De Portugese Algarve met kinderen: 4 x leuke to do’s voor op een bewolkte dag

Auteur: Lilian

Dit artikel is gepubliceerd op: 15/08/2019

Ook al heeft de Algarve een gemiddelde van ongeveer 3.000 zonuren per jaar, toch kan het er ook af en toe bewolkt zijn. Gelukkig is het dan nog steeds heerlijk warm en is zo’n bewolkte dag ideaal om er op uit te trekken. Deze 4 uitjes deden wij met onze tweeling van 14 maanden.

4 x leuke uitjes op een bewolkte dag

1. Bezoek de Zoo de Lagos

Het is geen Artis of Burgers Zoo, maar de dierentuin in Lagos is het bezoeken waard. Het is een schattige kleine dierentuin en je kunt dicht bij de dieren komen. Ze hebben er alle soorten en maten vogels (die deels los lopen), verschillende soorten apen die graag hun (slinger)kunsten laten zien, maar ook paarden, konijnen, geiten en pinguïns. Een aantal van deze dieren mag je zelf voeren. Er is zelfs een strand waar je voor of na je bezoek wat verkoeling kunt zoeken en naast de pinguïns kunt zwemmen.

2. Doe een dagje Lagos

Het stadje Lagos zelf is het bezoeken waard. Het heeft een oud centrum dat deels omringd is door oude stadsmuren, met schattige pleintjes en mooie straten. Er hangt een zeer relaxte hippiesfeer en je vindt er kleine boetiekjes en hippe surfshops. Lagos heeft ook mooie stranden, dus je kunt je citytrip combineren met een dagje strand.

3. Bezoek Silves

Silves ligt tegen een heuvel aan en heeft een prachtig kasteel bovenop de berg. Voor 2,80 euro per persoon heb je toegang tot het kasteel en vanuit daar heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Ook de rest van Silves is het bezoeken waard. Het heeft een oud centrum met prachtige gebouwen en pleintjes. Doordat het op een heuvel ligt is het wel een echte kuitenbijter (vooral als je een tweelingbuggy mee omhoog duwt). Sporten hoeft niet meer na dit bezoek. Eten kan bij Café Inglês. Dit café ligt op de trappen naast het kasteel en in de weekenden is er livemuziek. Deze avonden worden goed bezocht dus reserveren is geen overbodige luxe.

Doordat het op een heuvel ligt is het wel een echte kuitenbijter (vooral als je een tweelingbuggy mee omhoog duwt).

4. Breng een bezoek aan Faro

Je komt er aan met het vliegtuig en de meeste mensen komen dan ook niet verder dan de luchthaven. Maar de stad is echt de moeite waard. Het heeft een schitterend oud centrum en erg leuke winkelstraten. Het centrum wordt omringd door een hoge stadsmuur en daarbinnen kun je prachtig wandelen tussen de witte huisjes en sinaasappelbomen. Ook vind je er veel leuke restaurants.

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!