Filipijnen met kinderen – deel 3 van Marloes’ backpackreis : Siquijor it is!

Blogger Marloes neemt je in 7 blogs mee op de backpackreis die zij met haar man en 2 jongens maakte in de Filipijnen. In deel 3 vertelt ze over de volgende etappe van hun reis: eiland Siquijor!

Bohol, wat was je mooi! Maar een nieuwe bestemming staat alweer op ons te wachten. Gisteravond last minute besloten we om naar het eiland Siquijor te gaan. Dus we pakken zo onze tassen in, ontbijten voor de laatste keer met het prachtige uitzicht om vervolgens te worden uitgezwaaid door het hotelpersoneel als we met een taxibusje naar de haven gaan!

‘Schipper mag ik overvaren, ja of nee?’

Vanuit de haven van het plaatsje Tagbilaran nemen we de boot van bootmaatschappij Ocean Jet naar Siquijor. Een medewerker vraagt of zij de tassen van ons kan overnemen. “Yes please.” Tegen een kleine betaling zorgen zij dat alle tassen aan boord komen. We wachten heel even wachten tot we aan boord mogen. In de wachtruimte is het erg gezellig, want er speelt een lokale band waar de jongens heerlijk losgaan met hun dance moves. 

De boottocht duurt ongeveer 1,5 uur. Aangekomen op Siquijor moeten we nog een 10 minuten wachten op onze tassen. Als je zelf je vervoer hebt geregeld staan ze bij de boot met bussen of taxi’s voor je klaar. Aangezien wij nooit wat regelen, zijn wij blij dat we onze buggy weer kunnen uitklappen om daar al onze tassen op te leggen. Zo lopen we een kleine 100 meter waar diverse taxichauffeurs ons opwachten. We kunnen kiezen uit een taxi, busje, scooter of een multicab. Wij kiezen voor de laatste. Op naar de glamping!

Glamping Siquijor: wat wil je nog meer?!

25 kilometer verder komen we aan bij Glamping Siquijor. Het leek ons leuk om nu eens voor een heel andere accommodatie te kiezen en toen we de glamping voorbij zagen komen twijfelden we geen moment. Een ingerichte tent aan het strand, wat wil je nog meer?! Tijdens het boeken zagen we dat er alleen een 2 persoonsbed in stond, daarom vroegen we of er nog een bedje bij kon. Een bedje hadden ze niet, maar er lag wel een kindermatras dat ze keurig hadden opgemaakt met daarop een handdoek gevouwen in de vorm van een zwaan. Het enige glamping aan deze camping is dat er een bed en een ventilator in je tent staan, verder is het net zoals een camping. Er staat een koelkast bij de receptie waar je je eigen eten en drinken in kunt doen en er is de mogelijkheid om te barbecueën. Het personeel is ook erg vriendelijk en wil je overal bij helpen.

Het leek ons leuk om nu eens voor een heel andere accommodatie te kiezen en toen we de glamping voorbij zagen komen twijfelden we geen moment. Een ingerichte tent aan het strand, wat wil je nog meer?

Restaurantjes in overvloed!

Er zijn genoeg eetgelegenheden in de buurt van de glamping, alle op loopafstand. Bedenk wel, in geen van deze restaurants zijn kinderstoelen en als je wilt verschonen moet je even creatief zijn. Het personeel vond het nergens erg als je dat bijvoorbeeld op de tafel of bank deed. Wij vonden het ook niet erg, want we hebben altijd verschoningsmatjes mee. Ben je op Siquijor, dan moet je zeker eens naar deze 3 restaurants gaan!

1. Restaurant Dagsa

Hier kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner. De keuze is reuze, want wat staat er veel op de menukaart. Je kunt aan tafel zitten, maar ook op poefen of kussens bij een lage tafel. Ze hebben er geen speelhoek, maar het lieve personeel entertaint je kinderen genoeg!

2. Monkey Business

Ook dit restaurant is een aanrader! Genoeg keuze qua eten. Ik zou zeggen als je binnenkomt: doe die slippers maar uit, want hier loop je door heel het restaurant op zacht wit zand. Ga zitten op een schommel of bij een van de tafeltjes. Je kunt er heerlijke cocktails drinken. Lekker voor papa en mama als de kinderen aan het schommelen zijn of een zandkasteel bouwen.

3. D’Barkads Foodhaus

Dit restaurant wordt gerund door een hele vriendelijke familie, die graag een praatje met je maakt. Als je binnenkomt denk je: wat primitief! Maar primitief of niet, we hebben er heerlijk gegeten voor nog geen €10. En onze kinderen speelden met de kinderen van de familie!

