Filipijnen met kinderen – deel 8 van Marloes’ backpackreis: Manilla, terug bij het begin

Auteur: Marloes

Dit artikel is gepubliceerd op: 23/02/2020

Blogger Marloes neemt je in 8 blogs mee op de backpackreis die zij met haar man en 2 jongens maakte in de Filipijnen. In deel 8 vertelt ze over de laatste etappe van hun reis: terug in Manilla!

De laatste uurtjes op het strand zijn nu dan toch echt ingegaan. Vanavond vliegen we terug naar Manilla waar ons avontuur begon. Het hotel heeft aangeboden ons tegen een kleine vergoeding naar Kalibo International Airport te brengen.

Onze chauffeur zet ons af op het vliegveld. Hij ‘laadt’ de jongens uit en geeft ze nog een dikke knuffel en een high five. Dan lopen we naar de incheckbalie. Als we door de security zijn eten we eerst wat, want dan is iedereen gezellig in het vliegtuig. Vlak nadat we gegeten hebben kunnen we aan boord! We kijken nog een keer achterom als we het vliegtuig instappen. Panay, wat was je mooi! We komen graag nog eens terug!

O ja, in Manilla was het druk!

Na een uur landen we op het vliegveld van Manilla. De bagage hebben we al snel en zo lopen we naar buiten, terug de drukte in. Er staan een paar wachtrijen voor taxi’s, dus na 20 minuten in de rij kunnen we naar ons hotel. De laatste dag op Panay hadden we echt geen zin om heel lang naar een hotel te zoeken voor de laatste 2 nachten, dus keken we alleen naar hotels met zwembad in de buurt van de wijken Makati en Poblacion. Op het moment dat we de straat van ons hotel in rijden zien we dat ons hotel in een wel heel gezellige buurt staat, namelijk om de hoek van P. Burgos Street, de rosse buurt van Manilla. Hier zijn vele gezelschapsdames te vinden. We kunnen er wel om lachen. Als je er nu niet om kunt lachen of je wilt niet dat ze aan je man vragen om mooie baby’s met hem te maken, dan zou ik naar een ander hotel gaan.

Een kamerupgrade voor de laatste 2 dagen

Ons hotel, Makati Palace, is groot en heeft een zwembad. Als we in onze kamer komen ruiken we een rookgeur. Het blijkt een kamer te zijn waar gerookt mag worden en dat terwijl we bij het boeken altijd een non smoking room aankruisen. Dus wij met al onze bagage weer naar beneden. Het vriendelijke personeel helpt ons direct en zo kunnen we van kamer ruilen. Onze nieuwe kamer blijkt de presidential suite te zijn. Of we deze willen voor hetzelfde geld? Geen enkel probleem! De ontzettend ruime kamer heeft 2 verdiepingen en bevindt zich op de bovenste etage. We hebben zelfs een keuken die van alle gemakken voorzien is, een ruime badkamer met bad en een enorm 2-persoonsbed. Het enige dat we niet hebben is een extra bed voor Ties. Maar aangezien de bank zo groot is vindt hij het prima om daar te slapen. De vriendelijke medewerker brengt direct extra beddengoed en handdoeken. Het personeel is ook ontzettend lief naar de jongens toe. Nadat ze in bed liggen bestellen wij pizza met bier. Die nuttigen we heerlijk in ons reusachtig bed!

Onze nieuwe kamer blijkt de presidential suite te zijn. Of we deze willen voor hetzelfde geld? Geen enkel probleem!

Heerlijk eten in Manilla!

Als je in Manilla bent met kinderen en je wilt lekker eten, ga dan zeker naar deze 2 restaurants!

