Gran Canaria met baby en dreumes: zó pakte Linda het aan!

Auteur: Linda

Dit artikel is gepubliceerd op: 2/02/2018

De eerste keer vliegen met een peuter en een baby. Mijn man zag het somber in: veel te veel spullen mee, een schreeuwende peuter die door het vliegtuig rent en een baby die maar blijft wurmen en de hele vlucht huilt. En dan hebben we het nog niet eens over de blikken. Je kent ze wel, de blikken van de overige passagiers. Kortom, een horrorreis dus. Maar ja, we hadden toch echt besloten om met het vliegtuig naar Gran Canaria te gaan.

Gespannen verwachtingen

Zoals gezegd zou het de eerste keer vliegen zijn met onze twee dochters. Mijn man zag er het meest tegen op. Zelf was ik toch ook wel een beetje gespannen. Onze oudste dochter, Emma, is een peuter van net 2 jaar. Ze zit geen moment stil, heeft energie voor 10 en slaapt alleen nog in bed. Hoe zouden we haar ruim 4 uur lang op haar stoel kunnen houden? En dan Eva. Zij is met haar 8 maanden geen kleine baby meer die lekker rustig bij je op schoot zit. Ze heeft net het kruipen ontdekt en doet niets liever dan staan. Je snapt dat we van het ergste uitgingen.

Voorbereid tot in de puntjes

Om de reis zo goed mogelijk te laten verlopen wilde ik alles tot in de puntjes geregeld hebben. In de luiertas zaten de gebruikelijke spullen als luiers, flesje, heet water en schone kleertjes. Speciaal voor de vlucht had ik nog een schoon shirt meegenomen voor mijn man en voor mij. Je wilt natuurlijk niet 4 uur lang met een grote melkvlek op je trui zitten.

Ons grootste punt van zorg was verveling. Voor de oudste hadden we een iPad met filmpjes en spelletjes; dat werkte fantastisch! We hadden nog wel speciaal een draadloze koptelefoon voor haar gekocht. Die kleintjes vergeten nogal eens dat ze met een snoer aan de iPad vastzitten, met alle gevolgen van dien. De iPad was ook onze redder in nood bij het lange tafelen in de restaurantjes die vakantie. Aangezien Eva nog te klein was om echt ergens mee te spelen, hadden we voor haar wat nieuwe speeltjes meegenomen. In de hoop haar zo lang mogelijk bezig te houden (lees: af te leiden).

Gran Canaria met baby en dreumes

De heenreis

De dag van vertrek was daar. We vlogen rond het middaguur. Omdat we ter plekke een auto hadden gehuurd, ging de Maxi-Cosi ook mee. Deze mocht, net als opvouwbare buggy’s, mee tot aan de gate. De kinderwagen lieten we als bijzondere bagage inchecken. Voor de zekerheid hadden we ook nog een draagzak in de handbagage. Want spullen die je bij de gate moet afgeven (zoals een buggy of Maxi-Cosi), krijg je vaak pas bij de bagagebanden weer terug. Vraag dat vooraf even na, anders sta je al die tijd met een baby in je armen.

Toen het vliegtuig eindelijk in beweging kwam had Eva inmiddels al aardig honger. Het vervelende was dat we eerst nog een stuk moesten taxiën naar de startbaan. En daar aangekomen stonden we ook nog een tijdje te wachten. Het flesje van Eva had ik al gelukkig klaar, dus die kreeg ze meteen bij het opstijgen. Daarna heeft ze geen piep meer gegeven en is ze vervolgens op schoot in slaap gevallen, twee uur lang. Emma vermaakte zich het eerste uur van de vlucht met filmpjes en spelletjes op de iPad. Daarna was de lol er toch wel een beetje van af. Wat speelgoed bood ook nog even uitkomst, maar ook dat was al snel minder interessant.

Gelukkig zat er een paar rijen achter ons nog een klein meisje dat vrolijk door het gangpad heen en weer liep. Samen met Eva, die ondertussen ook wakker was, hebben ze een tijdje met z’n drieën voor onze stoelen gespeeld. Voor we het wisten was het alweer tijd om ieder op hun eigen plek te gaan zitten en werd de landing ingezet. Ik had het flesje voor Eva klaar en vanaf het moment dat we flink gingen dalen heb ik die haar gegeven. We waren best trots: onze beide meisjes hadden het fantastisch gedaan. Ze hebben niet een keer gehuild en zich de hele vlucht vermaakt. Een betere heenreis hadden wij ons niet voor kunnen voorstellen.

Verblijf in het hotel

Onze vakantie was heerlijk. We verbleven in hotel Lopesan Costa Meloneras, dicht bij Maspalomas, in het zuidelijk deel van het eiland. We hadden een suite met een aparte slaapkamer. Met 2 babybedjes in de slaapkamer was er nog veel ruimte over. Het enige dat ontbrak was een magnetron. Dat wisten we gelukkig van tevoren en dus hadden we een dompelaar meegenomen. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van een dompelaar gehoord, maar wat een handig ding is dat, zeg! Een beetje water in de thermosfles, dompelaar erin en binnen 2 minuten was het perfect op temperatuur. Potjes konden we bij de bar in het hotel laten opwarmen en ook in het restaurant deden ze daar niet moeilijk over.

Ik had eerlijk gezegd nog nooit van een dompelaar gehoord, maar wat een handig ding is dat, zeg!

