Hoe je het maximale uit Ho Chi Minh City haalt met kinderen!

Auteur: Anne

Dit artikel is gepubliceerd op: 16/02/2019

We hebben lang getwijfeld over wat onze volgende bestemming zou worden. Mui Ne, Da Lat of toch direct door naar Saigon. Omdat we sowieso wilden afsluiten op de stranden van Zuid-Thailand, kozen we uiteindelijk voor de laatste optie. Op naar Ho Chi Minh City dus!

Na een korte vlucht bracht een taxi ons naar het Au Lac Legend Hotel. We hadden maar 1 nacht geboekt, want er was niet zo veel anders – dat krijg je dus als je niet zo ver vooruit plant – én we wisten eerlijk gezegd ook niet of Saigon ons wel zou bevallen. Het Au Lac Legend was een prima hotel; het had een mooi dakterras met zwembad, maar het was voor de daaropvolgende dagen volgeboekt. We zochten noodgedwongen verder.

Op Booking.com vonden we Sila Urban Living, een aparthotel en dicht bij het eerste hotel. Meteen maar voor 5 nachten geboekt, want Saigon voelde goed. En er is genoeg te doen en zien in de stad en in de omgeving. Dus wij de volgende ochtend in zinderende hitte met onze backpacks op naar het aparthotel; ons weekje Ho Chi Minh begon nu echt. Hieronder vind je al onze must sees en do’s met kinderen in deze bruisende metropool!

Sila Urban Living: een apart aparthotel

Dit hotel was onze beste keuze (ooit). Alhoewel we Hoi An als een soort van rustpunt hadden geboekt, voelde dit, na een aantal weken reizen, echt even als thuis. Het appartement was luxe, had 2 slaapkamers, 2 badkamers, een keuken en een woonkamer. Ook wel even fijn na een paar weken op gemiddeld 25 vierkante meter te hebben geleefd. Het hotel had verder een klein winkeltje, een gym, een yogaruimte, een zwembad en een restaurant waar je kunt ontbijten, lunchen, dineren of gewoon lekker kon zitten met een drankje of snackje. Wij gingen er echter vaak op uit, want ook qua locatie is dit hotel super. Het ligt heel centraal, dus je loopt zo overal naartoe.

Alhoewel we Hoi An als een soort van rustpunt hadden geboekt, voelde dit, na een aantal weken reizen, echt even als thuis.

Postkantoor & kathedraal

Op een van de eerste dagen deden we een rondje ‘Quan 1’, het centrum van Saigon zeg maar. Je vindt er onder andere de basiliek van Notre-Dame en het postkantoor. De kathedraal is niet zo mooi en indrukwekkend als de Notre-Dame in Parijs, maar samen met een bezoekje aan het ernaast gelegen postkantoor was het wel de moeite waard om er even naartoe te gaan. Helaas stond de kathedraal tijdens ons bezoek (januari 2019) half in de steigers en konden we niet naar binnen. Het postkantoor stamt uit 1891 en is nog in bedrijf. We besloten net als heel veel andere toeristen een postkaart te kopen en die door Puck te laten schrijven (lees: tekenen). Vond ze heel erg leuk en wij ook. Daarna op de post gedaan naar ons eigen huis. Een leuke herinnering voor later.

War Remnants Museum

Nog een must do in Quan 1: het oorlogsmuseum. Als je het terrein op loopt raak je al overweldigd door de grote tanks, gevechtsvliegtuigen en helikopters. Binnen vind je veel foto’s, krantenknipsels en videomateriaal over de aanleiding van de oorlog, de nasleep maar vooral veel indrukwekkende (en schokkende) beelden. Ze geven een goed beeld van de hevigheid en impact van deze burgeroorlog. Voor kleine kinderen is het misschien wat ‘saai’ en voor iets oudere kinderen af en toe echt iets te heftig. Gelukkig hebben ze voor de kleinsten op de bovenste verdieping een speelruimte. Heel fijn. Puck heeft er heerlijk gerend en gespeeld met alle knuffels en het speelgoed. Ik weet niet of er normaal wel toezicht is (en of ik dan nog rustig weg zou gaan) maar toen wij er waren was er geen leiding. Af en toe kwam er heel even iemand kijken, maar die was binnen 5 minuten weer weg. Joep en ik wisselden elkaar dus af. We hebben die dag nog lang nagepraat over wat we gezien hadden.

Gelukkig hebben ze voor de kleinsten op de bovenste verdieping een speelruimte.

Bitexco Financial Tower

Hij is niet te missen, deze op een na hoogste toren van Saigon. Voor omgerekend € 8 brengt de lift je binnen 35 seconden naar de 49e verdieping op zo’n 178 meter hoogte. Op het skydeck heb je een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. Wij stonden binnen een half uur weliswaar weer beneden, maar het was toch mooi om het gezien te hebben!

Ben Thanh markt

Nog eentje om af te vinken in Quan 1: de Ben Thanh markt. Als je op zoek bent naar leuke en goedkoper souvenirs dan vind je ze sowieso hier. De paadjes zijn erg smal dus het was af en toe even manoeuvreren met de buggy.

