Een weekendje over de grens met kids: CenterParcs Erperheide

Auteur: Patricia J

Dit artikel is gepubliceerd op: 2/05/2019

Op vrijdag en maandag hadden onze kinderen vrij vanwege een studiedag, dus we dachten: perfect om een weekendje weg te gaan! We besloten naar Center Parcs Erperheide te gaan. De kinderen vinden de shows erg leuk en er wordt heel veel georganiseerd, dus eigenlijk hoef je niet zo veel.

Vroegboekers

Doordat we redelijk vroeg geboekt hadden, kregen we vroegboekkorting én ook nog eens ‘jongegezinnenkorting‘. Daarnaast hadden we ook nog een cadeaubon met de rentepunten van de ING. Dat alles bij elkaar bespaart je een hoop geld, waardoor het erg aantrekkelijk wordt! Omdat onze kinderen vrij waren, konden we al vroeg gaan rijden. Ideaal, want ondanks dat je pas om 15.00 uur in de bungalow mag, kun je wel al de hele dag gebruikmaken van het park. Op vrijdag is het vaak nog lekker rustig, dus besloten we om naar Aqua Mundo te gaan.

Doordat we redelijk vroeg geboekt hadden, kregen we vroegboekkorting én ook nog eens ‘jongegezinnenkorting’.

Zwemmen in Aqua Mundo

Aqua Mundo is het zwembad van Center Parcs Erperheide. Een ontzettend mooi zwembad, waar je echt alles hebt wat je zoekt. Er is een groot golfslagbad dat van ondiep naar diep gaat, en dus voor alle leeftijden geschikt is. Via trapjes kom je in andere gedeelten van het zwembad terecht. Zo is er een grote glijbaan en een wildwaterbaan, waar onze meiden helemaal gek op zijn. Ook de jongste vindt het superleuk – natuurlijk moeten we haar nog wel vast houden. De baan gaat buitenlangs – op zich is dat niet zo heel erg, maar we hadden heel slecht weer en met onweer moet hij echt dicht. Fayliene vindt het peuterbadje ook heerlijk en vooral de glijbanen daar. De andere dagen zijn we vroeg naar het zwembad gegaan, dan is het nog niet zo heel erg druk. Op zaterdag en zondag loopt het zwembad enorm snel vol. Er is ook nog een gedeelte waar je vissen kunt kijken. Duik in het water en dan zie je de visjes achter glas.

Er is ook nog een gedeelte waar je vissen kunt kijken. Duik in het water en dan zie je de visjes achter glas.

Leuke kindershows

Onze kinderen zijn gek op Orry & Friends. Het was ontzettend leuk dat Woops ons bij aankomst al stond op te wachten. Orry en Rep hebben we tijdens de shows nog gezien. In sommige weekenden zijn niet alle 4 de personen aanwezig. Gelukkig is Orry er meestal wel! Ook deze keer was hij weer leuk!

Kaylinn wil altijd het liefste aan alle activiteiten meedoen. Deze activiteiten kun je boeken bij de receptie of met de app. Doe dat voordat je er bent. In drukke perioden zijn ze soms al uitverkocht. Er zijn ook inloopactiviteiten, zoals T-shirt kleuren, nachtlampjes maken of iets leuks knutselen. Kaylinn ging pizza maken en het leuke was dat Orry daar ook was om te helpen. Daarna heeft ze nog met hem gespeeld. De minidisco is altijd een feestje en de kinderen mochten allemaal meedoen op het podium. Er worden allerlei bekende liedjes gedraaid. Er is een erg leuke cd van te koop in het winkeltje. Die kun je trouwens ook kopen met je vouchers, mocht je ze nog niet gebruikt hebben.
Ook is er kinderbingo. Ze doen dit in de vorm van een show. Een hele leuke manier, waardoor alle kinderen mee kunnen doen.

Kinderboerderij of binnen spelen?

Er is in Erperheide ook een kinderboerderij en je kunt er paardrijden. Het weer zat helaas niet mee, dus we hebben wel paardgereden, maar de kinderboerderij was echt te nat. Op het park vind je een vrij grote binnenspeeltuin met trampolines, een enorm grote ballenbak en een groot klimtoestel. De kinderen konden er uren blijven spelen. We hebben er de laatste dag gegeten en zijn daarna naar huis gereden.

Op het park vind je een vrij grote binnenspeeltuin met trampolines, een enorm grote ballenbak en een groot klimtoestel. De kinderen konden er uren blijven spelen.

Volg ons ook op:

Recente blogs: