Een 1e reis met kids: Suus ging naar Maleisië! Zo begon dit fantastische avontuur!

Auteur: Suus

Dit artikel is gepubliceerd op: 1/06/2019

Het gaat nu echt beginnen. Vanavond vertrekt ons vliegtuig naar Kuala Lumpur. Ik werk nog even vanuit huis, m’n man Merijn doet nog een dagdienst in het ziekenhuis en de kids zijn bij de opvang. Als ik Hugo (3,5 jaar) en Igoné (16 maanden) ophaal, merk ik dat Hugo helemaal in de vakantiemodus zit. Hij heeft de juf verteld dat hij die avond naar Kuala Lumpur vliegt en de jungle in gaat met wilde apen.

Al maanden ben ik bezig hem voor te bereiden op deze reis. Dat geeft uiteraard veel voorpret. Naast dat we aan de hand van foto’s vertellen wat we gaan doen, hebben we hem ook betrokken bij het inpakken en uitzoeken van een nieuwe rugtas. Dat helpt hem enorm geholpen tijdens lastige momenten op reis. Rond 17.00 uur eten we nog wat thuis, een laatste check en dan, hup, backpacks om, Igoné in de buggy en op naar Schiphol met bus en trein.

Voor elk een stoel

Wat ziet onze kleine man er stoer uit met zijn nieuwe eigen rugtas vol met leuke spelletjes, speelgoed en een cadeautje. Hij geniet al van een ritje met de trein. Wat zal hij van een totaal ander land vinden? Het inchecken gaat top, we zijn snel door alle checks heen en nemen onze tijd bij het ‘vliegtuig’ achter de douane dat is omgebouwd tot speelparadijs (nooit geweten dat dit er was voor kids). Na een heerlijke speelsessie voor allebei – Igoné loopt weliswaar nog niet maar ze is wel mega enthousiast en volgt ze haar broer waar ze maar kan – gaan we boarden.

Bij het boarden lijkt het erg rustig. En wat blijkt, het vliegtuig is half leeg. Superfijn, want daardoor mogen we ons verplaatsen naar een rijtje stoelen met 4, dus de kids hebben allebei een stoel om te slapen. Hoewel ze uiteindelijk toch half over ons heen liggen. Ondanks dat Igoné helaas misselijk is gedurende de halve vlucht, kunnen wij beiden uiteindelijk toch wat doezelen. Hugo daarentegen genoot van de filmpjes met zijn nieuwe koptelefoon, Bluey van KLM werd zijn nieuwe held. Als hij halverwege wakker wordt, mag hij zijn cadeautje openmaken. Hij en zijn zusje krijgen allebei een pandaknuffel. Hugo is gek op het boekje Wu-Wen en Xin-Ya gaan logeren en samen met de panda’s lezen we het boekje meteen voor.

Als hij halverwege wakker wordt, mag hij zijn cadeautje openmaken.

De vooravond van een groot avontuur

We arriveren in de vooravond in Kuala Lumpur; dus besluiten we direct met een taxi naar het appartement te gaan (van KL suites) en daar even onze rust te pakken. Wat een heerlijkheid die warmte, ik word gelijk blij en heb het vakantiegevoel meteen helemaal te pakken. Na een uurtje trekken we de buurt in om wat te eten. Een eettent genaamd Valentino Roti zorgt voor heerlijke bami, roti en curry. De kids genieten gelijk mee van al het lekkers en de verse fruitsapjes vallen ook erg in de smaak. Na een kleine wandeling gaan we terug naar het appartement en proberen we de kindjes in bed te stoppen. Hugo tussen ons in en Igoné in ons slaaptentje. Dat heeft al maanden in de woonkamer gestaan, dus we hopen dat het vertrouwd genoeg is voor haar om erin te slapen. Na de flesjes melk (ik heb 2 pakken peuterpoedermelk meegenomen; je weet niet waar je melk kan kopen en die monsters van ons zijn echte melkdrinkers), starten we het avondritueel. We lezen beide kindjes samen voor en dan valt Igoné in mijn armen in slaap. Ik leg haar lekker in het tentje. Merijn besluit alvast te slapen, want met die 2 weet je nooit wanneer je weer wakker wordt. Hugo valt daarna ook snel in slaap dus ik besluit nog even naar de receptie te gaan om de dingen voor morgen te regelen.

Ready, set… go!

Een aantal accommodaties hebben we zelf geregeld en een groot deel van onze reis hebben we
geboekt via een van mijn klanten, Outsight Travel. Deze reisorganisatie werkt met bouwstenen, zodat je eenvoudig je eigen reis kunt samenstellen. We wilden voor onze eerste trip geen stress door alles last minute en ter plekke te moeten regelen, dus legden we de hele trip toch maar van tevoren vast. Ik haal de vouchers op, regel een taxi naar het busstation voor de dag erna. Dan ga ik even naar de 48e verdieping om mijn reisverhaal te starten en te bedenken wat ons allemaal te wachten staat. Ik geniet van het uitzicht met het icoon van Kuala Lumpur, de Petronas torens, en pak mijn momentje rust voordat ik een pittige nacht inga!

We wilden voor onze eerste trip geen stress door alles last minute en ter plekke te moeten regelen, dus legden we de hele trip toch maar van tevoren vast.

In mijn volgende blog lees je over ons avontuur in Maleisië!

Volg ons ook op:

Recente blogs: