Een weekje BoerenBed met kinderen: écht vakantie in eigen land!

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 26/07/2020

“Beetje spannend, mama”, zegt Josephine het eerste uur na aankomst nog. De geitjes, de hoge glijbaan, de andere kinderen, grote én kleine paarden, slapen in een bedstee, het is nog wat overweldigend allemaal.

Als we bij ons BoerenBed arriveren worden we begroet door de paarden Janneke en Tjitske. Boerin Crista leidt ons rond over de boerderij. Met een oude melkkar brengen we eerst de bagage van de auto naar de tent; het terrein is lekker robuust. Het hart van Hoeve Waterschap wordt gevormd door de ren met geiten en kippen. Je vindt hier geen gelikt, gloednieuw speelgoed, maar her en der staan skelters en kleine tractoren, in de zandkuil liggen potten en pannen en in de schuur is hooi om in te spelen. Het speelrek heeft 2 glijbanen en schommels.

Dit is dus ‘glampen’ met kinderen!

50 stappen (ik telde ze!) van de schommels staat onze tent. De ligging is fantastisch, zo veel privacy had ik niet verwacht! Alle 10 de glampingtenten hebben een eigen opgang en we hebben een vrij uitzicht op het land. 100 meter verderop zien we de bootjes in de Pier Christiaansloot voorbijvaren. Er is geen stroom, wel olielampjes en kaarsen. Koken doe je op de kachel binnen of op de barbecue buiten. Voor een snelle kop koffie of thee of het verwarmen van de fles van onze jongste gebruiken we de waterkoker in het winkeltje. Onze HeerenBoertent heeft eigen sanitair en 3 slaapruimtes: Josephine slaapt in de bedstee, wij in een 2-persoonsbed en Benjamins Deryan-tentje (ook fijn tegen de muggen) zetten we in de slaapkamer met het stapelbed. Als de gehuurde hottub bij de tent gebracht is, is het plaatje compleet. Dit is dus glamping!

Voor een snelle kop koffie of thee of het verwarmen van de fles van onze jongste gebruiken we de waterkoker in het winkeltje.

Verse broodjes, een borreltas en mooie luchten

Het winkeltje blijkt heel aardig uitgerust met onder andere koude drankjes, zuivel, soep en tandpasta. De deur is 24 uur open en in een schriftje noteren we wat we meenemen. Er staan kaartjes van de omgeving en wat spelletjes en boekjes. We kunnen dagelijks verse broodjes bestellen voor de volgende morgen, op dinsdag is er een pizza-avond en ze regelen op bestelling een borreltas op zaterdagmiddag. Lekker!

Vlak voor vertrek denk ik nog: toch jammer dat we nu niet naar een ander land gaan met een beter klimaat, dat we geen andere taal horen en van ander eten gaan genieten. Maar het Hollandse weer heeft ook zijn voordelen. Ik hoef nooit na te denken of het te warm of te zonnig is voor de kinderen. Smeren moet, maar niet ieder halfuur en de bewolkte luchten leveren ook nog eens hele mooie foto’s op.

Wat ons betreft ieder jaar weer!

Ons verblijf is fantastisch. Ik ben vaak vroeg wakker, laad mijn telefoon op bij het winkeltje en haal nieuwe vrieselementen voor de koelkist. Ik maak thee en geniet van de stilte en het uitzicht, want ondanks het grote aantal kinderen hier, lijkt iedereen uit te slapen. We halen de bestelde croissantjes op en gaan fietsen of varen. In de middag zoeken we een terrasje op of we blijven juist bij de tent.

Het allermooiste vinden we hoe Josephine deze vakantie beleeft. Ze is 2,5 en maakt iedere dag nieuwe vrienden met wie ze achter de konijnen aan gaat of op de wip zit. Oudere meisjes tillen haar op en laten haar de pony’s zien. Ze wil tig keer van de glijbaan. Eerst nog met ons, daarna gewoon zelf. Wat is ze ineens groot! Ondertussen kletsen wij met andere gasten of ontspant een van ons lekker bij de tent, terwijl Benjamin op het meegebrachte kleed speelt of binnen slaapt.

Al na een halve week zeggen we tegen elkaar: nou, dit worden onze vakanties de komende jaren, wat heerlijk! Het is allemaal heel ontspannen, het hele gezin geniet.

De meerwaarde van BoerenBed

Dat we op een werkende boerderij zijn, vinden we echt heel leuk. Josephine en Benjamin kijken hun ogen uit als er een maaier of trekker voorbijkomt. De hele dag dralen er kinderen om het kippenhok, hopend dat er nieuwe eitjes zijn. De roodbonte koeien grazen vlak bij de tent. En ja, er zijn vliegen en muggen en je ruikt ook de koeien. Maar dat vinden wij er helemaal bij horen. Het is onze eerste BoerenBed-ervaring en het voelt absoluut niet als een ‘concept’, maar juist heel authentiek. De kleinschaligheid zorgt ervoor dat we ons hier al snel vertrouwd en thuis voelen.

De paarden blijven een beetje spannend, maar verder is Josephine helemaal in haar nopjes. We plukken samen bramen en ze krijgt iedere avond ‘zwemles’ in de hottub. Een week lang genieten we van dit nieuwe avontuur. Volgend jaar zeker weer!

