Dit zijn de mooiste (en kindvriendelijkste) stranden op Ibiza

Auteur: Marieke

Dit artikel is gepubliceerd op: 26/06/2019

Afgelopen mei verbleven wij in het Club hotel Portinatx. Op het zonovergoten Ibiza hebben we ons een week vermaakt. We huurden een auto en reden het hele eiland rond. Zo kwamen we op de mooiste plekjes! Dit waren volgens ons de mooiste stranden op Ibiza!

Het strand in Portinatx

In Portinatx zelf heb je een ontzettend mooi uitzicht op de azuurblauwe zee. Ga op een muurtje zitten en kijk naar de golven die op de rotsen klappen. Ook op het strand is het heerlijk genieten. Ideaal want door de bomen rond het strand zijn er ook wat plekjes in de schaduw te vinden.

Cala Vadella

Voel het witte zand tussen je tenen kriebelen en geniet ondertussen van het fantastische uitzicht. Door de bergen reden we naar het strand Cala Vadella. We aten er letterlijk op het strand met de kinderen. Terwijl wij rustig aan onze lunch zaten, speelden onze dochters met emmertjes en schepjes in het zand. Dit plekje zal ik niet snel vergeten!

Terwijl wij rustig aan onze lunch zaten, speelden onze dochters met emmertjes en schepjes in het zand.

Een van de mooiste plekken op Ibiza: Cala d’Hort

Na een spannende rit door de bergen, steil omhoog en met scherpe bochten, kom je bij Cala d’Hort. Dit strand heeft een waanzinnig uitzicht op Es Vedrà. Deze enorme rots steekt hoog uit boven de zee. Helaas zat het weer niet mee op de dag dat wij er waren. We hebben even genoten van het uitzicht en zijn toen weer verder gereden.

Het allermooiste strand van Ibiza: Cala Bassa

Wauw. Dit strand moet je gezien hebben. Neem € 5 mee zodat je er kunt parkeren en vergeet vooral niet je eigen eten en drinken mee te nemen. Een broodje kroket kost € 16. Gelukkig maakt het uitzicht alles goed. Het strand loopt langzaam af, ideaal voor kinderen dus, en het water is blauwer dan blauw. Ik had hier graag nog veel langer willen blijven. Wat een paradijs!

Het strand loopt langzaam af, ideaal voor kinderen dus, en het water is blauwer dan blauw.

Wat is jouw favoriete strand met kinderen op Ibiza? Vertel het ons via de posts op Instagram of Facebook!