Een midweekje naar Center Parcs in eigen land! Kim koos voor Het Meerdal Limburg

Auteur: Kim

Dit artikel is gepubliceerd op: 16/04/2019

Een groot voordeel is dat we met onze eigen auto gaan. Eigenlijk is dat ook gelijk een nadeel, want je neemt zoveel meer mee. Misschien wel te veel. Ik bedacht me dat een klein lijstje misschien wel handig zou zijn. Alleen werd dat lijstje langer en langer en langer…  En langer! Hèèèèlp! Waarom neem je zo veel mee als je met een baby op vakantie gaat. Van (zwem)luiers tot rompers, van babyvoeding tot zonnebrand, van draagzak tot nachtlampje.

Bepakt en bezakt gaan we op weg naar Het Meerdal in Limburg. Van tevoren hadden we in de superhandige app van Center Parcs al gekeken wat voor activiteiten er zijn en waar we graag aan deel willen nemen. Met de app kun je zelfs tickets kopen, zodat je direct aan de betaalde activiteiten mee kunt doen. Je hoeft alleen maar je code in de app te laten scannen.

Van tevoren hadden we in de superhandige app van Center Parcs al gekeken wat voor activiteiten er zijn en waar we graag aan deel willen nemen.

Activiteiten voor alle leeftijden

Op dinsdagochtend staat babyzwemmen op het programma. Aangezien de dinsdagochtend normaal ook onze babyzwemochtend is, lijkt ons het een prima eerste activiteit. Het zwembad is leuk voor jong en oud. Ze hebben aan iedereen gedacht, van wildwaterbaan tot kinderbadje, van golfslagbad tot bubbelbad. En alles in het bekende Center Parcs sfeertje. Er is zelfs buiten de vakanties meer dan genoeg te doen voor kindjes. Zo is er op woensdagmiddag de Orry & Friends show. Orry is de mascotte van Center Parcs; hij neemt je mee in zijn reis om de wereld. Gevolgd door de Kids Parade waarbij je lekker mee mag dansen, zingen en springen. Ons meisje is nog te klein om zelf mee te doen maar ze kijkt haar ogen uit.

Cowboys en indianen in Limburg

Donderdagochtend gaat Lova samen met haar (half)zus knutselen bij de Kidsclub. Het thema is ‘indianen en cowboys’. Beiden hebben een eigen cowboyhoed en een indianentooi geknutseld. Uiteraard mogen ze die mee naar huis nemen. ‘s Middags maken we een heerlijke boswandeling. Aan het park grenst een groot bos waar je uren kunt wandelen. Het zonnetje schijnt; dus Lova in de draagzak en op zoek naar dennenappels. Zelfs als de zon niet schijnt kun je je in de Market Dome uitstekend vermaken. De kindjes gaan los in een speelhal, een soort Monkey Town. Daarnaast is er een plek om in het zand te spelen. Maar ook er zijn ook leuke dingen te doen voor de hele familie, zoals bowlen, tennissen en midgetgolfen.

Het zonnetje schijnt; dus Lova in de draagzak en op zoek naar dennenappels.

Uit en ‘thuis’ eten

Naast alle leuke activiteiten kun je ook genieten van diverse keukens. De eerste avond eten we pizza bij Nonna’s. Dat restaurant vind je in meerdere parken; centraal staat het verhaal van Nonna en haar familie. Het restaurant is dus ook ingericht als een huis, het is er knus, sfeervol maar vooral erg lekker! Zeker een aanrader dus!

Omdat we een fijn huisje hebben, gaan we niet elke dag uit eten. Koken kan ook prima in het huisje. De keuken is uitgerust met alles wat je nodig hebt. Daarnaast hebben we het enorm getroffen met het weer, dus kunnen we genieten van een avondmaal terwijl de witte hertjes langs de open schuifpui wandelen. Donderdagmiddag ploffen we nog even neer op het terras van het Grand Café. Ook daar is het eten prima én betaalbaar. En je hebt uitzicht over het mooie grote meer.

Daarnaast hebben we het enorm getroffen met het weer, dus kunnen we genieten van een avondmaal terwijl de witte hertjes langs de open schuifpui wandelen.

Toch ook even buiten het park

Vrijdag is alweer onze laatste dag. Eigenlijk willen we nog een dagje zwemmen in Aqua Mundo, maar Lova heeft helaas koorts. Dus een rustig dagje voor onze kleine meid. We besluiten om een leuk stadje in de buurt op te zoeken. Na wat wikken en wegen rijden we naar Venray. We zoeken een lekker terras op en genieten van een heerlijke lunch. Aan het eind van de middag rijden we weer terug naar Rotjeknor! Ons midweekje Center Parcs zit er weer op.

Het Meerdal is een prachtig park, midden in een bosrijke omgeving. In en om het park zijn diverse activiteiten. Er is aan alle kindjes gedacht, van jong tot oud. Je kunt er babyzwemmen, knutselen, spelen in het wiebelweb tussen de bomen en in de zomer genieten op het water! Kortom, wij komen hier zeker nog eens terug.

Volg ons ook op:

Recente blogs: