Ilse woonde met haar gezin in sizzling Chicago: dit zijn de 5 leukste to do’s met kinderen!

Auteur: Ilse

Dit artikel is gepubliceerd op: 24/05/2019

Chicago is na New York en Los Angeles de op 2 na grootste stad van Amerika. Maar nog lang niet zo bekend. Stadstranden, kindvriendelijke musea, goede restaurants, speeltuinen in overvloed en… in de midwest draait het allemaal om de familie! Chicago is daarom echt een must do met kinderen.

Na jaren in New York te hebben gewoond werd Chicago ons nieuwe thuis. Wat een te gekke stad! Onze oudste heeft 2 jaar mogen genieten van dit kindvriendelijke paradijs, gelegen aan Lake Michigan. Er is heel veel te zien en te doen met kinderen in en rond Chicago, maar deze top 5 mag je zeker niet missen.

5 x de leukste en meest kindvriendelijke to do’s in Chicago

1. Lincoln Park Zoo

Lincoln Park is een enorm park waar deze zoo in ligt. De dierentuin is gratis toegankelijk en is iedere dag open. Een heerlijke plek om in de zomer en in de winter rond te lopen. Gorilla’s, mininijlpaarden, ijsberen en nog heel veel meer. Stop van tevoren bij Elaine’s Coffee Call voor een coffee to go. Voor lunch vind je altijd wel een leuk plekje op Wells Street. Op woensdag en zaterdag is er een gezellige farmer’s market vlakbij de zoo.

Op woensdag en zaterdag is er een gezellige farmer’s market vlakbij de zoo.

2. Maggie Daley Park

Maggie Daley Park is een kinderwalhalla midden in de stad bij Millennium Park. Kleine speelplekken verstopt in het stadspark en voor iedere leeftijd wat wils. Kleine en grote kinderen kunnen zich er uren vermaken. Zorg dat je in de zomer zwemkleding of extra kleding bij je hebt, want dan gaan de sprinklers aan. Zijn de kinderen nog niet klaar met spelen en water, breng dan nog een bezoekje aan Crown Fountain in Millennium Park. 2 enorme digitale borden waarop wisselend gezichten te zien zijn die water spuiten. Millennium Park is bekend om Cloud Gate, het icoon van Chicago. Voor kinderen is deze spiegelende boon fascinerend. Op loopafstand van het Millennium Park ligt ook Buckingham Fountain, bekend van de tv-serie Married with Children. Voor ons was een bezoekje aan het park niet compleet zonder een bezoek aan deze enorme fontein.

3. Musea

In Chicago kun je genoeg kunst en cultuur snuiven. Zelfs voor kinderen is de keuze reuze. Wij kregen geen genoeg van deze musea:

– Shedd Aquarium
– Children’s Museum
– Peggy Notebaert Nature Museum
– Planetarium
– het Field Museum
– het Chicago History Museum.

Voor de wat oudere kinderen mag je het Science Museum ook zeker niet overslaan. Regelmatig zijn er gratis dagen dus check de website. Vanuit het aquarium en planetarium heb je een prachtig uitzicht over downtown Chicago. Het Children’s Museum ligt op Navy Pier, een enorme toeristische trekpleister. Navy Pier is een beetje cheesy, maar stiekem een plek die je niet mag missen.

Navy Pier is een beetje cheesy, maar stiekem een plek die je niet mag missen.

4. Strand

Na een dag rondstruinen in de stad is er toch niets fijner dan met je voeten in het zand een drankje drinken, terwijl de kinderen zich vermaken in het zand. Voor ons was Oak Street Beach de ideale plek. North Avenue Beach is door de week een fijne plek maar in het weekend ontpopt het zich tot een grote feestende massa.

5. Boottocht

Chicago is een stad die bekend staat om zijn architectuur. Er gaan ieder half uur boottochten over de Chicago River om vervolgens langs Navy Pier te varen zodat je de skyline kunt bewonderen vanaf Lake Michigan. Voor kinderen is de uitleg niet zo interessant maar de boottocht is zeer zeker de moeite waard en de kinderen zullen zich niet vervelen met alle hoge gebouwen en bruggen.

De winters in Chicago zijn koud, maar de zomers zijn heerlijk. Dus denk je aan een reis naar Amerika met kinderen, sla dan Chicago zeker niet over!

Booking.com

Volg ons ook op:

Recente blogs: