Een festival geschikt voor kinderen? Ga naar Sfinks Mixed!

Auteur: Brechje

Dit artikel is gepubliceerd op: 5/04/2019

Van een zomers festival hebben we voor ons ouderschap veelvuldig genoten. Helaas is niet elk festival geschikt voor kinderen dus waren we al jaren niet meer van de (festival)partij. Totdat ik ergens iets las over een global pop festival dat jaarlijks plaatsvindt in België: Sfinks Mixed.

Sfinks Mixed

Elk jaar is er eind juli in Boechout een 4 dagen durend festival, met een festivalcamping. Sfinks Mixed is het ideale festival voor het hele gezin. Op Sfinks is namelijk een speciaal kindergedeelte waar veel georganiseerd wordt: muziekvoorstellingen, dansworkshops, schminken, hennaschilderingen, experimentele muziek en veel reusachtige springkussens. Afgelopen jaar hadden ze zelfs plonsbadjes staan om af te koelen van de hitte. Sfinks Mixed is echt een festival voor jong en oud en een mengelmoes van verschillende culturen en muziek. Naast optredens van artiesten uit alle uithoeken van de wereld, kom je ook op de festivalweide zelf de hele dag door vrolijke parades tegen.

Sfinks Mixed is het ideale festival voor het hele gezin.

De festivalcamping

Wij besloten afgelopen jaar te gaan en combineerden dit met onze camperreis naar Frankrijk. Onze eerste bestemming werd dus de festivalcamping in Boechout. We vertrokken al met bloedhitte en dat was ook de voorspelling voor de komende dagen. De festivalcamping was opgesplitst in een tentengebied en een gebied speciaal voor campers en caravans. Alles stond door elkaar: jong en oud, gezinnen, stelletjes en vriendengroepen. De sfeer was er al opperbest en gezellig. Ondanks dat het natuurlijk een festivalcamping is met weinig voorzieningen, hadden ze er zeker wat van gemaakt en was het hierdoor ook geschikt voor kinderen. In een klein winkeltje kon je je basisvoorzieningen en ontbijtjes halen, ze deelden gratis drinkwater uit vanwege de hitte en regelmatig gingen de sproeiers aan om onder af te koelen. Voor de kinderen dikke pret!

Ondanks dat het natuurlijk een festivalcamping is met weinig voorzieningen, hadden ze er zeker wat van gemaakt en was het hierdoor ook geschikt voor kinderen.

Het festival

Wij stonden 4 dagen op de Sfinks camping met onze camper voor € 25 per persoon (kinderen mogen gratis naar binnen). Vanaf hier liepen we zo naar het festivalterrein wat voor iedereen gratis toegankelijk is, na een strenge tassencontrole. Dus behalve dat het een erg leuk festival is voor het gehele gezin is het ook zeer betaalbaar. Je mag alleen geen eten en drinken mee naar binnen nemen, maar er zijn genoeg heerlijke drankjes en maaltijden te verkrijgen met dagverse producten. De kinderen genoten en keken hun ogen uit. De parades maakten het extra gezellig. We wisselden de tijd een beetje af tussen het grote festivalterrein en de Kidz Village. De kinderen kregen een prachtige hennatatoeage op hun handen, oefenden op de slackline, sprongen op megagrote luchtkussens, en genoten zeker ook van de muziek, alle optredens en het heerlijke eten.

Het waren 4 heerlijke dagen vol muziek, gezelligheid, lekker eten en drinken en leuke ontmoetingen. Als het aan onze kinderen ligt, gaan we dit jaar weer!

Volg ons ook op:

Recente blogs: