Filipijnen met kinderen – deel 7 van Marloes’ backpackreis: op naar natuurlijk Panay Island!

Auteur: Marloes

Dit artikel is gepubliceerd op: 16/02/2020

Blogger Marloes neemt je in 8 blogs mee op de backpackreis die zij met haar man en 2 jongens maakte in de Filipijnen. In deel 7 vertelt ze over de volgende etappe van hun reis: op naar Pandan op Panay Island!

Op naar bestemming 7: Pandan op Panay Island. Met het vliegtuig vanaf Cebu airport vliegen we in een uur naar airport Caticlan op Panay. Als we er bijna zijn, zien we een werkelijk prachtig groen landschap. In 1 woord: WAUW! We kunnen bijna niet wachten om de boel hier te gaan verkennen. Voordat het zover is, halen we eerst onze bagage.

Vliegensvlug!

Onze bagage hebben we nog nooit zo snel gekregen. Als je het vliegtuig uitstapt loop je zo naar de bagageruimte. De bagageruimte bevindt zich binnen en de medewerkers die je bagage aangeven, staan buiten. Deze lieve medewerkers zwaaien tussen het tillen van alle bagage door enthousiast naar onze jongens. Wat een warm welkom! Als we onze bagage hebben, regelen we snel een taxi: “To Phaidon Beach resort please.” Na 3 kwartier zet de taxichauffeur ons af.

Welcome family Edwin Hurkmans

Als we de receptie inlopen, zien we een bord met de tekst: Welcome family Edwin Hurkmans. Hoe leuk! Dit kleinschalige, maar heerlijke resort ligt aan het strand en heeft een zwembad. Het personeel is erg vriendelijk en aangezien dit geen toeristische plaats is willen ze je overal mee helpen als je wat wilt ondernemen. De schone kamer op de begane grond is ruim en heeft een slaapbank waar de oudste op kan slapen. Ook is er een koelkast en een enorme kast waar al je spullen in kunnen, heerlijk! Het restaurant ligt aan het strand en je hebt tijdens het eten prachtig uitzicht. Wij kijken vanuit de kamer uit op het zwembad. Dus terwijl we de spullen uitpakken neemt Ties alvast een duik en Nout gaat zijn tentje in om te slapen. Als alles is uitgepakt doen wij eerst een drankje aan de zwembar: proost!

Welcome family Edwin Hurkmans, wat een warm welkom! Dit kleinschalige, maar heerlijke resort ligt aan het strand en heeft een zwembad. Het personeel is erg vriendelijk en aangezien dit geen toeristische plaats is – en ze niet op kinderen zijn berekend – willen ze je overal mee helpen.

Voor het eten hoef je de deur niet uit

Ontbijten, lunchen of dineren, het kan hier allemaal. Als we niet onderweg zijn, eten we in het resort. De menukaart is huge! Als we voor 16.00 uur doorgeven wat en hoe laat we willen eten, staat het rond die tijd voor ons klaar op een mooie opgedekte tafel. Wij vinden dit ideaal, want zo hoeven de jongens niet te wachten op hun eten. Ondanks dat ze niet berekend zijn op kinderen is het personeel superlief en doet er alles aan om de jongens een leuke tijd te bezorgen! En eten aan het strand, vooral in de avond is heerlijk! Je voelt dan een klein briesje tussen de palmbomen door en je hoort de oceaan op de achtergrond. Het ultieme vakantiegevoel!

Groen, groener, groenst!

Wie mijn vorige blogs heeft gelezen, weet dat we de omgeving het liefst verkennen per scooter. Laat die nu nergens in de buurt zijn; geen verhuur van scooters te vinden. Ook het resort geeft aan geen scooters te verhuren. Ze vragen hun kok of wij zijn scooter mogen lenen. Dat was “not a problem at all”. De kok zwaait ons uit. Onderweg zien we weer veel moois. Zo stoppen we naast een brug en lopen we een stuk naar beneden naar een brede rivier. We waden er met zijn 4’en doorheen. We zien een vrouw haar was doen en mensen die op de brug staan, zwaaien naar ons. Er liggen allemaal steentjes in de rivier; niks leukers voor de jongens om daar eens mee te gooien.

Na een tijdje gaan we weer. Een local die een paar meter van de rivier woont, roept ons. Ze wijst ons de beste route naar de brug. Als we bijna bij de brug zijn, roept ze nog eens dat we bij haar moeten komen. We ontmoeten haar hele familie en voor we het weten zijn we een halfuur verder. Ze geeft aan dat ze hier bijna nooit toeristen zien en dat ze het erg leuk vindt om ons te ontmoeten.

