Genua? Een fantastische stad voor dreumesen (en volwassenen!)

Auteur: Stefanie

Dit artikel is gepubliceerd op: 22/09/2019

Wat een toeval, onze buren en wij waren in dezelfde periode in Italië! Zij zaten in het noorden en wij in Pisa… De oplossing om elkaar even te zien: Genua! Een grote havenstad in het noordwesten van Italië. Op internet zag het er leuk uit en de binnenstad staat ook nog eens op de Unesco werelderfgoedlijst. Eens kijken of wij ons daar een dag konden vermaken met 2 dreumesen. 

We hadden afgesproken bij een parkeergarage net buiten de stad, Marina Park. Het centrum van Genua is namelijk autoluw, dus dan is parkeren net buiten de stad wel zo handig. Vanuit daar zouden we wel verder zien.

Beter geen buggy

Vanaf de parkeergarage besloten we door het historische centrum te lopen op zoek naar een leuk plekje om wat te drinken. Dat lopen door het historische centrum was prachtig, alleen niet te doen met 2 buggy’s. Trappetje op, trappetje af, helling op, helling af, hobbelige steegjes. Pfff en dat ook nog met een temperatuur van boven de 30 graden, waar waren we aan begonnen? Gelukkig kwamen we al snel bij een simpel restaurantje met – tot onze verbazing – een erg leuk speeltuintje voor de kids. Dat was bij Piazza dei Tessitori. Heerlijke koffie en een mooi uitzicht op de Chiesa di San Donato, wat wil je nog meer. Nadat de kids uitgespeeld waren en wij weer hadden bijgekletst gingen we verder op pad.

Dat lopen door het historische centrum was prachtig, alleen met 2 buggy’s niet te doen.

Pizza op de piazza

Op naar een van de bekendste pleinen in Genua: Piazza Ferrari. De route naar dit plein was gelukkig een stuk beter begaanbaar met buggy’s en we waren er dus ook snel. Onderweg hadden we wat pizza’s gehaald bij een van de pizzabakkertjes die je overal ziet in de stad. Naast de fonteinen smulden we heerlijk van de pizza’s. Daarna was het natuurlijk weer speeltijd voor de kids. Ze konden lekker door de fonteinen rennen en spelen met het water. Mick had de tijd van zijn leven!

Reuzeblij in het reuzenrad

Het was inmiddels tijd voor het middagdutje van de kids. Hup in de buggy dus en wandelen maar. We liepen naar de oude haven langs prachtige paleizen en imposante gebouwen. Mick kreeg er niks meer van mee. Hij was na zijn avonturen in de fonteinen bekaf en viel als een blok in slaap. Bij de haven aangekomen zagen we wat er allemaal te doen was: een fantastisch groot aquarium, een panoramische lift, een reuzenrad, een treintje, een zwembad, oude zeilschepen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Alleen hier al zou je je makkelijk een dag kunnen vermaken! We kozen voor een restaurantje met uitzicht op de haven. De kids sliepen dus wij konden gezellig een drankje doen.

De kids sliepen dus wij konden gezellig een drankje doen.

Toen Mick wakker werd zag hij het reuzenrad; daar wilde hij heel graag in. In Berlijn vond hij het ook al fantastisch, dus ik offerde me op en samen genoten we van het fantastische uitzicht over de stad en de haven. Ook zagen we vlakbij 2 aardig grote speeltuintjes. Dat zou onze volgende bestemming worden. Echt ideaal, de speeltuintjes waren omheind en voor zowel peuters als dreumesen was er meer dan genoeg te klimmen en te klauteren. En eromheen stonden bankjes voor de ouders, perfect dus! Mick en zijn buurmeisje speelden er heerlijk en wilden eigenlijk niet meer weg.

Omdat we ook weer redelijk op tijd naar ‘huis’ wilden, aten we bij een trattoria. Dat zijn de iets minder sjieke restaurants die ook voor 19.00 uur diner serveren, wel zo handig met de kids. We kozen voor La Goletta, een prima restaurant met ook weer uitzicht op de haven. Je kon er zowel buiten als binnen zitten. Wij kozen voor binnen in de airco, even afkoelen. Prima gegeten en de bediening was erg vriendelijk!

Tip: eet met kids bij een trattoria, daar kun je ook voor 19.00 uur al dineren.

Genua, zeker de moeite waard dus voor een bezoek met kleine kinderen! Je schijnt er ook heel goed te kunnen shoppen in de Via XX Settembre en er is ook nog een kabeltrein (de Funicolare) die naar de heuvels boven de stad gaat. Daar heb je een prachtig uitzicht. Wij waren er jammer genoeg maar een dag, anders hadden wij zeker nog een kijkje genomen in het aquarium, een ritje gemaakt met de kabeltrein, gezwommen in het zwembad… Euhm misschien wordt onze volgende bestemming wel Genua?!

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!