Dít zijn de leukste kindercampings van Friesland

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 16/05/2020

Laatst plaatste een van onze volgers op Instagram een oproep waarin ze vroeg om tips voor een leuke kindercamping in Nederland. Ze wilde er met een camper naartoe kunnen. Nou hebben we wel wat kindercampings op onze website staan, maar niet gebundeld. We besloten haar oproep te delen. We vroegen de volgers van Takemeto.nl naar de beste tips voor een leuke kindercamping in Nederland. We kregen tientallen tips binnen! En omdat we ons kunnen voorstellen dat meer ouders zitten te springen om leuke kindercampings in Nederland delen we de tips graag met jullie!

Omdat één blog met al die kindercampingtips iets te veel van het goede is hebben we de blogs opgedeeld. Zo vind je per provincie de leukste kindercampings. Dit blog gaat over de getipte kindercampings in Friesland. Het idee is om dit blog aan te blijven vullen. Dus heb je een goede tip voor écht een leuke camping voor kinderen in Friesland, let us know!

De leukste kindercampings in de provincie Friesland!

Hieronder vind je de leukste kindercampings in Friesland, getipt door onze Instagram-volgers en websitebezoekers. Let wel: de kindercampings in dit blog hebben elk hun eigen maatregelen voor het coronavirus dus bekijk ook de betreffende websites voor de meest actuele informatie om teleurstellingen te voorkomen.

1. Camping de Hanestede in Noordwolde

“Een mooie gezinscamping in Friesland. Wij zijn een familiebedrijf dat zich richt op gezinnen met kinderen die op de basisschool zitten. Op en rond de camping is voor onze gasten veel te beleven. Tegenover de camping ligt de door bronnen gevoede Spokeplas. Zwemt u liever in een verwarmd openluchtzwembad, dan ligt op slechts 500 meter het openluchtzwembad ‘de Dobbe’. De camping ligt in Noordwolde, aan de rand van het Drents-Friese Wold, een natuurgebied op de grens van Friesland, Drenthe en Overijssel. Een prachtig gebied om te wandelen of te fietsen! Wij bieden u hoogwaardige voorzieningen voor een betaalbare prijs. De royale plaatsen van 100 tot 150 vierkante meter hebben allemaal een eigen picknicktafel, stroomaansluiting en een watertappunt met afvoer. Bovendien kunt u gratis en op de hele camping gebruikmaken van wifi op al uw apparaten. In de zomervakantie bieden wij een actief en afwisselend recreatieprogramma aan, maar ook in de speeltuin, op de veldjes of in het kinderboerderijtje zullen uw kinderen zich geen moment vervelen!” Aldus de website van De Hanestede.

2. Watersportcamping Heeg in… Heeg 🙂

“Watersportcamping Heeg is een groene boutiquecamping aan open vaarwater met kampeerplaatsen én meer. We willen onze gasten graag verrassen, op een eigentijdse en onbevangen manier. We hechten veel waarde aan persoonlijk contact en bespreken graag samen met jou hoe wij je een topvakantie kunnen geven. De camping ligt nog net binnen de bebouwde kom van het toeristische en fotogenieke Friese dorpje Heeg en direct aan het water, met eigen strandje. Vanaf de camping heb je het mooiste uitzicht op de zonsopgang en -ondergang!  De persoonlijke aandacht, de opmerkelijke service en sfeer, maakt dat je je hier snel welkom en verwend voelt! De camping biedt een heel breed scala aan watersportmogelijkheden aan. Kano, supboard en polyvalk. En vanzelf hoef je de kunst van die watersport nog niet te beheersen. Er zijn voldoende instructeurs die je desgewenst met een privéles kunnen ondersteunen. Vanaf de camping heb je eindeloos veel mogelijkheden!”.  Zo is te lezen op de website van Watersportcamping Heeg.

Tip jouw kindvriendelijke familiecamping of kindercamping!

Dit zijn de 2 kindercampings in Friesland die het meest zijn getipt door onze volgers op Instagram en onze websitebezoekers. Als jij nog een goede tip hebt voor een echt kindvriendelijke camping in Friesland laat het ons weten. Wij beoordelen hem dan en vullen dit blog wellicht aan!

Bekijk ook onze andere tips voor campings in Nederland met kinderen in de volgende provincies:

SpeelgoedSpeelgoed
SpeelgoedSpeelgoed

Deze blogs al gelezen?

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de stad te bieden heeft. We dompelden ons onder in de grootste havenstad van Europa.

Buitenplaats Beekhuizen: ons eerste (en zeker niet laatste) glampavontuur met peuter

Om het vakantiegevoel er na een heerlijk weekje Frankrijk een beetje in te houden, rijden we aan op Velp. En wel vanwege Buitenplaats Beekhuizen! Een

Lekker weg in eigen land met een dreumes: een weekend Gouda!

Een zomer vol verre reizen zit er in 2020 niet in. Daarom gaan we lekker op pad in eigen land! Een lieve vriendin uit Gouda biedt spontaan haar appartement aan, inclusief lijstje met allerlei leuke tips.

Volg ons ook!