Water, water en nog eens water!

Siquijor staat bekend om zijn mooie watervallen. We stappen op onze gehuurde scooters en verkennen de omgeving en bezoeken de watervallen. De 2 watervallen die wij bezochten, vind je vlak bij het plaatsje Lazi:

1. Lagaan Falls

In eerste instantie willen we naar de Cambugahay falls, maar onderweg lezen we een bord aan de kant van de weg: Lagaan Falls. We besluiten af te slaan op deze hobbelige en een heuvelachtige weg en 10 minuten later parkeren we onze scooters voor nog geen €0,75.  Locals wachten ons op deze plek op. Zij vertellen dat deze waterval zo’n 2 jaar geleden is ontdekt en dat het nog erg rustig is. Dat blijkt als we naar de watervallen worden begeleid. De route naar de watervallen duurt zo’n 10 minuten. Wij hebben Ties en Nout in de draagzak en dat is wel zo fijn met die kleine trappetjes en modderige paadjes.

Eenmaal aangekomen ben je werkelijk bij een prachtig stukje natuur! Je kunt er zwemmen, van de rotsenglijbanen af of slingeren boven de watervallen om je vervolgens te laten vallen in het water. Jonge kinderen mogen onder begeleiding ook slingeren, dus zo hing Ties als een aapje aan mij vast. Ties wilde er niet weg, maar na een uur werd het toch echt tijd om naar de volgende waterval te gaan.

2. Cambugahay Falls

Zo rustig als het bij de Lagaan Falls is, zo druk is het bij de Cambugahay Falls. Als je daar aankomt komen verschillende gidsen op je af om te vragen of zij je naar beneden mogen begeleiden. Vanaf de ingang zie je al dat het een lange trap naar beneden is en zo besloten we om alleen naar beneden te gaan en dat kan prima. Het is wel een must om ernaartoe te gaan, want ook dit is een prachtig stukje natuur en het water is mooi helderblauw. Je kunt er op een bamboevlot varen, zwemmen, maar ook slingeren. En toen wij bezig waren om Nout zijn zwemkleding aan te doen, zat Ties al samen met een local boven in de boom. Hij dacht dat hij wel even alleen kon slingeren. Gelukkig moeten ook kleine kinderen hier onder begeleiding.

De locals en toeristen stonden al in het water met hun go pro om zijn slingeractie te filmen. Nadat Ed het touw losliet was er een hoop gejuich en geklap. Iedereen was kennelijk enthousiast dat een 3-jarige ging slingeren!

Tip: vraag aan de locals of ze foto’s willen maken. Tegen een kleine betaling doen ze dat vast voor je. Zet de camera dan wel op een ‘burststand’, want sommige Filipino’s weten niet hoe ze om moeten gaan met een camera en zo zit er altijd een goeie foto tussen. Je kunt er overigens ook lunchen bij een klein barbecuetentje en dat was fijn, want je bent er zo een paar uur.

Tussenstop in Balete Tree

Op de terugweg naar de glamping komen we door het plaatsje Campalanas. Daar vind je een gigantische boom van 100 jaar oud. Na een entree van €1,60 te hebben betaald lopen we naar de boom waar ook een vijver te vinden is. De vijver dient als fish spa. Vissen zitten hier heerlijk aan je voeten te knabbelen. Als je er langskomt, is het leuk om er een kijkje te gaan nemen, zeker als je van bomen en fish spa’s houdt, maar het is geen must om er speciaal naartoe te gaan.

Ochtendje strand

Onze laatste ochtend brengen we heerlijk door aan het strand. Terwijl de jongens zand aan het scheppen zijn op het strand, liggen wij heerlijk voor onze tent na te genieten van de 3 mooie dagen die we hier hebben gehad. Als je naar de Filipijnen gaat moet je ook zeker Siquijor bezoeken. Het is een klein rustig eiland, met vriendelijke mensen en een prachtige natuur. Nu op naar het volgende avontuur: Negros!

Take me to de Filipijnen!

Lijken de Filipijnen jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt vanaf Schiphol Amsterdam in 15,5 uur naar Manilla, Filipijnen
  • De beste reistijd voor Filipijnen is november tot en met mei
  • KLM, Cathay Pacific en China Southern vliegen direct (maar wel met tussenstop) op Manilla
  • Wil je ook naar Siquijor, neem dan de ferry of een binnenlandse vlucht. Je vliegt met Philippines Airlines in +/- 1 uur en 15 minuten naar Dumaguete (Siquijor)
  • Deze leuke hotelletjes op Siquijor boek je op Booking.com
  • Liever een pakketreis? Check bijvoorbeeld Kras.nl

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!