Deel 2 van een roadtrip door Florida met gezin en ouders: over manatees, malls en M&M’s

Auteur: Annemarie

Dit artikel is gepubliceerd op: 25/08/2020

In mijn eerste blog over onze roadtrip door Florida vertelde ik je over onze onfortuinlijke heenreis. In deel 2 vertel ik je over onze ervaringen onderweg! We kwamen er al snel achter dat Florida bij uitstek geschikt is voor een tocht per auto. Nou ja, onderweg zie je geen spectaculaire landschappen zoals op andere plekken in Amerika, maar het rijdt wel lekker door. Bij elke reisdag zorgden we er overigens voor dat we na de lunch wegreden, zodat Sophie haar middagslaapje in de auto kon doen.

Op de eerste ochtend voor vertrek brachten we in Orlando nog gauw even een bezoekje aan de Florida Mall. Het is niet echt outlet, maar gewoon een prachtig overdekt winkelcentrum waar Sophie zich nog even kon uitleven in de speeltuin. En wij konden ons stiekem vergapen aan M&M’s en krijtjes in alle kleuren van de regenboog in respectievelijk M&M’s world en Crayola Experience. Bij deze laatste zit overigens een echte experience, waar wat oudere kinderen zeker een paar uur zoet zullen zijn.

Op jacht naar de manatees

Na een rit van bijna 2 uur kwamen we aan in Inverness, een klein slaperig plaatsje ten zuidwesten van Orlando. We verbleven 2 nachten in een werkelijk fantastische AirBnb bij de gastvrije Maggie & Ric. Ze verhuren 2 privéslaapkamers met 1 badkamer. Daarnaast kun je gebruikmaken van hun woonkamer, keuken en tuin met zwembad. Zelf zijn ze beschikbaar voor een praatje of tips, maar zijn ze vooral buitenshuis of in hun eigen privékamer. We hoorden al snel dat het beste tijdstip om manatees, ofwel zeekoeien, te spotten rond zonsopkomst was, om 6.00 uur. Dat was voor ons een brug te ver en dus boekten we een tour voor een paar uur later bij Birds Underwater. Jitze, m’n vader en ik wilden daadwerkelijk gaan snorkelen, m’n moeder en Sophie bleven liever op de boot. De niet-snorkelaars mogen trouwens zonder extra kosten mee, zolang er tenminste plek is.

Kapitein Glenn bracht ons naar een breed kanaal waar we al snel hele groepen zeekoeien spotten. Helaas ook vergezeld van heel wat andere groepen toeristen, dus wat dat betreft is de tip van 6.00 uur toch wel een goeie vermoed ik. De zeekoeien overwinteren massaal in Crystal River, omdat de temperatuur van het water daar het hele jaar minstens 22 graden is. Het was buiten maar 8 graden, dus sprongen we maar al te graag het water in. De manatees waren niet erg actief; ze dobberden rustig rond in het vrij ondiepe water. Best bijzonder om even te zien, maar we waren niet enorm onder de indruk (misschien zijn we wat verwend, omdat we normaal gesproken graag duiken). We kregen van kapitein Glenn alle tijd, maar we vonden het zelf na een half uurtje wel weer genoeg. Op de boot werden we opgevangen met heerlijk warm water en iets lekkers, zodat we weer een beetje op temperatuur konden komen.

Ietsje meer zon graag… en iets kleinere porties!

Na het wisselvallige weer van de eerste week was iedereen toe aan de warmte. Gelukkig leek het heerlijk weer te worden op onze volgende bestemmingen: Sint Pete Beach en Naples. Deze kustplaatsen liggen aan de Golf van Mexico en hun witte stranden worden vaak genoemd in het rijtje ‘mooiste stranden van de wereld’. Vooral Sint Pete Beach vonden we gezellig, met name door het toeristische John’s Pass vol met leuke boetiekjes en sfeervolle restaurantjes. Vanuit daar gingen we een dagje naar Fort Myers Beach, waar we met een beetje geluk dolfijnen hoopten te zien vanaf het strand.

Toen we ’s avonds zaten te eten bij The Salty Crab hadden we inderdaad mazzel en zagen we een aantal dolfijnen spelen in de golven! Het restaurant is sowieso een superaanrader trouwens, want je eet letterlijk op het strand. Sophie vermaakte zich prima met een emmertje (eigenlijk zo’n emmer die vol gaat met drank) dat ze van een lieve serveerster kreeg. De volgende stop Naples was een wat chiquere plaats. Ook daar hadden we een hele leuke tijd. Old town deed ons erg denken aan een badplaats aan de Côte d’Azur. We verbleven in Hotel Ramada, een uitstekend hotel. Het heeft een lekker zwembad en een uitgebreid restaurant. Het ligt wel wat afgelegen, maar omdat we een auto hadden, vonden we dat geen probleem. Op loopafstand vind je een Cheesecake Factory, een bekende keten in de VS waar met name de porties dessert zó groot zijn dat we zelfs met zijn 2’en 1 stuk taart niet op kregen (en deze maar al te graag meenamen naar het hotel om er de volgende dag mee te ontbijten). 🙂

Roadtrippen met een peuter: onze ervaring

Sophie bleek ondertussen de ideale reisgenoot. Waar ze in Nederland al bijna een jaar elke ochtend tussen 5.00 en 5.30 uur wakker was, was haar ritme op reis intussen verschoven naar een middagslaapje in de auto en rond 21.00-21.30 uur pas weer naar bed. De volgende ochtend werd ze dan – hoera, hoera! – een stuk later wakker dan de 5.00 uur die we gewend waren. Zeker voor mij erg prettig, want ik begon inmiddels redelijk moe te worden. Niet zonder reden overigens: ik was op dat moment namelijk 6 weken zwanger! 2 dagen voor de reis testte ik positief, dus we hadden stiekem een extra reisgenootje mee. Extra fijn ook dat mijn ouders erbij waren, zo hadden wij vaker even de handen vrij en kon ik toch wat meer rust pakken tussendoor. Na een kleine week chillen op het strand, werd het wel weer tijd voor iets actievers vonden we. Gelukkig hadden we dat ook op het programma staan. In mijn volgende blog neem ik je mee naar Florida’s grootste National Park: The Everglades!

SpeelgoedSpeelgoed

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!