Het Duitse Moezelgebied: de perfecte plek voor een eerste gezinsvakantie!

Het Moezelgebied… Dat is dat gebied vol ouderen en boottochtjes toch? Vast wel, maar er is meer! Ons eerste weekendje weg als gezin gaat naar het Moezelgebied. En we worden positief verrast. Het is een hartstikke leuke streek om te ontdekken met kinderen en maar 3,5 uur rijden vanaf Utrecht. Ik geef je 2 leuke tips en vertel je wat je er kunt verwachten.

Burg Eltz

De fantasie van kinderen slaat hier gelijk op hol en ridders en jonkvrouwen zijn geboren. Burg Eltz is een pareltje en zeker een bezoek waard. Vanaf de parkeerplaats lopen 2 routes naar de burcht. De eerste gaat via de weg waar ook de pendelbus rijdt. Het is een steile weg (800 meter), de enige geschikt voor wandelwagens. Een veel leukere route is het wandelpad (1,3 kilometer). Die nemen wij! Jop gaat in de draagzak mee. De route loopt door het bos en we komen een paar mooie uitzichtpunten tegen voordat we bij de burcht komen. We kiezen ervoor om de burcht vooral van buiten te bewonderen, even op het terrein te wandelen en het toilet te gebruiken. De burcht is echt prachtig dus we genieten met volle teugen. Tegen betaling kun je een rondleiding volgen, sommige speciaal voor kinderen. Ze zijn wel in het Duits. Bij de prijs inbegrepen is een bezoek aan de schatkamer. Je vindt hier ook een restaurant en souvenirshop. Zie de website voor meer informatie.

Tegen betaling kun je een rondleiding volgen, sommige speciaal voor kinderen.

Cochem

Na een half uurtje rijden vanaf Burg Eltz komen we aan in het leuke plaatsje Cochem. Het ligt direct aan de Moezel. We besluiten om Cochem eerst van bovenaf te bekijken. We nemen de stoeltjeslift naar het mooie uitzichtpunt Pinner Kreuz. De stoeltjeslift is al een attractie op zich, maar ook boven vervelen we ons niet. Het uitzicht is prachtig. We zien vanaf hier de Moezel, het stadje Cochem en de Rijksburcht. Er staan genoeg bankjes. We nemen een pauze om wat te picknicken en genieten van het uitzicht. Dat kan trouwens ook bij het restaurant dat je boven op de berg vindt. Wij nemen de stoeltjeslift terug naar beneden, maar je kunt ook een enkeltje kopen en naar beneden wandelen. Beneden nemen we de tijd om door Cochem te wandelen. Het centrum is erg pittoresk en we komen heel wat grappige winkeltjes tegen. Het leukste is een wandeling langs het water, zonnetje op ons gezicht en uitzicht op de burcht. Een heerlijke afsluiter van ons eerste weekendje weg met Jop.

3 x kindvriendelijke plekken in Cochem

De volgende kindvriendelijke plekken vind je in Cochem (helaas hebben we ze niet zelf getest):

  • Wild- en recreatiepark Klotten. Slechts 20 minuten lopen vanaf het bergstation van de stoeltjeslift dus leuk als combinatietrip!
  • Rijksburcht Cochem
  • Ga het water op met een rondvaartboot of kano
Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!