HUP hotel! Een must-stay voor gezinnen met actieve kinderen

Auteur: Patricia J

Dit artikel is gepubliceerd op: 21/10/2020

Als je op zoek bent naar een kindvriendelijk hotel in Nederland, dan is het HUP hotel in Mierlo een echte aanrader. Het is een hotel waar alles in het teken staat van… sporten. En aangezien wij 2 actieve kinderen hebben, is dit hét perfecte hotel voor ons.

Wie het eerst in het hotel is!

Op de dag van aankomst mag je meteen gebruikmaken van alle faciliteiten. Wij besloten daarom om ’s ochtends al naar Mierlo te rijden. Om half 12 waren we er en bij binnenkomst van het hotel wisten de kinderen niet wat ze zagen! In de hal vind je een glijbaan en een scheidsrechtersstoel. Er is een pooltafel en bij de incheckbalie staat een trapje waar de kinderen op kunnen klimmen om zich aan te melden.

Bij de receptie werden we heel leuk geholpen. We kregen een plattegrond en er werd aan de kinderen uitgelegd wat er allemaal te doen was. Tot onze verbazing was onze kamer zelfs al klaar.

Tip: op de website kun je ook van tevoren al reserveringen maken. Dit is in verband met de maatregelen rond het coronavirus wel een aanrader. 

Voetballen in de douche!

Wij hadden een Club Room. Dit is een kamer met ruimte voor 2 volwassenen en 2 kinderen. De douche is helemaal in een voetbalthema. En in de kamer zelf staat een 2-persoonsbed en een 2-persoonsbedbankje voor de kinderen. Er zijn ook nog grotere kamers voor gezinnen met meerdere kinderen. Door het hele hotel en ook in de kamer hangen allerlei leuke quotes. En wist je dat je je kamer pas de volgende dag om 12 uur uit hoeft, voor €25 extra heb je de kamer zelfs tot 18.00 uur! Onze Kaylinn was helemaal enthousiast: “Dit hotel krijgt van mij echt een 100!”

“Dit hotel krijgt van mij echt een 100!”

Tijd voor wat beweging, maar eerst…

Er is echt heel veel te doen in het hotel en het meeste is bij de prijs inbegrepen. We besloten eerst maar eens rustig te gaan lunchen in het sportcafé. Tijdens de lunch – die trouwens erg lekker was – speelden de meiden bij de glijbaan en met een megatafelvoetbal. Voor de kinderen zijn er speciale kidsmenu’s. Het eten was zo op, want tijdens het eten werden de plannen gemaakt voor die dag en ze konden niet wachten. We hadden het zwemmen, bowlen en avondeten al gereserveerd, maar de andere activiteiten nog niet.

We begonnen met poolen. Daarna leefden de kids zich lekker uit op het voetbalveld. Kaylinn wilde tafeltennissen en Fayliene wilde minigolfen. Met zijn 4’tjes trapten we nog een balletje tegen de voetbalmuur en doken daarna het zwembad in. We hadden bijna een privézwembad. Er zijn 2 bubbelbaden en een heel klein peuterbadje. Je kunt ook gebruikmaken van de sauna’s.

Na het zwemmen gingen we door naar het voetbalmuseum! Erg leuk om te zien. De meiden gleden met de glijbaan naar beneden om vervolgens nog even te genieten in de sporthal. Het bowlen was ook erg leuk. De bowlingbaan is verlicht en de muziek staat aan, waardoor het eigenlijk een soort discobowlen is. Voor het bowlen moet je wel betalen. Gelukkig kun je alles op je hotelpas zetten. Zo kun je je waardevolle spullen in de kluis laten liggen.

Sportief als we zijn wilden we ook nog even gaan squashen. Moe maar voldaan aten we vervolgens onze buikjes rond in het restaurant. De kinderen kozen hun eigen kidsmenu, dat ze tijdens het voorgerecht opgediend kregen. Na het eten mochten ze nog naar de bioscoop en dus konden wij rustig samen eten. Bij het toetje kregen ze een medaille en een heuse beker. Ze waren de winnaars van de dag. Je begrijpt wel dat we moe naar de hotelkamer gingen.

Weetje: je hebt met kinderen gratis toegang tot speelparadijs Monkey Town. Dit zit aan het hotel vast. Tegen betaling kunnen de kinderen zich ook uitleven in trampolinepark Street Jump. Deze verrassing bewaarden we voor de volgende dag.

Dingen doen met kinderen in de omgeving van Mierlo

Wij hadden van tevoren bedacht om wat te gaan bezoeken. Want ook in de omgeving is genoeg te beleven. Mocht je langer in het hotel verblijven dan zijn hier wat tips:

  • Het kabouterpad: het pad is 1 kilometer langs waarbij kinderen een knapzakje mee mogen nemen en allemaal opdrachten kunnen doen.
  • Attractiepark Toverland: dit leuke park ligt op een halfuur rijden.
  • De Efteling: wie kent dit park niet? Het is zo’n 3 kwartier rijden.
  • Dierenrijk 
  • Boulderen en skateboarden: skateboarden en klimmen in een klimhal, maar wel pas vanaf 6 jaar.
  • De ontdekfabriek: films kijken, spelen en uitvindingen doen!
  • En natuurlijk is een dagje Eindhoven of een dagje naar het bos ook altijd erg leuk om te doen met kinderen.

Dus hup, hup… naar het HUP hotel!

Wij hebben een geweldige tijd gehad en het HUP hotel is zeker een bezoek waard met kinderen. Het leek ons van tevoren al een erg leuk hotel, maar nu we er geweest zijn, zijn we eigenlijk alleen maar enthousiaster. In het hotel hebben ze ook alle faciliteiten voor baby’s. Er is zelfs iedere morgen een kinderopvang aanwezig voor kinderen tot 8 jaar. Wij denken dat het hotel het leukst is voor kinderen vanaf een jaar of 4.

Tip: je kunt het hotel zelfs all-inclusief boeken! 

SpeelgoedSpeelgoed

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!