Filipijnen met kinderen – deel 5 van Marloes’ backpackreis: welkom in druk maar gezellig Moalboal!

Auteur: Marloes

Dit artikel is gepubliceerd op: 2/02/2020

Blogger Marloes neemt je in 8 blogs mee op de backpackreis die zij met haar man en 2 jongens maakte in de Filipijnen. In deel 5 vertelt ze over de volgende etappe van hun reis: het drukke, maar gezellige Moalboal!

Nadat we heerlijk hebben uitgeslapen en ontbeten stappen we in het hotelbusje dat ons naar de haven van Sibulan brengt. Daar pakken we de boot naar Liloan op Cebu. Na een klein halfuurtje varen zijn we er al!

70 kilometer op een tricycle?! You Dutch people are funny and crazy!

Als we op het eiland Cebu aankomen, blijkt het nog een kunst te zijn om vervoer te regelen naar ons hotel in Moalboal. We zien geen taxi’s staan als we de haven uitlopen. We vragen een paar locals die met hun tricycles bij de haven staan, of er taxi’s zijn. Ze zeggen dat die er niet zijn. Ze hebben wel een andere optie voor ons en dat is met zijn 4’en en al onze bagage in een tricycle. We zien ook een bus bij de haven staan, maar dit leek ons veel leuker. Dus laden ze de bagage in en ze zetten alles vast met touw. De familie Hurkmans stapt op de tricycle en we kunnen gaan! Als je de keus hebt ga dan met een tricycle, het is dan weliswaar een rit van 2 uur, maar dat is het met de bus ook. En op een tricycle zie je zo veel meer van de omgeving en zo konden we af en toe stoppen voor een plaspauze.

Bedden in overvloed!

Het hotel, Moalboal Tropics, staat vlak bij het centrum van het drukke en gezellige Moalboal. De hotelkamer is ruim en er staan maar liefst 3 2 persoonsbedden in! We kunnen kiezen in welk bed we slapen. Er is veel kastruimte om je spullen in op te bergen, er staat een koelkast en last but not least er is een waterkoker. Het is een superkindvriendelijk hotel en dan overdrijf ik niet. De jongens worden elke ochtend vrolijk begroet, ze worden opgepakt en nog net niet meegenomen naar huis. Bij het hotel zit een groot zwembad dat uit 2 delen bestaat: een kinderbad en een diep bad met bubbelbad. Er zijn ook 2 glijbanen bij het zwembad die uitstaan als er niemand aan het zwemmen is. De jongens hoeven maar naar het zwembad te gaan of er rent direct iemand om de glijbanen aan te zetten. Vervolgens zijn de jongens een ware attractie, want terwijl ze aan het zwemmen zijn, gaat het personeel af en toe op de zwembadbar staan om heel verliefd naar ze te zwaaien. Het enige minpuntje is dat we er ‘s avonds niet kunnen eten.

De jongens zijn een ware attractie, zodra de jongens aan het zwemmen zijn, gaat het personeel af en toe op de zwembadbar staan om heel verliefd naar ze te zwaaien.

Een kleine uitdaging: waar eten we?

Ondanks dat we kunnen ontbijten en meegenieten van het happy hour in de zwembadbar waar ze heerlijke cocktails schenken, is er weinig in de buurt van het hotel waar we kunnen eten. Het dichtstbijzijnde restaurant dat goed te belopen is, is de McDonald’s. O nee! We zien ook nog 2 tentjes aan de overkant van de McDonald’s, maar die zijn dicht. Overigens heeft deze McDonald’s ook rijstgerechten, dus je hoeft niet alleen maar aan de patat en hamburgers. Ook kinderstoelen zijn er in overvloed.

Nog 2 eettips in Moalboal:

White beach

Als je naar White Beach gaat kun je daar een restaurantje zoeken. Daar zijn ze namelijk in overvloed. Het is wel erg druk. Als je aan komt rijden denk je: dus hier zijn alle toeristen! Wij hebben er uiteindelijk niet gegeten, omdat we met onze scooters voor het donker terug wilden zijn in het hotel.