Halvedagtrip naar de Mekong Delta

Ho Chi Minh was voor ons de perfecte uitvalsbasis voor wat dagtrips. Op ons eerste tripje gingen we naar de Mekong Delta. De Mekong Delta is de uitloper van de Mekong rivier die start in China en via Myanmar, Laos, Thailand en Cambodja uiteindelijk in Vietnam de Zuid-Chinese Zee in stroomt. Op Tripadvisor hadden we een (goed Engels sprekende) gids geregeld bij Mekong Delta Tours (de Ben Tre private tour) die ons ’s ochtends vroeg bij ons hotel ophaalde met een driver. Na een reis van zo’n 2 uur met een korte tussenstop stapten we op een long boat die ons na een tochtje van 45 minuten afzette bij een bijenboerderij. Onze gids leidde ons langs allerlei lokale ambachten met af en toe een hapje, een drankje en een dansje – eerlijk gezegd wel wat cheesy en toeristisch, maar net niet té.

Met een tuktuk reden we naar een prachtige locatie voor onze lunch: Ba Danh Homestay. Misschien kwam het omdat er bijna niemand was, maar we voelden ons echt even alleen op de wereld. Wauw! De rust, het zonnetje, de geuren. Aan onze tafel werd een vis ontleed en het vlees werd meteen gebruikt voor de fresh spring rolls, fresher krijg je ze niet! Na de lunch ‘gondelden’ we met een klein bootje over een zijstroom naar de long boat. Het was prachtig: geen toerist te bekennen en we keken onze ogen uit naar deze mooie natuur. Inmiddels werd Puck wel een beetje onrustig dus een perfect moment om terug te rijden naar ‘huis’.

Tunnelvisie in Cu Chi

Een van die andere dagtrips die je toch wel móet hebben gedaan zijn de beroemde Cu Chi tunnels. Wij kozen ervoor om niet met de bus te gaan, maar met de speedboot! Het klonk zo leuk en avontuurlijk. En daarnaast aanzienlijk sneller dan de bus. Nou, we vlogen werkelijk over het water, met Puck in de draagzak. Ik weet niet of we dit anderen zouden adviseren, maar een uur later waren we op plaats van bestemming, ruim voor alle andere toeristen die met de bus waren gegaan. De tourguide leidde ons over het terrein, langs booby traps, tunnelingangen, en achtergelaten tanks. Puck genoot vooral van de vlinders en alle denkbeeldige dieren die zich links en rechts in de bosjes schuilhielden. Joep schoot tot slot nog even een magazijn leeg op de schietbaan (zorg dat je kindje ver weg is, want het geknal is oorverdovend). Met een lekkere lunch sloten we deze middag af en stapten we weer in de boot.

Tip: mocht je toch met een speedboot willen gaan, ‘shotgun’ dan op de plaats achter de kapitein; daar vang je de minste wind!

Shopping malls & tiNiWorld

Op zo’n lange reis lassen wij speciale Puckdagen in. Natúúrlijk draait normaal ook alles om haar, maar op dit soort dagen staat ze even helemaal in het middelpunt. Ze krijgt lekkere drankjes, een cadeautje, frietjes en we bezoeken een speeltuin of een kindermuseum. In Ho Chi Minh gingen we op onze Puckdag naar het Vincom Center. Daar heb je een tiNiWorld op verdieping B1! Er zijn meerdere vestigingen in Ho Chi Minh, maar wij kozen voor deze en wat een feest voor Puck! Ze kon haar lol niet op in de ballenbak, zandbak, barbiespeeltuin, et cetera. Ook fijn dat ze met andere kindjes kon spelen want dat mist ze wel. Overigens is er nog een shopping mall, Cua Hang Diamond Plaza. Daar vind je op de 6e verdieping een arcadehal met een escape room en bowlingbanen. Vooral voor oudere kids leuk.

Artinus 3D Art Museum

Wij hadden al een 3D museum bezocht in Chiang Mai, maar er is er dus ook een in Ho Chi Minh City. Mocht je iets leuks willen plannen voor je kinderen dan is dit museum gegarandeerd een succes!

(Kindvriendelijke) tips voor lekker eten en drinken in Ho Chi Minh

  • Doe een drankje bij Glow Skybar Saigon
    Niet per se heel kindvriendelijk – we kregen zelfs te horen dat we vóór 20.00 uur weg moesten – maar de doorbitch begeleidde Puck vervolgens wel hoogstpersoonlijk naar boven. Een superleuke plek voor gewoon een drankje om de dag af te sluiten doen, zeker met een mooie zonsondergang en een geweldig uitzicht over de stad.
  • Eet wat luxer bij The Chopsticks
    Als je het leuk vindt om een keertje wat luxer (en duurder) uit eten te gaan dan is The Chopsticks the place to be. Heerlijk gegeten, met vriendelijk personeel, kinderstoeltjes, waskrijt en een kleurplaat voor kinderen: ideaal om een kindje even zoet mee te houden.
  • Rooftoprestaurant Secret Garden
    Geen kinderzitje wel een stoelverhoger en gewoon een heel leuk plekje. Niet voor niks heet dit restaurant Secret Garden, want het is heel lastig te vinden (in een achterafsteegje, een schmutzige hal in en dan 6 trappen op). Maar als je het dan hebt gevonden, dan is het genieten en goed eten!

Wat een heerlijk weekje was het! Op naar Siem Reap, Cambodja! Yes, we hebben toch maar besloten om te gaan.

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!