Deel 1 van een roadtrip door Florida met gezin en ouders: een heenreis waar echt alles misgaat!

2020 is een feestelijk jaar voor ons. Mijn moeder wordt 60 en mijn ouders zijn in september 40 jaar getrouwd. Vandaar dat we al ruim een jaar geleden besloten dat we dit jaar een mooie, lange reis wilden maken. Mijn ouders mochten de bestemming uitkiezen. Na wat voorstellen van mij, kozen ze voor Florida! In de komende blogs neem ik je mee op deze onvergetelijke reis door The Sunshine State! De heenreis ging in ieder geval niet zoals gehoopt… 🙁

De voorbereidingen voor onze trip konden (en moesten) beginnen. In Florida is februari namelijk hoogseizoen en er was al best veel volgeboekt. We kozen uiteindelijk voor een roadtrip van 2,5 week met als toetje een 8-daagse cruise vanaf Miami.

Vliegen met een dubbele oorontsteking

De nacht van tevoren zouden we in het Van der Valk Hotel bij Schiphol slapen. Wij vinden dit ideaal, omdat je er een ‘park-sleep-fly-arrangement’ hebt en je de auto dus lekker kunt laten staan. Helaas klaagde Sophie de middag voor vertrek ineens over oorpijn. Omdat ik niet wist of we dan überhaupt wel mochten vliegen, belden we de huisarts. Die constateerde een dubbele oorontsteking en schreef na overleg met de KNO-arts zware pijnstillers voor. Het vliegen zou behoorlijk pijnlijk kunnen zijn. Het was niet helemaal het begin van de reis waar we op gehoopt hadden, dus we zagen best op tegen de vliegreis.

Niet de fijnste vliegreis met kind

We vlogen met Delta Airlines (geboekt via KLM) rechtstreeks naar Orlando. Het vliegtuig was oud, maakte behoorlijk veel kabaal en ik vond niet dat er nou zo veel extra’s voor kinderen waren. We hadden een Wick Air vliegtuigbedje bij ons, maar Sophie weigerde erop te liggen en heeft zich 10 uur lang aan mij vastgeklampt. Nou kan ik haar dat gezien haar oorontsteking niet kwalijk nemen, maar we weten dus nog niet of de Wick Air een succes is. Redelijk afgepeigerd kwamen we om 1.00 uur (Nederlandse tijd) aan in Florida, om vervolgens op een oneindig lange wachtrij voor de douane te stuiten. We hadden onze buggy ook nog niet terug, dus ik heb zo’n 2 uur met een zieke, vermoeide peuter op de arm staan wachten. Mijn allerbeste tip is dan ook: neem een zo vroeg mogelijke vlucht! Dat was echt voor niemand leuk en die lange wachtrijen voor de douane zijn helaas heel gebruikelijk in de VS.

Auto huren met hindernissen

We hadden een auto gehuurd bij Hertz. Bij het boeken had ik goed gekeken naar de grootte en het aantal koffers dat achterin paste, dus dat moest goed komen. Helaas dacht de jongen achter de balie daar anders over. Hij raadde ons met klem een grotere auto aan, want in het door ons geboekte exemplaar zouden de koffers écht niet passen. Gelukkig had ik van tevoren al in andere reisblogs gelezen dat ze dit trucje altijd uithalen, dus we bleven volhouden dat we ‘onze’ auto wilden. Mopperend verwees hij ons naar de oppiklocatie, waar werkelijk een megagrote auto op ons stond te wachten. Onze koffers konden met gemak mee. In 3 kwartier reden we naar Kissimmee waar we uiteindelijk om 5.30 uur (Nederlandse tijd) uitgeput in slaap vielen.

Perfecte plek om bij te komen

En bijkomen moesten we na zo’n reis. Eindelijk was het nu het tijd om te genieten. We hadden bij Home Away een groot huis geboekt voor de eerste 5 dagen. Het huis lag in een zogenoemde gated community en het resort beschikte over een zwembad en speeltuin. Op een paar kilometer afstand liggen verschillende supermarkten en restaurants. In Kissimmee vind je ontzettend veel van dit soort parken en ze zijn een fijn, betaalbaar alternatief voor de veel duurdere Disneyresorts. Wij betaalden voor een huis met 4 slaapkamers en 3 badkamers $1000 voor 5 nachten. Ter vergelijking: in een van de goedkopere Disneyhotels kun je terecht voor $179 per nacht, per 4-persoonskamer (voor ons sowieso geen optie met 4 volwassenen; voor 2 volwassenen en 2 kinderen is het prima).

Na 2 fantastische dagen in Disneyworld (zie mijn andere blog) pakten we onze koffers weer in en zetten we koers naar Crystal River om manatees te gaan spotten!

Take me to Florida!

Lijkt Florida jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt vanaf Schiphol Amsterdam in 10 uur en 2o minuten naar Orlando, Florida
  • De beste reistijd voor Florida is eind november tot en met mei
  • Onder andere KLM vliegt direct op Orlando
  • Een auto huren op Orlando Airport doe je bij Enterprise Rent-a-car, EZ Rent-a-car, Alamo Airport Orlando of Hertz
  • De leukste hotels in Florida boek je op Booking.com
  • Liever een pakketreis? Check bijvoorbeeld deze mooie aanbiedingen van TUI en D-reizen

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!