Heerlijk zo’n moeder-dochtervakantie: Kim reisde af naar Landal Greenparks de Lommerbergen!

Auteur: Kim

Dit artikel is gepubliceerd op: 12/02/2020

Afgelopen november ging ik er met mijn dochtertje Lova op uit. We boekten een midweek bij Landal Greenparks. Voor het eerst samen, best spannend dus. Ik koos voor een park midden in de bossen; zo konden we lekker wandelen en bladeren, eikeltjes en dennenappels zoeken.

Normaal gesproken pak ik het liefst alles van tevoren al in. Helaas lukt dat met een kind niet altijd. Sommige dingen gebruik je dagelijks dus op maandagochtend moest ik nog een en ander bij elkaar zoeken.

Om 12.30 uur vetrokken we naar Landal Greenparks Lommerbergen, precies rond de tijd dat Lova normaal naar bed gaat. Zo kon zij dus mooi haar slaapje in de auto doen. Ruim 2 uur later kwamen we aan. Gelukkig konden we vrijwel direct naar ons huisje. We hadden een 2 persoonshuisje, groot genoeg voor ons tweetjes en uitgerust met magnetron, waterkoker, tv; inclusief Puk en Pelle liedjes et cetera.

Vakantie voor ons allebei

Van te voren had ik de app van Landal al gedownload en gekeken wat er allemaal te doen was. Voor een aantal activiteiten moest je je aanmelden bij de balie. Zo gezegd, zo gedaan. De eerste dag deden we lekker rustig aan. Ik ging even met Lova naar de binnen speeltuin en we wandelden wat door het bos. De omgeving was prachtig! ‘s Avonds aten we in het huisje. Ik had van thuis al wat maaltijden mee genomen; zo hoefde ik niet te koken tijdens onze minivakantie. Even oppiepen en klaar. Tenslotte had ik ook een beetje vakantie.

De omgeving was prachtig!

Overvol programma

De 2e dag zijn we meteen maar gaan zwemmen in het subtropisch zwemparadijs van het park. Er is een leuk kinderbad met kleine glijbaan en emmertjes, schepjes en nog meer speelgoed. Lova vermaakte zich prima. Na haar middagslaapje besloten we naar de show van Bollo de Beer te gaan. Elke middag is er iets leuks te doen voor de kleinste gasten. Van shows tot een dansmiddag, van slaapverhalen tot marshmallows maken. We hebben aan bijna alles meegedaan!

Woensdagochtend was het knutseltijd; Lova verfde haar eerste spaarpot! Een vosje 🦊! Dat paste goed bij deze ‘miniherfstvakantie’. Later op de dag dansten we samen met wat vriendjes (die ze daar leerde kennen) met Puk en Pelle. Wat een feest voor die kleine meid!

Ziek op de laatste dag

En toen was het alweer donderdag, onze laatste volle dag. We  besloten nog lekker een keer naar het zwembad te gaan. Het zou toch maar een regenachtige dag worden, dus wandelen en andere buitenactiviteiten vielen af.

Helaas werd Lova in de loop van de middag wat warm en grieperig. Ik besloot dus maar naar het huisje te gaan en haar lekker op bed te leggen. Na haar slaapje leek het wat beter te gaan, maar tijdens onze middagwandeling werd ze toch weer warmer. Na een kort telefoontje met mijn moeder (altijd mijn redder in nood) besloot ik mijn spullen te pakken en naar huis te rijden. Een dagje eerder dan gepland maar alles voor de kleine meid. Onze minivakantie eindigde met een ziek meisje met hoge koorts.

Al met al hebben we een supervakantie gehad. Ze kijkt nog vaak naar Bollo op YouTube en haar Bollo-knuffel gaat standaard mee naar bed. Een echte aanrader en buiten de schoolvakanties zeer betaalbaar!

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!