Hoe gaaf! Anke maakte met baby een camperreis door Nieuw-Zeeland: dit is haar route!

Auteur: Anke

Dit artikel is gepubliceerd op: 22/06/2019

Mijn eerste blog ging over reizen in Nieuw-Zeeland met een baby, hoe we de reis hebben ervaren en waarom Nieuw-Zeeland zo geschikt is om met een baby te kamperen. In dit blog neem ik jullie mee op de route die we hebben afgelegd. Het lijkt misschien niet de meest efficiënte en optimale route, maar we hebben bewust voor een ‘rondje’ gekozen omdat we het ruige zuiden van Nieuw-Zeeland niet zagen zitten met een kindje van 1 jaar.

Auckland – Thames – Mount Maunganui – Rotorua

Eindelijk was het zover. We waren in Nieuw-Zeeland!! Op dat moment waren we eigenlijk nog te moe om dat te beseffen en te genieten. We kozen ervoor om op een rustige plek even bij te komen, niet al te ver van Auckland. Het werd Thames, een voormalig goudzoekersstadje. De route vanaf Auckland was prachtig en voor ons was het vooral een prachtige plek om op te laden en over onze jetlag heen te komen.

De route vanaf Auckland was prachtig en voor ons was het vooral een prachtige plek om op te laden en over onze jetlag heen te komen.

Onze volgende bestemming was Rotorua, maar wel met een tussenstop bij het mooie Mount Maunganui. Een kustplaats met mooie stranden en de perfecte plaats om een mooie eerste trekking te maken! Met Amber in de draagzak op de rug wandelden we over de slapende vulkaan. Hoewel die met 323 meter niet zo indrukwekkend hoog is, is een klim naar de top zeker de moeite waard.

In Rotorua verbleven we op een Top 10 Holiday Park, een hele kindvriendelijke camping met goede faciliteiten.Voor Amber was het springkussen en de glijbaan een groot feest. De omgeving van Rotorua – een van Nieuw-Zeelands meest thermische plekken – is adembenemend mooi. Vanuit het stadje is het ook mogelijk om zelf een wandeling te maken langs thermisch gebied, maar in het national park Wai-O-Tapu zijn écht bijzondere natuurverschijnselen te zien.

Taupo – Napier – Wellington

De volgende stop was Taupo, dé plek om te skydiven! Onder andere vanwege het mooie uitzicht over het Taupomeer. Zelf moest ik er niet aan denken om uit een vliegtuig te springen, maar het stond hoog op Hans’ bucketlist. Terwijl hij de lucht in ging, hebben Amber en ik een heerlijke wandeling langs het Taupomeer gemaakt en het gezellige stadje verkend. Nadat Hans weer veilig aan de grond stond zijn we doorgereden naar Napier, een havenstad in de Hawke’s Bay. De stad was in de jaren ’30 bijna compleet verdwenen door een verwoestende aardbeving. Het centrum is destijds opnieuw opgebouwd in art-decostijl’. Een begeleide walking tour door een gepassioneerde gids is zeker een aanrader!

Terwijl hij de lucht in ging, hebben Amber en ik een heerlijke wandeling langs het Taupomeer gemaakt en het gezellige stadje verkend.

In Wellington verbleven we weer in een Top 10 Holiday Park met goede voorzieningen voor kinderen. Wellington is een levendige stad waar genoeg te beleven is! We bleven er 1 nacht, maar wel met de kennis dat we er op de terugreis ook weer een tussenstop zouden maken. Na een bezoek aan het centrum zochten we de rust op in de Botanic Gardens. Het ritje naar boven met de cablecar was al een leuke ervaring, maar de tuinen zelf waren nog veel indrukwekkender met prachtige bloemen en planten. Een echte aanrader voor een heerlijke maaltijd is Apache, een combinatie van Franse en Vietnamese keuken!

Op naar het Zuidereiland!

De boottocht van Wellington naar Picton duurt ongeveer 3 tot 4 uur en je kunt gewoon je camper meenemen. Het is aan te raden om vooraf te reserveren. De tocht zelf is ontzettend mooi met prachtige fjorden en felblauwe zee.

Tip: bedenk van te voren wel goed wat je nodig hebt tijdens deze uren, je kunt namelijk niet meer bij je camper komen!

Marlborough Wines – Kaikoura – Abel Tasman

Een van de leukste activiteiten was het fietsen door de Marlborough Wine Region! Met Amber in de draagzak gingen we verschillende wijnhuizen langs om te proeven en voorraadjes wijn in te slaan. Een heerlijk relaxte manier om de omgeving te ontdekken! Na 1 nacht reden we door naar Kaikoura. De perfecte plek om wilde dieren zoals dolfijnen, walvissen en albatrossen te spotten. En een van de weinige plekken om in het wild tussen dolfijnen te zwemmen. Deze ervaring wilde ik niet missen; het was echt de moeite waard!

Tip: reserveer een paar dagen van tevoren!

Het noorden van Kaikoura is ook een plek waar veel zeeleeuwen liggen te ‘chillen’ in de zon. Erg leuk gezicht en zeker de moeite waard om ze te bezoeken. Al is het alleen al voor het mooie uitzicht vanaf het nabijgelegen parkeerterrein.

Na een lange reis kwamen we aan bij het Abel Tasman National Park. We verbleven op camping The Barn. Deze camping ligt het dichtst tegen het park aan, heeft een geweldig uitzicht en goede faciliteiten. Abel Tasman is met goudgele stranden, helder blauw water en prachtige planten fantastisch! We verbleven er 2 nachten. Er is genoeg te doen en te beleven. Aanrader is om via de Watertaxi het park in te gaan en een trekking te doen. Wij deden dit bij Anchorage.

Terug naar het Noordereiland: Wellington – Tongariro – Auckland

Onze ‘terugreis’ was begonnen. We reden weer in de richting van Auckland, maar we hadden nog wel mooie plekjes in het vooruitzicht. Na de boottocht (waar we deze keer een eigen cabin hadden geboekt zodat Amber rustig kon slapen = aanrader!), verbleven we nog een nacht in Wellington. Daar bezochten we Zealandia, een beschermd natuurgebied met unieke Nieuw-Zeelandse planten en dieren. Heerlijk om rond te wandelen en bijzondere vogels te spotten!

Tongariro National Park is met meerdere vulkanen een van de mooiste national parks van Nieuw-Zeeland. Wij verbleven in Ohakune, aan de rand van het park. Het gebied is uitermate geschikt voor sportievelingen. Skiën, mountainbiken, hiken, het kan er allemaal. Zelf heb ik met Amber de redelijke makkelijke Watonga Falls Track gedaan – een tocht naar de hoogste waterval van het park. Terwijl Hans de omgeving per mountainbike verkende.

Zelf heb ik met Amber de redelijke makkelijke Watonga Falls Track gedaan – een tocht naar de hoogste waterval van het park.

Na 2 nachten in de natuur, reden we (helaas) weer naar Auckland om onze camper in te leveren. We verbleven nog 1 nacht in de wijk Ponsonby. Dat is een hippe wijk met allerlei leuke boetiekjes en restaurantjes. Perfect om de vakantie te evalueren en af te sluiten. We kwamen er tot de conclusie dat we zeker nog een keer terug willen naar dit fantastische land!

Rondreizen door Nieuw Zeeland | FOX.nl

Volg je ons al?

Heb je deze blogs al gelezen?