We plukken samen bramen en ze krijgt iedere avond ‘zwemles’ in de hottub.

Algemene tips & over het verblijf op Hoeve Waterschap

 • Neem van thuis een thermosfles mee voor het maken van de fles of voor een kop koffie of thee wanneer je gaat varen.
 • Ook laarzen zijn handig voor in het natte gras ‘s morgens.
 • Als je echt bang bent dat je batterij van je telefoon leeg gaat, neem dan een powerbank mee.
 • Hoeve Waterschap ligt in waterrijk gebied; een klamboe of spray kan je beschermen tegen muggen.
 • Op 100 meter lopen van Hoeve Waterschap kun je een elektrische sloep huren. Je kunt een rondje varen over het Tjeukemeer of wat heen en weer varen over de vaarten de andere kant op. Neem hoe dan ook iets mee waarmee je kind fijn speelt. Voor hen is het varen al snel saai, maar onze dochter vermaakte zich prima met de meegebrachte Duplo.
 • We zoeken zelf liever geen drukte op, maar we horen goede verhalen over het zwembad in Joure, Museum Joure, Speelboerderij Boer Bart en een bezoek aan het stadje Lemmer.
 • We maken 2 fietstochtjes vanaf Hoeve Waterschap van 20 kilometer, een door natuurgebied Rottige Meente en eentje rond het Brandemeer. Eten en drinken mee voor onderweg en de kinderen vonden het prima!
 • Het Weerribben-Wieden gebied is prachtig! Giethoorn kent iedereen, maar ook vanaf Kalenberg (25 minuten van Hoeve Waterschap) kun je fijne boottochten maken. Wij huurden een fluisterboot bij Jongschaap, er is een mooi rondje van 1,5 uur door prachtig gebied!
 • De oudere kinderen die bij Hoeve Waterschap verbleven gingen suppen, kanoën of zwemmen vanaf de steiger waar ook de sloepen liggen. Dat maakt deze locatie echt een aanrader!

BoerenBed & Takemeto.nl winactie (is inmiddels gesloten)

Ben jij na het lezen van het blog van Femke ook helemaal enthousiast over BoerenBed? Dan hebben we goed nieuws voor je! In samenwerking met BoerenBed mogen we in de periode september of oktober 2020 2 overnachtingen in een BoerenBedtent in Nederland of Duitsland weggeven. Jullie slapen dan in een standaard 6-persoonstent. En het leuke is… als je 1 of 2 kindjes hebt zoú je dus ook vrienden mee kunnen nemen (de maximale bezetting van de 6 persoonstent is namelijk 5 volwassenen en 1 kind). 🙂 De schoolvakanties zijn uitgesloten, maar een weekend is wel toegestaan. Lijkt het je wat? Lees dan hieronder de voorwaarden van de winactie!

BoerenBed winactievoorwaarden

 • Je kunt meedoen op zowel Instagram áls Facebook. Doe je dus op beide platformen mee en voldoe je aan de voorwaarden dan maak je dus 2 keer kans 😉
 • Op Instagram:
  • Volg het Instagramaccount van @BoerenBed en @Takemeto.nl
  • Like onze post op Instagram
  • Reageer op het bericht én tag minstens 1 vriend die van deze winactie moet weten, of die je mee wilt nemen! Meer mensen taggen wordt gewaardeerd en levert ook extra punten op 🙂
  • Een extra winkans verdien je ook als je de post deelt in je stories en onze accounts erin tagt
 • Op Facebook:
  • Like het facebookaccount van BoerenBed en Takemeto.nl
  • Like ons Facebookbericht
  • Reageer op het bericht én tag minstens 1 vriend die van deze winactie moet weten, of die je mee wilt nemen! Meer mensen taggen wordt gewaardeerd en levert ook extra punten op 🙂
  • Een extra winkans verdien je ook als je de post deelt in je stories en onze accounts erin tagt
 • De winactie loopt van zondag 26 juli 2020 tot en met zondag 2 augustus
 • Op woensdag 5 augustus maken we de winnaar bekend
 • Deze winactie wordt georganiseerd door Takemeto.nl en BoerenBed
 • Deelname is gratis
 • Om deel te nemen moet je minstens 18 jaar zijn
 • Takemeto.nl is gerechtigd naar eigen inzicht en zonder voorafgaande kennisgeving de winactie te wijzigen of aan te passen, dan wel zonder opgave van reden de winactie te staken, te wijzigen, of aan te passen indien de omstandigheden dit met zich meebrengen zonder dat Takemeto.nl daardoor op enigerlei wijze tot vergoeding van schade gehouden is jegens de deelnemer
 • Voor vragen of meer informatie over de winactie mail je naar info[at]takemeto.nl

Heel veel succes!! Enne, wil je op de hoogte blijven van meer van dit soort winacties en aanbiedingen meld je dan aan voor onze nieuwsbrieven:

De winactie is inmiddels gesloten en de winnaar is bekendgemaakt: Marieke, van harte gefeliciteerd en heel veel plezier met je gezin!

SpeelgoedSpeelgoed

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!