Tips & tricks: zo haal je álles uit Disneyland Parijs

Als je kinderen hebt dan komt het vroeg of laat ter sprake: Disneyland Parijs. En je weet dat ook jij zult zwichten voor die grote kinderogen die je zo lief aankijken. Gelukkig voor jou ligt dit kinderparadijs op maar een paar uur rijden van Nederland. Dus de reis ernaartoe is nog best te doen, zelfs als je hebt besloten om met de Disney Kidsbus te gaan.

Wijzelf hebben twee zoontjes. Oscar, de oudste, werd geboren in 2013 en onze jongste boef Jamie in 2016. Dus ja, op een gegeven moment moesten ook wij eraan geloven. We moesten en zouden naar Disneyland Parijs. Niet dat ik dat heel erg vond hoor. Ik mag mezelf namelijk officieel Disney Expert noemen. Met certificaat en al! Ja, ik ben een enorme Disney fan en ik kom er ook eerlijk voor uit.

Ons eerste Disney gezinsavontuur

We besloten op 23 augustus te gaan; een extra feestelijke dag want die dag werd Oscar 4 jaar. Mijn ouders en mijn zus en haar gezin wilden ook mee, dus we gingen met 10 man in totaal. Datum hadden we geprikt, maar dan.. Hoeveel dagen ga je, welk hotel neem je (een Disneyhotel of een een hotel in de buurt), inclusief of exclusief eten, kinderwagen mee voor de jongste of alleen de buggy, of huur je daar een buggy en neem je de draagzak mee? Poeh…. eh ja ik snap dat de Disneymagie je nu al te veel wordt.

Alles.gaat.wat.langzamer

Toen we nog geen kinderen hadden gingen we altijd 3 dagen naar Disneyland. Je kunt in die 3 dagen vrijwel alles wel zien en doen. Uitgaande van onze eerdere ervaringen besloten we dat nu ook maar weer te doen. Wat we alleen niet hadden bedacht, is dat alles wat trager gaat als je op pad bent met kleine kinderen. De volgende keer gaan we dus minimaal 4 dagen.

Disneyhotels voor de complete ervaring

Wij waren het er al snel over eens dat we in een Disneyhotel wilden verblijven. De meeste hotels van Disney liggen net buiten het park, maar wel dichtbij. Je kunt vanuit die hotels een shuttlebus nemen naar de ingang (of je gaat lopen). Het is wel zo dat hoe dichter het hotel bij de ingang ligt hoe duurder (en luxer) het is. Het Disneyhotel waar wij sliepen, Hotel Cheyenne, ligt op 15 à 20 minuten lopen van de ingang van het park.

Elk Disneyhotel heeft een eigen thema. Hotel Cheyenne heeft als thema de cowboys Woody en Jessie uit Toy Story. Net een westerndorp dus. Als je een Disneyhotel boekt of een hotel dat bij Disneyland aangesloten is dan zit de entree voor de parken altijd bij de prijs in. Het ontbijt is niet standaard inbegrepen. Als je geluk hebt, zoals wij, dan kun je bij het boeken een leuke upgrade krijgen: volpension voor de prijs van een halfpension.

Eetkeuze genoeg

Overal in Disneyland vind je restaurants: in de hotels, in de Disney Village en in de parken. Keuze genoeg dus. Als je alleen ontbijt boekt in het hotel dan is dat niet erg voordelig, omdat het best prijzig is. Het wordt een stuk voordeliger als je er halfpension van maakt. Kijk van tevoren even goed naar de restaurants. Je kunt in de meeste restaurants namelijk van tevoren reserveren. En er zijn verschillende restaurants waar je op de dag zelf niet meer terecht kunt, zelfs niet een paar dagen van tevoren. Bijvoorbeeld restaurant Ratatouille.

To buggy or not to buggy

Eigenlijk wilden we ter plekke een buggy huren. Maar na wat speurwerk kwamen we tot de conclusie dat we voor 3 dagen huur net zo goed een nieuwe buggy konden kopen. En omdat we ook drinken mee wilden nemen en de jongste nog niet liep, leek het ons beter om de gewone kinderwagen maar mee te nemen. Wel hebben we een slot meegenomen zodat we de kinderwagen bij de attracties op slot konden zetten. Ze worden namelijk nog wel eens gestolen. Ook de draagzak ging mee. Zo konden we makkelijk in de rij staan zonder dat je de hele tijd een kind in je armen hebt.

