Geluk bij een ongeluk: hoe de ANWB onze campervakantie met kinderen redde…

In de lente waren we al flink wat keren op pad geweest met onze camper. Maar telkens was het weekend of weekje veel te snel voorbij. Deze zomer konden we weer dat heerlijke gevoel van vrijheid ervaren: 3 à 4 weken kamperen in Duitsland, Zwitserland, Italië en Slovenië! Het liefst vertrokken we zonder reserveringen om ter plekke te bepalen of we de volgende dag door zouden rijden of langer zouden blijven.

A Big Bang

Onze droom werd letterlijk op de eerste avond al met een harde knal verstoord. De motor van de camper raakte 2 uur na vertrek uit Nederland, in Duitsland, oververhit. Na een garagebezoek de volgende ochtend (niks aan de hand??) en nog een uur doorrijden, begaf de motor het met een harde knal en heel veel rook. Na weer een dag wachten in de bloedhitte werden we eindelijk naar een garage gesleept. Daar kregen we tot ons grote verdriet de diagnose: total loss. Of de camper voor ons echt total loss was, moest later in Nederland blijken. Onze grootste zorg was hoe het nou verder moest met onze vakantieplannen en 3 geschrokken en verdrietige kinderen!?

Hoe moest het nou verder met onze vakantieplannen en 3 geschrokken en verdrietige kinderen!?

Onze reddende engel

En toen was daar de ANWB! Zij hadden ons gedurende dit 2 daagse proces van bellen, wachten, wegslepen en garages bezoeken, al bijgestaan. Nu zouden ze voor een passende oplossing zorgen zodat onze vakantie toch nog door kon gaan. In eerste instantie gingen ze op zoek naar een leencamper. Helaas bleken deze door alle pechgevallen in Europa allemaal uitgeleend. Het werd, na overleg, een leenauto inclusief caravan.

Cochem: geluk bij een ongeluk

Inmiddels hadden we 2 nachten overnacht in een hotel in Cochem (tip!). Dat was overigens geen verkeerde plek om te stranden. Wat een leuk stadje is dat, zo aan de Moezel gelegen en met een prachtige burcht hoog boven de stad en van verre al te zien! Wij genoten er die dagen, ondanks de pech. Net buiten de stad is ook een prachtig openluchtzwembad waar we alle stress en hitte even van ons af konden spoelen.

VVV: vervangend vakantievervoer

Na overleg met de ANWB kwam een chauffeur vanuit Nederland keurig op de afgesproken tijd met onze leencombinatie bij het hotel aanrijden. Na een korte uitleg en het afhandelen van wat papierwerk konden wij onze vakantie voortzetten. Onze eerste stop werd de garage waar onze camper gestald stond, voordat de ANWB ‘m op transport naar Nederland zou zetten. Wij hadden inmiddels het adres opgegeven van een garage in onze woonplaats en de ANWB regelde de rest. We laadden al onze spullen over in de caravan en met wat tranen in de ogen namen we afscheid van onze blauwe vriend. We konden weer op pad met nog ruim 2 weken Italië in het vooruitzicht!

We konden weer op pad met nog ruim 2 weken Italië in het vooruitzicht!

De ANWB redde dus letterlijk onze vakantie. De medewerkers aan de telefoon waren vanaf het eerste belletje heel erg medelevend. Ze adviseerden ons, belden met garages, regelden de sleepauto’s en uiteindelijk ook het vervangende vervoer. En dus zelfs een vervangend kampeermiddel. Ook zorgden ze ervoor dat onze camper bij een garage in onze woonplaats werd afgeleverd. Wij hadden dan gelukkig ook wel een lidmaatschap met pechhulp in Nederland en Europa met vervangend vervoer en met Kampeerauto Service Buitenland. Al met al een geluk bij een ongeluk!

Hoe deze reis verder verliep lees je in het volgende blog over de streek Le Marche in Italië.

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!