Een dagje strand met kinderen in eigen land: Noordwijk! Basic of luxe?

Noordwijk! Oké, ik zou een boek kunnen schrijven over de heerlijkste plekjes en ervaringen van mijn heerlijke dorp Noordwijk. Dat wordt een beetje te gek natuurlijk, maar ik deel graag met je hoe voor ons een heerlijke dag strand eruitziet in ons eigen dorpie (op z’n Noortuks).

Er zijn voor ons eigenlijk maar 2 opties: back to basic óf op-en-top luxe. Omdat het maar net is hoe onze pet staat die dag, zal ik beide opties beschrijven.

Back to basic

Een ‘back-to-basicdagje’ betekent voor ons met een handdoekje op het strand aan de waterlijn liggen. Eigen broodjes mee, eigen drinken mee en een emmertje/schepje/bal voor Fedde. Noordwijk heeft een lang strand, met veel strandtenten die stuk voor stuk goed eten hebben en toiletfaciliteiten buiten het restaurant om. Omdat wij lid zijn van de Zeilvereniging in Noordwijk hebben wij zo een vaste plek waar we naartoe kunnen bij zo’n stranddag. Nu moet ik eerlijk zeggen, er liggen wel wat strandstoelen opgeslagen, onze surfboards én de sup dus er zijn ruime mogelijkheden voor wat betreft we kunnen doen op het strand. Ook hebben wij daardoor de faciliteiten van een toilet en een bar dicht bij de hand.

Eigen broodjes mee, eigen drinken mee en een emmertje/schepje/bal voor Fedde.

Maar wat is er uiteindelijk lekkerder voor Fedde (en daarmee voor ons) dan pierebaaien in het kimmetje (Noordwijks voor pootje baden in een klein strookje zeewater) en spelen met andere kinderen. Schelpen zoeken, garnaaltjes vangen en kwallen kijken die zijn aangespoeld. Natuurlijk maken de boten die in en uit het water gaan en komen, grote indruk! Na een dag als deze is iedereen rozig en vol met nieuwe energie!

Op-en-top luxe

Dan is er nog die 2e variant. Nu zal luxe, net als back to basic, voor iedereen anders zijn en verschillend ervaren worden. Als wij een dagje strand doen, maar geen behoefte hebben aan veel bekenden om ons heen, dan gaan wij een dagje naar strandtent Bries. Toen Fedde nog een baby was (vorige zomer, 2018) deden we regelmatig een dagje bij Bries. Hij sliep toen nog veel en lag op een handdoekje onder de parasol of in zijn nestje in de bolderkar. I d e a a l !

Bij Bries hebben ze zonneschermen van 10 meter, zonnebedjes mét dikke matrassen en als klap op de vuurpijl een vlaggensysteem. Een vlaggensysteem? Ik hoor je denken: wat houdt dit in? Aan het zonnescherm hangen 2 vlaggen, een rode en een witte. Heb je trek in een verkoelend drankje of zin in een lekkere lunch? Of wil je juist een kopje koffie? Plaats dan de witte vlag op een van de schermstokken en iemand van de bediening komt je bestelling opnemen. Say what?! Ja echt. Omdat steeds meer mensen genieten van deze luxe als zij een dagje op strand zijn, hebben ze helaas de kaart van deze service op strand wel behoorlijk ingekort, ten opzichte van wat je in het restaurant kunt eten. Die kaart is een stuk uitgebreider en met een ruime keuze aan vlees- of visgerechten.Mocht je het dus kunnen opbrengen om op te staan van je heerlijke zachte strandbed, dan is dat ook een zeer goede optie!

Heb je het naar je zin en wil je je vreugde en blijdschap delen met bijvoorbeeld vrienden? Plaats dan gewoon de rode vlag op een stok en iemand van de schermverhuur komt naar je toe om te vragen wat je nodig hebt. Een extra strandbed? Een extra parasol? You name it en ze komen je verzorgen. Natuurlijk zit er wel een prijskaartje aan deze luxe, voor een scherm, een parasol en 2 strandbedden inclusief matrassen en 2 tafeltjes voor al je versnaperingen, betaal je € 40.

Tot ziens in Noordwijk?!

Deze blogs al gelezen?

Volg je ons al?