Dít zijn de 3 leukste fietsroutes rond Amsterdam met kids

Al jaren wonen mijn vriend en ik met veel plezier in het centrum van Amsterdam. Een drukke, maar gezellige bedoening. Met onze dochter Saar maken we veel wandelingen door de buurt en zitten we regelmatig in de speeltuin van het park om de hoek. Een echt buitenkind en dat 2 hoog in de stad.

Extra blij ben ik dan ook dat ze zo graag mee wil op de fiets! Ze vindt het heerlijk om voorop te zitten: lekker kijken en giechelen bij elke hobbel. Het is daarom een genot om er met de fiets op uit te trekken. De kans om de omgeving buiten de stad te verkennen, op zoek naar groen en ruimte. Ik deel graag de 3 leukste routes rond Amsterdam met je! Er is veel groen te vinden, dus zet je fiets maar klaar: komende zomer kun je er lekker op uit!

Met Qibbel op pad

Met het nieuwe zitje van Qibbel gaan we op pad. Het is makkelijk voorop je fiets te installeren. Het stoeltje is erg licht van gewicht. De schouderbandjes schuiven gemakkelijk in elkaar en klikken goed vast. De voetenstandaard kun je verstellen naar de gewenste hoogte. Het windscherm is niet heel groot, maar perfect om de kleine uit de wind te houden. Na een regenbui is de Qibbel Air snel droog en klaar voor gebruik.

1. Route naar Ouderkerk aan de Amstel

Vanuit het centrum volg je de Amsteldijk helemaal tot aan Ouderkerk aan de Amstel. Heerlijk langs het water! De route kronkelt door het landschap. Heen en terug naar Ouderkerk is zo’n 17 kilometer. In Ouderkerk vind je bakkerij Out, de ideale stop. Als je verder wilt fietsen, kun je het rondje ‘Hoep’ er nog aan plakken. Dat is een ronde onder Ouderkerk van nog eens 15 kilometer. Terug neem je de Ouderkerkerdijk naar Amsterdam. Op ongeveer een kilometer voor het viaduct van de A10 vind je nog een leuke speeltuin. Dat is een kwartiertje fietsen vanuit de Pijp. Dus ook ideaal voor de momenten dat je even de stad uit wilt en een klein stukje fietsen genoeg vindt.

Heerlijk langs het water! De route kronkelt door het landschap.

2. Route naar Muiderberg

Deze route heeft mij verbaasd, zo prachtig is het hier! Ik fiets regelmatig met de racefiets langs het kanaal naar Muiderberg. Nu hebben we ervoor gekozen om na het Science Park, over de Nescio-brug te fietsen. We steken het kanaal over en komen uit op een groenstrook voor IJburg. Het is het Diemerpark. Een langgerekt stuk natuur, een strandje, speelweide, fiets- en wandelpaden. Veel soorten planten, bomen en dieren komen voorbij op de route. Wij zijn naar de Diemerdammersluis gefietst en hebben het eiland achter ons gelaten. Na de sluis rijd je nog een klein stukje op een smal groen fietspad, om vervolgens een stukje langs de snelweg naar Muiden te fietsen. Steek het dorp door over de kleine bruggetjes en dan zie je het prachtige Muiderslot aan je linkerhand. Een geweldige plek en zeker een bezoek waard.

3. Route naar ‘Noord’

Op de laatste route neem ik je mee naar Amsterdam-Noord. Via de Zuiderzeeweg, de Amsterdamse brug en de Schellingwouderbrug komen we in Noord. Vlak over de brug, bij de rotonde, sla je rechtsaf en gelijk schuin naar links, het mooie groen in. Zo! Het lijkt gelijk een andere wereld. Vóór je de weilanden en achter je de skyline van Amsterdam. Je kunt hier lekker dwalen over de vele weggetjes en fietspaden. Neem een kijkje in Durgerdam, Ransdorp en Zunderdorp. Wanneer je de ronde weer eindigt bij de rotonde, duik dan even onder de brug door naar Landmarkt. De ideale plek om de fietsroute af te sluiten met een koffie, broodje of een lekker sapje. Ik kan het vervolgens niet laten om nog even door de winkel te struinen om met een volle boodschappentas (terwijl ik eigenlijk niets nodig had) de deur uit te lopen.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Qibbel. 

SpeelgoedSpeelgoed

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!