4 leuke uitjes met kinderen op Panay Island

We hebben nog meer leuke dingen gedaan op Panay Island:

1. Malumpati Cold Spring en de Bugang rivier

In deze blauwe rivier kun je met je gehuurde rubberband heerlijk dobberen. Je kunt er ook een een soort prieel huren waar je kunt zitten en je spullen neer kunt leggen. Er is ook een hoge duikplank. Als we er een paar uurtjes zijn geweest, vervolgen we onze weg om het eiland te verkennen. Onderweg zien we zulke mooie natuur en worden we overal nagezwaaid. We hadden helaas ook nog een lekke band op de terugweg. Oeps! Gelukkig zijn er langs de kant van de weg kleine garages waar ze in no time je band plakken.

2. Pandan lokale markt

Iedere dinsdagochtend is er een markt in het dorp. Je kunt er van alles vinden, van speelgoed tot verse vis. Zeker leuk om die eens een ochtendje te bezoeken. Als je niet per scooter wilt reizen kun je bij het resort een busje met driver huren.

3. Zonsondergang

Op het strand zie je elke avond de zon ondergaan. Een must om er eens uitgebreid voor te gaan zitten.

4. Strand

We hebben ook heel wat uurtjes op het prachtige strand doorgebracht. We hadden Nout zijn Deryan-tentje mee zodat hij lekker onder de palmbomen kon slapen. Zo konden wij ondertussen zwemmen, zandkastelen bouwen en bedenken hoe we hier zo laat mogelijk konden vertrekken op onze laatste dag. Hierna vliegen we naar Manilla, terug naar waar ons avontuur begon!

Handige tips voor Panay Island met kids!

  • Als je langer de tijd hebt, ga dan naar Banaue. Daar vind je de prachtigste rijstvelden als je de verhalen en foto’s moet geloven. Helaas door tijdgebrek kwamen wij er niet aan toe.
  • Het resort biedt tegen een kleine prijs een manicure en pedicure aan. Als we dan toch bijna naar Nederland gaan, dan maar met mooie gelakte nagels!
  • Ga voordat je wordt afgezet bij het resort naar de supermarkt, mocht je wat nodig hebben. In de buurt van het resort zijn geen supermarkten te vinden.
  • Bij de Malumpati Cold Spring kun je ook tuben. Hiervoor moet je wel een half uur hiken om er te komen.

Take me to de Filipijnen!

Lijken de Filipijnen jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt vanaf Schiphol Amsterdam in 15,5 uur naar Manilla, Filipijnen
  • De beste reistijd voor Filipijnen is november tot en met mei
  • KLM, Cathay Pacific en China Southern vliegen direct (maar wel met tussenstop) op Manilla
  • Wil je ook naar Panay Island, neem dan een binnenlandse vlucht. Vliegen kan met Philippines Airlines. Je kunt ook met de trein/bus en dan de ferry.
  • Leuke hotelletjes in de Filipijnen boek je op Booking.com
  • Liever een pakketreis? Check bijvoorbeeld Kras.nl

Heb je deze blogs over de Filipijnen al gelezen?

Filipijnen met kinderen – deel 8 van Marloes’ backpackreis: Manilla, terug bij het begin

Blogger Marloes neemt je in 8 blogs mee op de backpackreis die zij met haar man en 2 jongens maakte in de Filipijnen. In deel

Filipijnen met kinderen – deel 6 van Marloes’ backpackreis: 3 dagen relaxstand in Lapu Lapu City!

Blogger Marloes neemt je in 8 blogs mee op de backpackreis die zij met haar man en 2 jongens maakte in de Filipijnen. In deel

Filipijnen met kinderen – deel 5 van Marloes’ backpackreis: welkom in druk maar gezellig Moalboal!

Blogger Marloes neemt je in 8 blogs mee op de backpackreis die zij met haar man en 2 jongens maakte in de Filipijnen. In deel

Filipijnen met kinderen – deel 4 van Marloes’ backpackreis: op naar de onderwaterwereld, oftewel op naar Negros!

Blogger Marloes neemt je in 7 blogs mee op de backpackreis die zij met haar man en 2 jongens maakte in de Filipijnen. In deel

Filipijnen met kinderen – deel 3 van Marloes’ backpackreis : Siquijor it is!

Blogger Marloes neemt je in 7 blogs mee op de backpackreis die zij met haar man en 2 jongens maakte in de Filipijnen. In deel

Marloes reist met haar gezin backpackend rond in de Filipijnen: ‘Op naar het mooie Bohol!’

Blogger Marloes neemt je in 8 blogs mee op de backpackreis die zij met haar man en 2 jongens maakte in de Filipijnen. In dit

Marloes waagde de sprong en ging met 2 kinderen backpacken in de Filipijnen!

Daar gaan we dan! In 7 blogs neem ik jullie mee op onze backpackreis. Met manlief en onze 2 jongens, Ties van 3 en Nout

Volg ons ook!