: Anouk

Dit artikel is gepubliceerd op: 19/08/2020

Op vakantie gaan in eigen land, het is dit jaar populairder dan ooit. En of het nu gaat om een weekendje weg of een zomervakantie, Nederland heeft zo veel leuke plekken! In dit blog neem ik je mee naar Vakantiepark Mölke in Zuna, Overijssel. Een plek die ik je niet wil onthouden! Want hier geniet je van een ultieme vakantie, helemaal in stijl, gewoon in ons eigen kikkerlandje.

Uniek is de uitdaging

In de zoektocht naar een weekendje weg in eigen land is het voor mij een sport om een unieke accommodatie te vinden. Dit keer ben ik weer goed geslaagd, al zeg ik het zelf 😉 De zoektocht brengt ons bij Vakantiepark Mölke, een luxe vakantiepark en 5 sterrencamping gelegen in Zuna, Overijssel. De keuze voor een bijzondere overnachtingsplek is hier reuze! Zo kun je overnachten in een echte boomhut, een tiny house, een Scandinavische lodge of in een safaritent. Of je verblijft, zoals wij, in een kinderbungalow. Deze zijn te reserveren in de thema’s voetbal, ridders en prinsessen of de boerderij. Helemaal kidsproof!

Zo kun je overnachten in een echte boomhut, een tiny house, een scandinavische lodge of in een safaritent.

Overnachten op de boerderij

Omdat ons zoontje Sam helemaal gek is van alles wat met de boerderij te maken heeft, was de keuze voor het thema van de bungalow snel gemaakt. Wat is dit leuk gedaan! Het thema is echt tot in detail doorgevoerd en dat maakt de beleving compleet. Omdat Sam tijdens ons verblijf bijna 1,5 jaar oud is, hebben we gekozen voor de babyvariant van de bungalow. Dat houdt in dat Sam direct naast onze sloaphutte zijn eigen kamertje heeft met een ledikant en een commode. Ook is er een box aanwezig, een wipstoel, een babybadje en een kinderstoel. Superhandig!

Aan alles wat je nodig hebt voor een verblijf met een baby is gedacht! Van ledikant, tot babybadje. Dat scheelt sjouwen!

Kindvriendelijke faciliteiten te over

Ook buiten de bungalow kijkt Sam zijn ogen uit. Er is een overdekt zwembad, een bowlingbaan, een binnen- én buitenspeeltuin en een kleine kinderboerderij (met alpaca’s!). Je kunt een lekker ontbijtje bestellen dat gebracht wordt bij je bungalow. Inmiddels is het vakantiepark ook een landschapswinkel rijker. In het restaurant eet je lekker een hapje, terwijl de kinderen aan tafel kleuren of zich uitleven in de binnenspeeltuin. Eet je liever in alle rust ‘thuis’? Dat kan ook, want de maaltijden zijn af te halen. Aan alles op dit park merk je dat ze ingesteld zijn op kinderen en dat draagt bij aan het vakantiegevoel van ons als ouders!

Nog meer kindvriendelijke to-do’s in de omgeving

Tijd om erop uit te gaan! We brengen een bezoek aan Nationaal Park Sallandse Heuvelrug waar we met Sam kabouters zoeken in het kabouterbos. Het is een prachtig natuurgebied dat echt een bezoek waard is. Het grootste succes van dit weekend was wel Kinderboerderij Dondertman. Een superleuke, uitgebreide kinderboerderij met diverse speeltoestellen voor alle leeftijden, een skelterbaan, een draaimolen en een gezellig restaurant. Niet voor niets hebben zij de bronzen award van de ANWB in de categorie ‘Leukste uitje van Overijssel’ ontvangen. De omgeving van het vakantiepark is ook erg geschikt om met de fiets ontdekken, of per boot. Vanaf het park vaar je namelijk zo de Regge op.

Dit was de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat wij een bezoek brengen aan Vakantiepark Molke. Als Sam groter is dan weet ik zeker dat hij het fantastisch zal vinden om in een echte boomhut te overnachten. En hij niet alleen trouwens 😉

Foto’s door Molke

Vakantiepark Mölke
Bijzonder overnachten in Twente

Deze blogs al gelezen?

Marta’s tripje met haar gezin naar Mallorca verliep niet zoals gehoopt: dít zijn haar learnings!

Als kersverse ouders gingen we met onze peuter voor het eerst op vakantie naar Mallorca. Een eiland dat op de kaart klein oogt, maar in...

Lekker weg in eigen land met een dreumes: wat denk je van een weekend Gouda!

Een zomer vol verre reizen zit er in 2020 niet in. Daarom gaan we lekker op pad in eigen land! Een lieve vriendin uit Gouda...

Rondreis op het Indonesische eiland Flores: deze plekken deed Sandra met haar gezin aan!

Indonesië, een land met 17.508 eilanden en prachtige natuur, kleurrijke cultuur, vriendelijke mensen en heerlijk eten: begrijpelijk ook dat het veel toeristen trekt. Gelukkig zijn...

Volg ons ook!