In Andalusië tijdens een hittegolf: hoe hou je dat vol met een peuter van 2? (deel 1)

Auteur: Stefanie

Dit artikel is gepubliceerd op: 30/05/2019

Even lekker weg, niet te ver, maar wel goed weer en geen all-inclusive. Met die gedachten gingen we naar het reisbureau. Dat we uiteindelijk in Zuid-Spanje belandden tijdens een hittegolf hadden we niet verwacht! Maar wat heeft Andalusië veel mogelijkheden, ook met 40 graden.

Klein maar fijn

Eigenlijk zouden we deze zomer thuis blijven, maar door vakantiekriebels besloten we toch naar Spanje te gaan. We verbleven in een heel leuk dorpje aan de Spaanse kust: Nerja. Niet te grootschalig, maar wel genoeg voorzieningen en heerlijke afgelegen strandjes. We hadden gekozen voor een leuk klein huisje in Capistrano Village. En klein was het, maar er was zeker wel genoeg ruimte dankzij de lekkere tuin met omheining. Mick (ons zoontje van 2) sliep bij ons op de slaapkamer die je met een wenteltrapje kon bereiken. Wanneer Mick sliep (en dat deed hij veel), genoten wij beneden met een wijntje en wat tapas van de avond.

Slaap kindje slaap

De reis begon niet helemaal zoals gepland. Het vliegtuig had wat vertraging. Niet zo erg als we dit hadden gehoord voordat we in het vliegtuig zaten, maar iedereen was al aan boord en het duurde en het duurde maar. We begonnen om Mick zoet te houden dus alvast met het uitpakken van de inhoud van de handbagagetassen. Dat werkte prima, maar inmiddels waren de pakjes drinken, de rozijntjes en het fruit al op en waren we nog niet eens opgestegen. Hoe gingen we Mick nu vermaken tijdens de vlucht? Na een uur gingen we dan eindelijk de lucht in, gelukkig! Zodra de motoren aangingen probeerden we hem te laten slapen. En ja hoor, na 10 minuutjes vielen zijn oogjes dicht en sliep hij zo goed als de hele vlucht.

Dat werkte prima, maar inmiddels waren de pakjes drinken, de rozijntjes en het fruit al op en waren we nog niet eens opgestegen.

Goed geregeld

Aangekomen in Malaga wachtte iemand van het autoverhuurbedrijf ons op. Hij bracht ons in een taxibusje naar de garage; prima geregeld. We kregen de auto na enig papierwerk snel mee en nu konden we op weg naar onze eindbestemming: Capistrano Village in Nerja. Dankzij de app maps.me (aanrader) waren we snel op ons adres. Ook kwamen we onderweg nog een grote Lidl tegen waar we meteen even de eerste boodschappen deden. De eerste avond een makkelijk maaltje en de volgende dag zouden we eens goed gaan kijken wat we allemaal konden doen in de omgeving.

Nerja ontdekken

Een van de eerste uitstapjes die we maakten, was naar het stadje Nerja zelf. Een heel leuk stadje met een kleine boulevard met een wereldberoemd uitkijkpunt: Balcón de Europa. Ook stond er een anker waar Mick even een echte kapitein kon zijn. Als je de trappetjes naast de boulevard afloopt, kom je op 2 verschillende kleine strandjes met rustige golven, heerlijk verkoelend! Na deze verkoeling hadden we besloten om even door de winkelstraatjes te lopen en daar kwamen we Ale-Hop tegen, een winkel vol snuisterijen, vergelijkbaar met de Tiger-DK in Nederland. Hier haalden we voor Mick een rieten hoedje, aangezien de zon echt wel heel fel was.

Als je de trappetjes naast de boulevard afloopt, kom je op 2 verschillende kleine strandjes met rustige golven, heerlijk verkoelend!

Eat, sleep, poop, repeat

Tijd om te eten! Er zijn genoeg restaurants in dit dorpje! Mick lust bijna alles, dus dat zou het probleem niet zijn; echter, alle restaurants waren nog dicht. Rond een uur of 8 zouden ze weer open zijn. Dat zou onze kleine man niet trekken, dus dan toch maar weer even naar de supermarkt. Daar sloegen we van alles en nog wat in en met een volle kar gingen we weer naar ons huisje. Eerst even koken voor Mick, wij zouden later wel wat eten. We dachten de bedtijd van Mick wat op te rekken aangezien het toch vakantie was. Mick dacht er anders over. Rond half 7 stond hij bij de wenteltrap en gaf hij aan dat hij wilde slapen en dat hij moe was. Euhm, ok… Wat moesten we doen? Dan toch maar vroeg naar bed en misschien morgen weer opnieuw proberen? Hij sliep meteen en dat ritueel herhaalde zich elke avond. Dan maar niet uit eten… We probeerden het nog een paar keer, maar Mick was aan het einde van de dag echt op. Het is ook best vermoeiend zo’n vakantie!

Ideaal uitje tijdens een hittegolf

De volgende dag namen we een kijkje in de druipsteengrot van Nerja: la cueva de Nerja. We gingen er vroeg naartoe en hadden geluk: elke doordeweekse dag om 9.30 uur was er een gratis rondleiding in de grot. Gelukkig waren we op tijd, want wat een enorme rij! We stonden redelijk vooraan en hoefden maar een kwartiertje te wachten.

Tip: bestel online de kaartjes als je niet in de rij wilt staan – ook de gratis kaartjes kun je online bestellen.

De grot was erg ruim en heeft ’s werelds langste en grootste stalactiet, zo werd ons verteld. Mick keek zijn ogen uit en vond het geweldig om alle trappen op en af te klimmen. Ook de lampjes vond hij erg leuk en, o ja, niet te vergeten het stampen in alle plasjes :). Een ideaal uitje dus voor het hele gezin en het was heerlijk koel in de grot. Naast de grot was een groot restaurant met fantastisch uitzicht op de zee, waar we uitgebreid lunchten.

Een ideaal uitje dus voor het hele gezin en het was heerlijk koel in de grot.

Of een bezoek aan het Alhambra in Granada met 40 graden een goed idee was, lees je in deel 2 van mijn blog. Ook probeerden we het hogerop te zoeken in de bergdorpjes. Wisten wij veel dat de weggetjes daar oorspronkelijk gemaakt waren voor ezels en een karretje. Stay tuned!

Booking.com
Booking.com

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

 
Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!