Een dagje op en neer naar de sneeuw? Met baby? Jazeker!

Auteur: Rosalie

Dit artikel is gepubliceerd op: 21/02/2019

Mijn man is van de impulsieve acties. Zo bedacht hij dat het wel leuk zou zijn om een dagje naar de sneeuw te rijden. Ja je leest het goed: 1 dag, op en neer. Met een baby. Waar ik eerst mijn vraagtekens had (lees: wat heeft onze zoon van 10 maanden daaraan?), was de rest van de familie erg enthousiast.

We hebben een grote auto waar 7 personen in kunnen en dus vertrokken wij om 04.30 uur samen met mijn oom, tante en neef van 19 een dagje naar Winterberg, Duitsland. Althans, dat was het plan, maar eenmaal daar aangekomen stond er al een file en konden wij gelukkig nog net afbuigen richting Willingen.

Van de regen in de… sneeuw!

Onderweg hadden we nog veel regen, maar eenmaal in Willingen was het sneeuw – gelukkig – anders was het uitje in het water gevallen. Willingen heeft een groot parkeerterrein waar ook de gondellift naar boven gaat. Je hebt er kassa’s om je skipas te kopen en een grote bar. Omdat het ook al behoorlijk druk was, reden we iets verder door en parkeerden we de auto op een ander parkeerterrein. Daar is ook een restaurant en je kunt er ski’s huren en een skipas kopen. Je loopt er zo de piste op naar de stoeltjesliften.

Boarden, skiën en wandelen

Mijn man en oom gingen boarden en mijn neef ging skiën; hij huurde zijn spullen daar. Voor dit soort ondergrond hebben wij voor Fedde een Mountain Buggy zodat we zonder moeite door de sneeuw kunnen rijden (gekocht op Marktplaats). Samen met mijn tante zijn Fedde en ik gaan wandelen. Willingen is een leuk dorpje met veel verschillende winkels. Wij bleven uiteindelijk lang hangen in een van de stenen- en kristallenwinkeltjes, wat een mooie dingen!

Kaartjeshandel

Rond lunchtijd bedachten we boven op de berg te gaan eten. Dat betekende dat mijn tante en ik een skipas nodig hadden. Er zijn verschillende opties mogelijk, maar je kunt wel alleen een dagkaart of een dagdeelkaart kopen. Het is dus niet mogelijk om een kaartje te trekken voor 1 keer op en neer, helaas. We vonden € 28 of € 21 best veel geld. Gelukkig kwam er iemand naar ons toe of we zijn kaart over wilden kopen; zo hadden we 2 kaarten voor € 35, die we daarna weer doorverkochten voor € 30. Pluspunt: kinderen tot 5 jaar mogen gratis mee! Met de wagen mochten we langs de grote stoet mensen die stonden te wachten voor de poortjes. De gondel werd in zijn zachtste stand gezet zodat we makkelijk konden instappen. Wat een service!

De gondel werd in zijn zachtste stand gezet zodat we makkelijk konden instappen. Wat een service!

To lunch or not to lunch

Eenmaal boven op de berg was er geen gelegenheid om te lunchen! Dus konden we direct weer naar beneden. We hebben natuurlijk wel nog wat leuke kiekjes geschoten. Op weg naar beneden was het personeel weer net zo vriendelijk en konden we genieten van het mooie uitzicht vanuit de gondel. Uiteindelijk hebben we geluncht in het restaurant vlak bij het parkeerterrein, waar ook onze auto stond. Daarna gingen de mannen nog wat afdalingen pakken en reden we rond 17.00 uur weer terug naar Nederland.

(Bijna) net als in de Alpen

De condities voor het snowboarden en skiën waren wel fantastisch! Goede verse sneeuw en niet al te druk. Door een gondel en een moderne 8-persoonsstoeltjeslift met kap en stoelverwarming krijg je bijna het wintersportgevoel uit de Alpen. Met de gondel en stoeltjeslift bereik je het hoogste punt van het gebied, de Ettelsberg op 838 meter. Daar begint met 2 kilometer lengte een van de langste afdalingen van het Sauerland. Voor beginners zijn er genoeg uitdagende hellingen te vinden, voor gevorderden is het iets minder aansprekend. Het gebied is minder groot dan grote broer Winterberg, maar het is ook wat rustiger op en rond de piste. Willingen is daarnaast een fijn gebied voor kinderen. Het heeft op verschillende plaatsen een kinderland: een kinderskischool met een lopende band.

Al met al, prima te doen voor een dagje. Wil je wat meer rust en heb je ook meer tijd? Boek dan van tevoren een van de vele hotels rond de piste.

Kindvriendelijke hotels in Willingen

Hotel & Ferienappartements Edelweiss: buiten het centrum, met welness en skiverhuur

AngelikaS Hotel Garni: in het centrum van Willingen, luxe met een zeer goed ontbijt

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!