“We hebben een slot meegenomen voor de kinderwagen. Die worden namelijk nog weleens gestolen.”

Voor alle leeftijden, maar niet alle lengtes

Kinderen mogen in alle attracties, tenzij er een minimale lengte geldt. Dus onze kleine Jamie mocht overal in mee en genoot enorm. Wat mij verbaasde is dat hij op zijn leeftijd – hij zou een week na Disneyland Parijs 1 jaar worden – al zo aan het genieten was. Zeker ook met de shows en de parades die er te zien waren. Zelfs als wij hem af en toe met zijn gezicht naar ons toe wilden zetten, duwde hij onze hand weg en draaide zich zo om, zodat hij met grote ogen het spektakel kon volgen.

Sommige attracties zijn misschien nog wat eng voor de kleintjes, zoals Phantom Manor en ook Pinokkio is erg donker. Dat zal per kind wel verschillend zijn. Wij zijn overal met hem in geweest en dat ging prima. Oscar hoefde daarentegen niet per se een tweede keer in sommige attracties. Waaronder The Pirates of the Caribbean. Tijdens de tocht ga je een stuk naar beneden en dat vond hij toch niet zo heel leuk.

Disneyland: een écht themapark

We hebben enorm genoten van Disneyland. Zelfs zo veel dat we in december nog een keer zijn geweest. Toen met vrienden die ook 2 jongens hebben van dezelfde leeftijd. In december is Disneyland helemaal in kerstsfeer, supergezellig met alle lichtjes en de kerstparade. Het is weer heel wat anders dan in de zomer. Overigens zijn er het hele jaar door verschillende thema’s: bijvoorbeeld Star Wars, piraten en prinsessen, halloween en dus de kerstperiode.

Tja, ik kan nog zo veel meer vertellen over Disneyland Parijs, maar eigenlijk moet je de magie zelf gaan beleven!

Tips & weetjes

 • Als je een jarige hebt, ga dan naar de Town Hall. Daar krijgen jarige kinderen een button opgespeld met hun naam erop. Elke medewerker in Disneyland die ziet dat ze jarig zijn, zal ze uitgebreid feliciteren.
 • Nog iets handigs: de Baby Switch Pass. Stel – en dat gaat je vast een keer overkomen – je kindje wil of mag niet in een attractie. Geen zorgen, want de Baby Switch Pass is je redding. Jij blijft bij je kindje, terwijl de ander wel in de attractie gaat. Vervolgens keert hij weer terug bij de kleine en dan kan jij. Of andersom natuurlijk. Iedereen blij.
 • Disneyland Parijs bestaat uit 2 parken: het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park.
 • Als je naar Disneyland gaat, kies dan per dag een park uit. Het wisselen van park kost namelijk flink wat tijd.
 • Vergeet niet een Disney Photopass te nemen. Die koop je van tevoren bij het boeken: dan is hij 10 euro goedkoper dan in het park. De Photopass werkt zo: je krijgt op 1 account 3 pasjes en die laat je bij elke attracties of fotografen in het park scannen. Zo kun je alle foto’s naderhand downloaden tot een jaar na dato. Ter vergelijking: een foto kopen kost zo € 12 à € 15. De pas kost vanaf 21 maart aanstaande € 69.

Take me to Disneyland Parijs!

Lijkt Disneyland Parijs jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

 • Je vliegt vanaf Schiphol Amsterdam in 1 uur en 10 minuten naar Parijs Charles de Gaulle. Neem vervolgens de Magical Shuttle bus of de trein
 • Over treinen gesproken, je kunt natuurlijk ook de Thalys naar treinstation Marne-la-Vallée Chessy nemen. Dat ligt vlak bij de ingang van Disneyland!
 • De beste reistijd voor Disneyland Parijs is maart tot en met juni. Op feestdagen kan het wel een stuk drukker zijn
 • KLM vliegt direct op Parijs Charles de Gaulle
 • Auto huren op vliegveld Charles de Gaulle? Je vindt alle bekende verhuurbedrijven, zoals Budget, Avis, Hertz en Europcar
 • Een leuk hotelletje in of vlak bij Disneyland Parijs boek je op Booking.com
 • Liever een pakketreis? Check bijvoorbeeld TUI.nl of D-reizen

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!