Gran Canaria: de warmte tegemoet

We hadden voor Gran Canaria gekozen, omdat het weer daar in november nog erg goed is. Daarnaast is het niet al te ver vliegen met kleine kindjes en er zijn genoeg dierenparken en uitjes te verzinnen die leuk zijn voor kinderen. Wij hadden ook een auto gehuurd om overal makkelijk te komen. De dieren- en attractieparken zijn ook gemakkelijk met de bus te bereiken. Wat ons verder erg opviel, was dat ze op Gran Canaria gek zijn op kinderen. Altijd supervriendelijk en nooit was iets te veel moeite. In de restaurants maakten ze ruimte om de kinderwagen naast de tafel te zetten (Eva sliep iedere avond tijdens het eten in de wagen) en vonden ze vaak wel iets wat Emma kon eten.

En weer naar huis

En voor we er erg in hadden zat de vakantie er alweer op. We hadden alle tassen net zo ingepakt als op de heenreis. Alleen nu had ik in de handbagage nog wat warme kleding gedaan voor de meiden. Op Gran Canaria was het 29 graden en tijdens het wachten dus veel te heet. Tijdens het vliegen koelt het vaak toch wel af, dus voor het instappen hadden we nog even snel de luiers verschoond en de meiden goed aangekleed. Helaas verliep de terugreis iets minder soepel dan de heenreis. Bij het inchecken hoorden we al dat er minimaal 2 uur vertraging was. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Dus zorg ervoor dat je voldoende eten en drinken bij je hebt voor de kleintjes. We hadden gelukkig potjes avondeten in de tas zitten die we op het vliegveld nog konden geven. Hoewel we vooraf bang waren voor een late vlucht, bleek dat achteraf mee te vallen. Eva heeft de hele vlucht op schoot geslapen en zelfs Emma viel na een uurtje vliegen tegen papa aan in slaap. Als het makkelijke slapers zijn, dan is een late vlucht dus echt een aanrader. Neem wel iets van een kussentje mee of vraag erom in het vliegtuig. Met een slapend kleintje op schoot word je behoorlijk stijf.

Uiteindelijke hebben wij een heerlijke vakantie gehad en bleek al die spanning vooraf nergens voor nodig. We kunnen daarom niet wachten tot de volgende vakantie!

Nog wat kleine tips

Hier nog wat tips die onze reis een stuk makkelijker heeft gemaakt:

 • Neem heet water mee in een goede thermosfles en geeft het flesje pas tijdens het opstijgen, en dus niet als het vliegtuig gaat rijden.
 • Zorg voor een extra shirt voor papa en voor mama in de handbagage.
 • Wij hadden een dompelaar bij ons. Handig voor het opwarmen van water en potjes in een hotel zonder magnetron, maar ook op het vliegveld. Ze hebben overal wel een stopcontact en binnen 2 minuten is je water perfect op temperatuur.
 • Een goeie tip is om op tijd te beginnen met het maken van het flesje, nog voor je naar de startbaan rijdt dus. Mocht dat toch wat lastig zijn dan kun je ook een isolerende flessentas meenemen. Daarin blijft het flesje lekker warm.
 • O, en bepaal van tevoren wanneer je het flesje geeft. Als kind heb ik vaak gevlogen en ik herinner me dat ik altijd vreselijk pijn in mijn oren kreeg. Iemand gaf me de tip om de flesjes zo te plannen dat de kinderen tijdens het opstijgen en landen een flesje kregen. Dat zou helpen tegen pijn in de oortjes.
 • Reserveer stoelen met veel beenruimte. Dan hoef je niet de hele vlucht in het gangpad heen en weer te lopen met je kleintje.
 • Probeer zo mogelijk vluchttijden te kiezen die goed aansluiten bij het voedingsschema. En heb je makkelijke slapers, kies dan voor een vlucht waarbij ze kunnen slapen.
 • Neem een draagzak of een draagdoek mee. Soms duurt het best lang voordat je je buggy of kinderwagen weer hebt bij de bagageband.
 • In vliegtuigen wil het weleens koud worden en zeker wanneer je kindje slaapt is een extra dekentje wel handig.

Take me to Gran Canaria!

Lijkt Gran Canaria jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

 • Je vliegt vanaf Schiphol Amsterdam in ruim 4 uur naar Gran Canaria Airport
 • De beste reistijd voor Gran Canaria is april tot juni en september tot november (de zomers op Gran Canaria zijn vaak erg warm)
 • Onder andere KLM en Transavia vliegen direct op Gran Canaria
 • Een auto huren op Gran Canaria Airport doe je bij Topcar, CICAR, of AutoReisen
 • De leukste hotels op Gran Canaria boek je op Booking.com
 • Liever een pakketreis? Check bijvoorbeeld deze mooie aanbiedingen van TUI en D-reizen
Onze favoriete reisartikelen voor een vakantie met kinderen
Nieuw 300x250
Zomervakantie 2024 boeken bij D-reizen

Deze blogs over Gran Canaria met kinderen al gelezen?

Lange warme avonden op Gran Canaria: zó zitten kids binnen 3 dagen in het ritme

Zoals jullie misschien al weten, bereid ik me graag goed voor als we op vakantie gaan. Zo ook voor de vakantie naar het mooie Gran Canaria. Eén puntje wil ik op vakantie nog even fixen.

Lees verder

Dit zijn de 5 populairste kindvriendelijke hotels op Gran Canaria!

Gran Canaria is een fijne vakantiebestemming met kinderen in de winter. Niet voor niets staat het in onze top 7 beste winterzon-bestemmingen. De belangrijkste reden is dat het er in februari vaak nog 25 graden is.

Lees verder

5 x uitjes met kids op kindvriendelijk Gran Canaria

Het is een gewone vrijdag wanneer ik tijdens werk een appje krijg van mijn man. Hij stuurt me een linkje met een aanbieding naar het

Lees verder

Volg ons ook!