De perfecte camping voor kindjes bij Venetië: Union Lido

Auteur: Linda

Dit artikel is gepubliceerd op: 26/08/2019

De eerste keer voor een langere tijd op vakantie met onze dochter Emma van 11 maanden. Wij kozen ervoor om naar Venetië te gaan. Mijn ouders stonden er met hun caravan en wij zouden die van hen overnemen. In de caravan was ruimte zat voor een campingbedje en met de airco konden we de warmte wel aan. Maar hoe gaat dat zo op een camping met een kleine meid die nog niet loopt of zelfstandig staat. Lopen naar de douche, harde ondergrond, grote zwembaden? Op camping Union Lido bleek het allemaal geen probleem!

Eerste 5 sterrencamping van Italië

Hoewel er tegenwoordig wel meer 5 sterrencampings zijn, was Union Lido de eerste van Italië. Union Lido is een perfect onderhouden camping vol met faciliteiten voor kinderen van alle leeftijden. En ook al is het een enorme camping, het voelt er heerlijk rustig. Het is gelegen aan het strand, maar de standplaatsen liggen tussen de bomen. Zo is er altijd voldoende schaduw. Naast campingplaatsen kun je ook verschillende type vakantiehuisjes en tenten huren en is er een hotel. Omdat de camping zo groot is, rijdt er zelfs een klein treintje rondjes over de camping. Voor Emma een ware belevenis. Ze was iedere keer zo onder de indruk van het treintje dat langsreed dat ze niet eens meer doorhad dat ze los kon staan.

En ook al is het een enorme camping, het voelt er heerlijk rustig.

Aan alles gedacht voor elke leeftijd

Het douchen in een klein hokje met een baby was nog wel iets waar ik tegenopzag. Maar op deze camping is echt overal aan gedacht. De toiletgebouwen zijn allemaal voorzien van een familiegedeelte. Er zijn badjes op stahoogte met verschoningsmatjes ernaast zodat je je kleintje veilig kunt wassen. Voor de iets grotere kinderen zijn er familiedouches waar je extra veel ruimte hebt om iedereen te wassen. En dan zijn er ook nog de kleine douches voor kleine kindjes die toch al heel erg groot zijn. Ze kunnen zo zelf douchen en er zijn wc’s speciaal op hun hoogte. Ideaal dus voor elk gezin met kinderen.

Zwembaden én animatie

En dan de zwembaden. Op de camping zijn 2 waterparken met elk meerdere zwembaden en volop glijbanen. Zo is er ook voor iedere leeftijd het perfecte zwembad. Wij zijn iedere dag wel even bij het kinderzwembad gaan kijken. Als Emma in haar zwembandje zat kon ze precies met haar voetjes bij de grond. Ze vond het heerlijk om eindelijk zelf rond te lopen en alle kleine glijbanen te ontdekken. Naast de zwembaden is er voor elke leeftijd een kinderclub. Al vanaf 18 maanden kunnen kinderen hier na inschrijven gratis komen spelen. Ook is er een animatieteam aanwezig. Overdag zorgen zij voor activiteiten voor kinderen en volwassenen. In de avond organiseren ze verschillende voorstellingen en optredens. Zo is er altijd wel iets te doen.

Zo is er ook voor iedere leeftijd het perfecte zwembad.

Je hoeft de camping niet af

Hoewel een bezoek aan Venetië zeker de moeite waard is en wij er meerdere dagen doorbrachten, is een dagje op de camping ook wel eens lekker. Zeker met kleine kindjes die overdag nog even een dutje doen. Op de camping is een ware winkelstraat gemaakt. Er is een supermarkt, bakker, groenteboer, verschillende restaurantjes en ijswinkels, een aantal kledingwinkels en een paar keer per week een markt met kleine kraampjes. Wij vonden het heerlijk en makkelijk om er met de kinderwagen naartoe te lopen zonder dat we alles weer in en uit de auto moesten laden. In de ochtend naar de bakker wandelen voor vers brood was een echt uitje voor Emma en door de verschillende restaurantjes hadden we toch dat beetje extra luxe op de camping.

Funny and cool

Het laatste bijzondere aan Union Lido is toch wel Funny World. Een echt speelparadijs midden op de camping. Er zijn elektrische autootjes, een boomstammenrivier, een achtbaan, minigolf, een grote speelhal, een speelland vol met glijbanen, zachte springkussens en nog veel meer voor de allerkleinsten. Als de hoge temperaturen ons soms even te veel werden, dan speelden we hier even heerlijk in de koelte.

Kortom, Union Lido is de perfecte plek voor een vakantie met het hele gezin!

Voor meer informatie over beschikbaarheid en prijzen van Union Lido ga je naar de volgende websites:

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!