De wereld waar alle sprookjes werkelijkheid worden: Disneyland Parijs

Auteur: Patricia J

Dit artikel is gepubliceerd op: 25/03/2019

Nadat we alles in hadden geladen, vertrokken we naar Disney’s Davy Crockett Ranch. Daar hadden we ook een verblijf geboekt. Bij de receptie haalden we de tickets op en de parkeerkaart en de vouchers voor het ontbijt en avondeten. Die zaten namelijk bij de prijs inbegrepen. Daarna reden we door naar Disneyland Parijs!

Fayliene had natuurlijk haar Elsa jurk aan en Kaylinn had voor vandaag haar Belle jurk uitgekozen. We hadden de buggy ook meegenomen en dat vind ik nog steeds wel echt een aanrader. Het is best een stukje lopen van de parkeerplaats naar het park (zeker op de terugweg).

We hadden de buggy ook meegenomen en dat vind ik nog steeds wel echt een aanrader.

Photopass

We hadden bij de boeking al een Disney PhotoPass besteld. Die kun je dan met een voucher afhalen in de winkeltjes. Een pas kost € 69,99. Als je de app downloadt op je telefoon, dan vind je de foto’s diezelfde dag nog in de app. Je kunt de photopass ook bij bepaalde attracties gebruiken. Dus de pass moesten we als eerste ophalen!

Prinsessenpaviljoen

Als je naar Disney gaat met jonge kinderen en je de prinsessen zeker niet wilt missen, dan is het een aanrader om als eerste naar Fantasyland te gaan om bij het Princess Pavilion in de rij te staan. De rijen zijn daar vaak lang en het duurt een tijd voordat je een prinses ziet. Ze nemen wel echt uitgebreid de tijd voor de kinderen. In de ochtend is er een andere prinses dan ’s middags. Je kunt aan het personeel vragen welke prinsessen er staan, zodat je weet of het de moeite waard is. Wij hadden Assepoester en Ariël die dag.

Fantasyland

We konden in Fantasyland wel de hele dag blijven; er was van alles te doen! Natuurlijk zie je Mickey Mouse en lopen de figuren van Alice in Wonderland, Winnie de Poeh en Pinokkio daar ook rond. Ze staan vaak op tijden tot aan een uur of 2. It’s a small World is een geweldige attractie. De kinderen keken hun ogen uit. Er was zo veel te zien dat ze zelfs na 3 keer nog nieuwe dingen zagen. Onze kinderen genoten vooral van de vliegende olifantjes en It’s a small World. De eerste dag vloog voorbij!

De parade

We sloten de dag af met de Disney parade. Het is handig om daar iets eerder te zijn, zodat de kinderen aan de stoeprand kunnen zitten om zo te genieten van alle mooie wagens, die langsrijden. Vanuit Nederland hadden we al de restaurants geregeld. We kozen voor Plaza Garden, die zit dicht bij de parade en heeft een buffetrestaurant. Het is wel belangrijk om te boeken, want deze zit vaak vol!

 

 

Disney’s Davy Crockett range

Na het eten gingen we naar onze bungalow. De kinderen sliepen met elkaar op de kamer en wij hadden een aparte slaapkamer. Er zitten 2 douches in en je hebt een woonkamer en een keukentje. Wij verbleven eigenlijk maar heel kort op de kamer en gebruikten hem alleen om te overnachten. De volgende ochtend konden we het ontbijt afhalen. Wij vonden het ontbijt eigenlijk een beetje tegenvallen, dus snel gegeten en op naar dag 2 Disney!

Extra Magic time

Als je in een hotel van Disney overnacht, mag je eerder het park in en krijg je ook al toegang tot sommige attracties. Ook lopen er al verschillende Disney figuren waar je mee op de foto kunt. Wij kozen ervoor om als eerste naar de prinsessen te lopen. Kaylinn als Rapunzel en Fayliene als Anna. Onze kinderen zijn helemaal gek van de Disneyfiguren. Op de plattegrond staat aangegeven waar de figuren staan en om welke tijden. Dat is echt handig, want ze staan er niet de hele dag. Dus deze dag stond vooral in het teken van Disneyfiguren: foto’s maken dus en handtekeningen verzamelen.

Op de plattegrond staat aangegeven waar de figuren staan en om welke tijden. Dat is echt handig, want ze staan er niet de hele dag.

Discoveryland

In Discoveryland staat een van onze favoriete attracties: Buzz Lightyear Laser Blast. Heel leuk voor het hele gezin! Je zit in een karretje met een Buzz pistool en moet met laserstralen zo veel mogelijk punten verdienen. De 2e dag vloog voorbij!

Take me to Disneyland Parijs!

Lijkt Disneyland Parijs jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt vanaf Schiphol Amsterdam in 1 uur en 10 minuten naar Parijs Charles de Gaulle. Neem vervolgens de Magical Shuttle bus of de trein
  • Over treinen gesproken, je kunt natuurlijk ook de Thalys naar treinstation Marne-la-Vallée Chessy nemen. Dat ligt vlak bij de ingang van Disneyland!
  • De beste reistijd voor Disneyland Parijs is maart tot en met juni. Op feestdagen kan het wel een stuk drukker zijn
  • KLM vliegt direct op Parijs Charles de Gaulle
  • Auto huren op vliegveld Charles de Gaulle? Je vindt alle bekende verhuurbedrijven, zoals Budget, Avis, Hertz en Europcar
  • Een leuk hotelletje in of vlak bij Disneyland Parijs boek je op Booking.com
  • Liever een pakketreis? Check bijvoorbeeld TUI.nl of D-reizen

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!