Een roadtrip door Europa met een 1,5 jarige! Check deze route en tips van José

Bijna 4.600 kilometers, 16 nachten en 7 verblijfplaatsen verder kunnen we zeggen dat we een heerlijke roadtrip achter de rug hebben! Met alleen een boeking in Praag en een route ‘in ons hoofd’ vertrekken we. In het kader van ‘we moeten altijd al zo veel plannen’ vinden we het heerlijk op pad te gaan zonder vastgelegde accommodaties. We doen waar we zin in hebben!

Zin in een hotel? Oké, op zoek naar een hotel! Zin in een camping? Oké, op zoek naar een camping! Zin in een privézwembad? Oké, let’s go! Zoiets.

De route!

Onze route is uiteindelijk de volgende geworden: Praag (Tsjechië) – Wenen (Oostenrijk) – Zagreb – Trogier – Vrsar (Kroatië) – Jesolo (Italië) – Oberau (Oostenrijk).

Hoe we dat deden met onze 1,5 jarige dochter? Natuurlijk reizen we niet meer zoals voorheen; waarbij we na het ontbijt op pad gingen en vaak na het late avondeten weer in het appartement of hotel aankwamen. Met een aantal aanpassingen en een goede voorbereiding kom je een heel eind.

Dit is hoe wij roadtrippen

 • We zochten bij het kijken naar een nieuwe plek altijd naar een plaats met een maximale reisafstand van 4 uur. Zo kun je makkelijk zoeken en blijft het voor je kindje(s) ook leuk. Meestal vertrokken we rond het tijdstip dat Jinthe haar middagslaapje doet.
 • We hadden voor Jinthe haar eigen slaapspullen inclusief campingbedje mee zodat elke nacht haar eigen vertrouwde bedje weer klaarstond.
 • Ook hadden we de wandelwagen mee, daar slaapt Jinthe vele malen beter in dan in de buggy en het loopt ook nog eens veel comfortabeler!
 • We boekten altijd een accommodatie met keuken zodat we zelf konden koken en Jinthe vroeg naar bed kon, mocht het een dag zijn geweest met weinig slaap. Uit eten wil je dan echt niet. ?
 • We hadden een elektrische koelbox mee in de auto zodat we altijd ‘gewoon’ boodschappen konden doen en we niet veel weg hoefden te gooien.
 • McDonalds I’m lovin it! Ideale plek voor een pitstop onderweg: schone toiletten, goede verschoningsmogelijkheden, lekkere koffie en een glijbaan!
 • Om te voorkomen dat je op elke nieuwe plek alles in en uit de auto sjouwt: pak spullen die je niet overal nodig hebt, in een aparte tas: zwemspullen, handdoeken, voorraad luiers et cetera.
 • Ook hadden we een paar extra tassen mee voor de vuile was. Scheelt ook een hoop gesjouw!
 • Lekker de hele dag door de stad zwerven? Om toch aan de benodigde slaapjes te komen hadden we het Deryan-tentje mee. In elke stad zijn wel parken te vinden waar we lekker konden relaxen en waar Jinthe ondertussen genoot van een powernapje. Het tentje paste in onze kinderwagen precies tussen het onderstel en het zitgedeelte, ideaal!
 • We hadden in de kofferbak een grote tas en naast Jinthe haar stoel een klein kratje met speelgoed staan. Daar kon ze zelf wat speelgoed uithalen en tijdens de stopmomentjes ‘verversten’ we het speelgoed weer!
 • We hadden ook een draagzak mee, af en toe een aangename afwisseling met kinderwagen!

Bergen beklimmen en urenlang op het terras hangen is er dan misschien niet meer bij, maar we hebben enorm genoten van alles wat we wél deden! Ontbijten in de zon, koffie op het terras, lunchen in de leukste tentjes, veel wandelen en vooral heel veel zien! Met af en toe een bezoek aan het strand of zwembad hebben we de perfecte balans tussen activiteit en rust wel heel erg eer aan gedaan!

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!