 • Food court Divisoria Market
  Als je gaat shoppen bij Divisoria Market dan vind je op de bovenste etage een food court met diverse restaurantjes. Ontzettend veel keus. Het personeel is er lief. Ze brachten met alle liefde het eten naar ons toe. Ze vonden het bijna beledigend dat we aangaven het zelf wilden ophalen.
 • Ziggurat cuisine
  Vlak bij ons hotel in een zijstraat zit het restaurant Ziggurat cuisine. Je kunt er Mediterraans, Indiaas en Afrikaans eten. Echt een must om naartoe te gaan als je in de buurt bent. Ze hebben er geen kinderstoelen, maar je kunt er gezellig op kussens op de grond zitten. Het personeel is ook nog eens lief en het zal je aan niks ontbreken.

Shop till you drop! 

Aan het eind van een vakantie willen we altijd nog even shoppen. Het liefst een hele dag, maar met kinderen weet je nooit hoe dat gaat. Dus we nemen de buggy, draagzakken en voldoende eten mee. Op naar Divisoria Market! Dit lokale winkelcentrum heeft van alles: schoenen, kleding, huishoudelijke artikelen, eten, speelgoed en souvenirs. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Als je nu een echte Manilla ervaring wilt hebben qua shoppen, dan moet je hier echt naar toe! Wij hebben het daar bijna de hele dag volgehouden! Bedankt jongens!

De allerlaatste duik!

Onze laatste ochtend brengen we door in het zwembad. Als we eruit moeten om ons klaar te maken voor vertrek is Ties het er absoluut niet mee eens. Die vindt het niet nodig om terug naar Nederland te gaan. Ach, geef hem eens ongelijk! En toen was ons avontuur voorbij. Wat was het mooi allemaal! De Filipijnse bevolking is enorm vriendelijk, vooral naar kinderen toe. Ze geven je het gevoel dat je zo welkom bent. Ze willen ook van alles voor je doen en regelen. We hebben in bijna 4 weken tijd 7 prachtige plekken bezocht en enorm veel herinneringen voor later gemaakt. Het is dan wel bijna 17 uur vliegen, maar wij zouden het zo weer doen.

Goede leerschool

Tijdens een van onze scootertochtjes vroeg Ties aan ons of hij bananen mocht plukken. We gaven aan dat dit niet mocht, omdat de verkoper het geld hard nodig had. Een paar weken later zag hij op een andere plek een moeder bedelen met in haar armen een kind. Hij zei: “Misschien moet die mevrouw bananen gaan plukken, want dan heeft ze wat centjes.” Zo lief! De laatste dag gaven we de kinderkleding weg aan iemand die het heel goed kon gebruiken. We weten zeker dat hij niet alleen een mooie vakantie heeft gehad, maar ook ontzettend veel heeft geleerd.Twijfel je nog waar jullie volgende vakantie naartoe gaat? Dan zeg ik: ga naar de Filipijnen!

Palaam!

Take me to de Filipijnen!

Lijken de Filipijnen jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

 • Je vliegt vanaf Schiphol Amsterdam in 15,5 uur naar Manilla, Filipijnen
 • De beste reistijd voor Filipijnen is november tot en met mei
 • KLM, Cathay Pacific en China Southern vliegen direct (maar wel met tussenstop) op Manilla
 • Deze leuke hotelletjes in Manilla boek je op Booking.com of Agoda.com
 • Liever een pakketreis? Check bijvoorbeeld Kras.nl

Deze blogs over de Filipijnen al gelezen?

Filipijnen met kinderen – deel 7 van Marloes’ backpackreis: op naar natuurlijk Panay Island!

Blogger Marloes neemt je in 8 blogs mee op de backpackreis die zij met haar man en 2 jongens maakte in de Filipijnen. In deel

Filipijnen met kinderen – deel 6 van Marloes’ backpackreis: 3 dagen relaxstand in Lapu Lapu City!

Blogger Marloes neemt je in 8 blogs mee op de backpackreis die zij met haar man en 2 jongens maakte in de Filipijnen. In deel

Filipijnen met kinderen – deel 5 van Marloes’ backpackreis: welkom in druk maar gezellig Moalboal!

Blogger Marloes neemt je in 8 blogs mee op de backpackreis die zij met haar man en 2 jongens maakte in de Filipijnen. In deel

Volg ons ook!