Deel 1 van een roadtrip door Florida met gezin en ouders: een heenreis waar echt alles misgaat!

Auteur: Annemarie

Dit artikel is gepubliceerd op: 31/03/2020

2020 is een feestelijk jaar voor ons. Mijn moeder wordt 60 en mijn ouders zijn in september 40 jaar getrouwd. Vandaar dat we al ruim een jaar geleden besloten dat we dit jaar een mooie, lange reis wilden maken. Mijn ouders mochten de bestemming uitkiezen. Na wat voorstellen van mij, kozen ze voor Florida! In de komende blogs neem ik je mee op deze onvergetelijke reis door The Sunshine State! De heenreis ging in ieder geval niet zoals gehoopt… 🙁

De voorbereidingen voor onze trip konden (en moesten) beginnen. In Florida is februari namelijk hoogseizoen en er was al best veel volgeboekt. We kozen uiteindelijk voor een roadtrip van 2,5 week met als toetje een 8-daagse cruise vanaf Miami.

Vliegen met een dubbele oorontsteking

De nacht van tevoren zouden we in het Van der Valk Hotel bij Schiphol slapen. Wij vinden dit ideaal, omdat je er een ‘park-sleep-fly-arrangement’ hebt en je de auto dus lekker kunt laten staan. Helaas klaagde Sophie de middag voor vertrek ineens over oorpijn. Omdat ik niet wist of we dan überhaupt wel mochten vliegen, belden we de huisarts. Die constateerde een dubbele oorontsteking en schreef na overleg met de KNO-arts zware pijnstillers voor. Het vliegen zou behoorlijk pijnlijk kunnen zijn. Het was niet helemaal het begin van de reis waar we op gehoopt hadden, dus we zagen best op tegen de vliegreis.

Niet de fijnste vliegreis met kind

We vlogen met Delta Airlines (geboekt via KLM) rechtstreeks naar Orlando. Het vliegtuig was oud, maakte behoorlijk veel kabaal en ik vond niet dat er nou zo veel extra’s voor kinderen waren. We hadden een Wick Air vliegtuigbedje bij ons, maar Sophie weigerde erop te liggen en heeft zich 10 uur lang aan mij vastgeklampt. Nou kan ik haar dat gezien haar oorontsteking niet kwalijk nemen, maar we weten dus nog niet of de Wick Air een succes is. Redelijk afgepeigerd kwamen we om 1.00 uur (Nederlandse tijd) aan in Florida, om vervolgens op een oneindig lange wachtrij voor de douane te stuiten. We hadden onze buggy ook nog niet terug, dus ik heb zo’n 2 uur met een zieke, vermoeide peuter op de arm staan wachten. Mijn allerbeste tip is dan ook: neem een zo vroeg mogelijke vlucht! Dat was echt voor niemand leuk en die lange wachtrijen voor de douane zijn helaas heel gebruikelijk in de VS.

Auto huren met hindernissen

We hadden een auto gehuurd bij Hertz. Bij het boeken had ik goed gekeken naar de grootte en het aantal koffers dat achterin paste, dus dat moest goed komen. Helaas dacht de jongen achter de balie daar anders over. Hij raadde ons met klem een grotere auto aan, want in het door ons geboekte exemplaar zouden de koffers écht niet passen. Gelukkig had ik van tevoren al in andere reisblogs gelezen dat ze dit trucje altijd uithalen, dus we bleven volhouden dat we ‘onze’ auto wilden. Mopperend verwees hij ons naar de oppiklocatie, waar werkelijk een megagrote auto op ons stond te wachten. Onze koffers konden met gemak mee. In 3 kwartier reden we naar Kissimmee waar we uiteindelijk om 5.30 uur (Nederlandse tijd) uitgeput in slaap vielen.

Perfecte plek om bij te komen

En bijkomen moesten we na zo’n reis. Eindelijk was het nu het tijd om te genieten. We hadden bij Home Away een groot huis geboekt voor de eerste 5 dagen. Het huis lag in een zogenoemde gated community en het resort beschikte over een zwembad en speeltuin. Op een paar kilometer afstand liggen verschillende supermarkten en restaurants. In Kissimmee vind je ontzettend veel van dit soort parken en ze zijn een fijn, betaalbaar alternatief voor de veel duurdere Disneyresorts. Wij betaalden voor een huis met 4 slaapkamers en 3 badkamers $1000 voor 5 nachten. Ter vergelijking: in een van de goedkopere Disneyhotels kun je terecht voor $179 per nacht, per 4-persoonskamer (voor ons sowieso geen optie met 4 volwassenen; voor 2 volwassenen en 2 kinderen is het prima).

Na 2 fantastische dagen in Disneyworld (zie mijn andere blog) pakten we onze koffers weer in en zetten we koers naar Crystal River om manatees te gaan spotten!

Take me to Florida!

Lijkt Florida jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt vanaf Schiphol Amsterdam in 10 uur en 2o minuten naar Orlando, Florida
  • De beste reistijd voor Florida is eind november tot en met mei
  • Onder andere KLM vliegt direct op Orlando
  • Een auto huren op Orlando Airport doe je bij Enterprise Rent-a-car, EZ Rent-a-car, Alamo Airport Orlando of Hertz
  • De leukste hotels in Florida boek je op Booking.com
  • Liever een pakketreis? Check bijvoorbeeld deze mooie aanbiedingen van TUI en D-reizen

Deze blogs al gelezen?

Marta’s tripje met haar gezin naar Mallorca verliep niet zoals gehoopt: dít zijn haar learnings!

Als kersverse ouders gingen we met onze peuter voor het eerst op vakantie naar Mallorca. Een eiland dat op de kaart klein oogt, maar in...

Lekker weg in eigen land met een dreumes: wat denk je van een weekend Gouda!

Een zomer vol verre reizen zit er in 2020 niet in. Daarom gaan we lekker op pad in eigen land! Een lieve vriendin uit Gouda...

Rondreis op het Indonesische eiland Flores: deze plekken deed Sandra met haar gezin aan!

Indonesië, een land met 17.508 eilanden en prachtige natuur, kleurrijke cultuur, vriendelijke mensen en heerlijk eten: begrijpelijk ook dat het veel toeristen trekt. Gelukkig zijn...

Volg ons ook!