Bakery

Ondanks dat het hotel aangeeft dat je zelf geen eten mee mag nemen, maken ze een uitzondering als je kinderen hebt. Wij gingen in de ochtend naar een bakkerij aan de hoofdweg om daar broodjes te halen voor de lunch.

5 x leuke dingen (met kinderen) in Moalboal

1. Huur scooters

De beste manier om de omgeving te leren kennen is op de scooter, althans dat vinden wij. Je bent helemaal vrij en je kunt gaan en staan waar je maar wil. Onze oudste heeft onderweg zo veel geleerd, onder andere hoe bananen groeien en in welke bomen ze hangen. Educatie op de scooter, check! 

2. White Beach

White Beach schijnt een van de mooiste stranden van de Filipijnen te zijn. Wij zijn naar Moalboal gegaan om dit strand. Is dat even tegengevallen. Misschien dat het aan de tijd van het jaar ligt, maar het strand is niet zoals omschreven. Zelf houden wij ook niet van de te toeristische plekjes, maar dit was een trekpleister, wat een toeristen! Wij dachten: dan maar snel een paar foto’s maken en dan gaan we weer, dus binnen een uur zaten we weer op de scooter.

3. Barbershop

Of je man nu een lange, korte of een stoppelbaard heeft, laat hem scheren bij een barbershop. In heel de Filipijnen vind je ze, maar Ed vond het hoog tijd zich te laten scheren in Moalboal. Regelmatig kom je ze tegen langs de kant van de weg en het kost je bijna niks.

4. Zwemmen met walvishaaien

Een must om te doen als je hier bent: zwemmen met walvishaaien. Wij namen dit keer de kinderen niet mee en dus gingen we apart van elkaar. We boekten de tour via het hotel. Om 03.30 uur word je naar Oslob gereden. 2 uurtjes later kom je er aan. Je ziet ondertussen de mooie zonsopkomst en vervolgens word je in een kleine pick-uptruck naar de boten gebracht. Nu ben ik iemand die altijd overal wel voor in is, maar als je eenmaal wordt ‘losgelaten’ tussen de walvishaaien dan is het toch wel een beetje spannend. Spannend of niet, het is werkelijk fantastisch als je zo’n mooi beest van 5 meter voor je neus voorbij ziet zwemmen. Wat is dit gaaf! Je snorkelt een halfuurtje tussen de walvishaaien en dan vaar je weer naar de kant toe. Een ervaring die je niet mag missen! Het fijne is dat je voor 09.00 uur weer terug bent in het hotel. Zo kun je toch nog gezellig samen ontbijten en ben je niet heel de dag apart van elkaar.

5. Gaisano Grand Mall

De Gaisano Grand Mall is een lokale shopping mall met een supermarkt. De mall is leuk om eens door heen te lopen, met lokale winkeltjes, dus geen designerwinkels. Als je lang wilt shoppen kun je de kinderen een verdieping hoger brengen om ze daar te laten spelen in de indoorspeeltuin. Aangezien onze jongens nog klein zijn, bleven ze bij ons.

Waarnaartoe nu?!

De laatste uurtjes aan het zwembad zijn ingegaan. We twijfelen nog even wat the next stop zal zijn, maar we zijn eruit! Morgen gaan we met de taxi naar Cebu, naar Mactan Island, ook bekend als Lapu Lapu City. Daar gaan we een paar dagen niks doen. Nou ja, helemaal niks zal het ook niet worden, maar we gaan wel even in de chillmodus. Tot in Lapu Lapu City!

Take me to de Filipijnen!

Lijken de Filipijnen jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt vanaf Schiphol Amsterdam in 15,5 uur naar Manilla, Filipijnen
  • De beste reistijd voor Filipijnen is november tot en met mei
  • KLM, Cathay Pacific en China Southern vliegen direct (maar wel met tussenstop) op Manilla
  • Wil je ook naar Moalboal, neem dan een binnenlandse vlucht naar Cebu of Dumaguete. Vliegen kan met Philippines Airlines. Vanaf Dumaguete moet je eerst nog met de ferry
  • Deze leuke hotelletjes in Moalboal boek je op Booking.com
  • Liever een pakketreis? Check bijvoorbeeld Kras.nl

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!