Een dagje Parijs met onze kids verliep bijna anders dan gepland!

Auteur: Patricia J

Dit artikel is gepubliceerd op: 18/03/2019

De scholen waren maandag en dinsdag dicht, dus dat een mooie kans om een paar dagen naar Parijs te gaan. Het verliep bijna anders dan gepland…

Met de auto op weg

Op vrijdagmiddag stapten we in de auto en gingen we op weg. Wat hadden we een geluk! Op de weg reed het best lekker door. Kaylinn en Fayliene vermaakten zich in de auto prima met alle liedjes die op stonden. Natuurlijk was het soms nog wel strijd om welke cd op mocht. We stopten bij de McDonalds, altijd een goede plek om te stoppen met kinderen. We bestelden een Happy Meal en speelden nog even, voor we de auto instapten voor het laatste stukje.

Hotel Kyriad Marne-La-Vallée-Torcy

We hadden 2 nachten geboekt in hotel Kyriad Marne-La-Vallée Torcy, iets buiten Parijs. We hadden daar met zijn 4’en een kamer. Een goedkoop hotelletje, maar prima voor 2 nachten. Het was een kleine kamer. De meiden sliepen in een soort nisje en wij hadden een 2 persoonsbed. We lagen dus met zijn allen redelijk op tijd in bed en ’s ochtends waren we ook lekker op tijd wakker.

Het ziekenhuis

De dag begon dus lekker vroeg; dat was prima, want op de eerste dag stond sightseeën in Parijs op de planning. We waren de laatste spullen aan het pakken, toen Kaylinn het ineens op een gillen zette. Ze had haar vingers tussen de hoteldeur zitten. Op naar het ziekenhuis dus! Gelukkig werd ze redelijk snel geholpen op de eerste hulp. Er werden foto’s gemaakt, maar gelukkig was haar vinger niet gebroken. Toch werd die in het gipsverband gezet voor 24 uur, zodat de pijn minder werd. Na een paar uur in het ziekenhuis doorgebracht te hebben, gingen we terug naar het hotel.

We waren de laatste spullen aan het pakken, toen Kaylinn het ineens op een gillen zette.

Nu écht op weg naar Parijs

Het hotel lag tegenover een metrostation. Ideaal! De meiden vonden de metro geweldig! Als eerste gingen we naar de Eiffeltoren. We hadden de kinderwagen van Fayliene meegenomen en dat was ook wel prettig. Ze wilden natuurlijk direct in de draaimolen onderaan de Eiffeltoren. Nadat ze een rondje hadden gedaan, besloten we toch in de rij te gaan staan om de beroemde toren op te gaan.

Wat een uitzicht!

Helaas sloot de bovenste verdieping net toen we bijna aan de beurt waren. De kinderen vonden de lift best spannend. Er waren zo veel mensen die tegelijk de lift in moesten. Fayliene tilden we maar op, want die vond het maar niets. Het uitzicht vonden ze wel geweldig! We hebben een lekker ijsje gehaald en zijn een rondje gelopen. Daarna gingen we nog een verdieping met de lift naar beneden en ook daar hebben we rondgelopen.
Voor de lift naar beneden moesten we ook weer in de rij staan. Dat is wel echt een druk moment. Kaylinn, Fayliene en ik waren al in de lift, maar Simon kwam pas een lift later. Die werd niet doorgelaten met de buggy.

Batobus

Het was inmiddels al laat in de middag, maar we besloten toch nog tickets voor de Batobus te halen. Deze zijn 24 uur geldig vanaf het moment van aankoop, dus mocht je meerdere dagen in Parijs blijven, is het wel een aanrader om ze pas later op de dag aan te schaffen. De boot vaart langs alle bezienswaardigheden van Parijs. Erg leuk om toch nog even alles te zien.

Bij de Notre Dame gingen we de boot nog even af. Kaylinn had erg graag naar binnen gewild, maar het was enorm druk, dus we besloten verder te gaan. We vaarden door naar de Champs Elysees. Daar stapten we uit.

Champs-Élysées

De Champs-Élysées is geweldig om overheen te lopen. Er is zo veel te zien, de meiden keken hun ogen uit. Onderweg aten we even snel wat en zijn we natuurlijk de Disney Store in gegaan. Alvast een voorproefje voor de andere dagen. De Arc de Triomphe vond vooral Kaylinn erg mooi om te zien. Fayliene was inmiddels al aardig moe geworden, dus stapten we daar op de metro terug naar het hotel. De volgende dag gingen we naar Disneyland Parijs!

Volg ons ook op:

Recente blogs: