De Niagarawatervallen met kinderen: 9 x handige tips en to do’s!

Auteur: Patricia J

Dit artikel is gepubliceerd op: 24/08/2019

In de omgeving van de Niagarawatervallen in Canada is ontzettend veel te doen voor kinderen van alle leeftijden! Wij kozen ervoor om een hotel te boeken met uitzicht op de falls. Dat kunnen we iedereen aanbevelen.

Room with a view!

We sliepen in hotel Marriott on the Falls. Het hotel is zeker niet goedkoop, maar door goed te zoeken, zeker wel betaalbaar! We hebben uiteindelijk zelfs nog een nacht bijgeboekt in de junior presidentiële suite. Een enorme kamer met een meer dan adembenemend uitzicht. Iedere avond om 22.00 uur was er vuurwerk. Wij maakten de kinderen dan wakker en keken vanuit de kamer naar het vuurwerk. Geweldig!
Tip: probeer een kamer te krijgen op de bovenste etages

In de kamer zat een bubbelbad en de kinderen hadden er lekker de ruimte. In het hotel vind je verder nog een zwembad, heel fijn voor de kinderen. Het ontbijt was geweldig met heel veel keuze uit lekkere dingen. Het personeel is daarnaast heel lief voor kinderen; ze werden overladen met snoepjes, stickers en lolly’s.

9 x Niagara falls tips!

1. Adventure pass en photo pass

Thuis hadden we al de adventure pass (geldig voor alle attracties in de omgeving) en photopass geboekt. Daarmee kun je heel veel doen. Je kunt er daarnaast ook gratis mee reizen:

  • 2 dagen onbeperkt met de Falls incline railway. Ideaal om snel van de hotels bij Table rock te komen
  • onbeperkt met de WEGO-bussen

2. Hornblower Niagara Cruises

Het is heel bijzonder om zo dicht bij de watervallen te varen. Je wordt er wel nat, dus de poncho is geen overbodige luxe. Onze jongste dochter vond het best spannend. Als je op het benedendek staat, dan kun je ook nog onder het bovendek staan. Zo krijgen ze wat minder water over zich heen.

3. Journey behind the falls

Deze wandeling is ontzettend leuk om met kinderen te doen. Via een gangenstelsel kom je achter de waterval terecht. Wij vonden het stuk dat je naast de waterval staat nog veel indrukwekkender. Wat een geluid!

Wij vonden het stuk dat je naast de waterval staat nog veel indrukwekkender.

4. Niagara’s Fury

Hoewel de film in het Engels is, is het zeker een aanrader. Het is een tekenfilm die uitlegt hoe de watervallen zijn ontstaan. Daarna ga je naar een andere zaal waar je in een 4D-film terecht komt!

5. White Water Walk

Een wandeling langs de rivier met enorme stromingen. Wij vonden het heel mooi om te zien. De kinderen waren vooral dol op de popcorn, maar vonden het verder niet zo heel bijzonder.

6. Whirlpool Aero Car

Onze jongste dochter vond deze kabelbaan best spannend, omdat hij vrij hoog was. Toch hebben we haar meegenomen en vond ze het uiteindelijk heel leuk om over het water te gaan.

7. Butterfly Conservatory

De kinderen vonden dit vlinderhuis geweldig! Er zijn wel 2.000 vlinders te zien en ze komen soms ook op je zitten.

8. MistRider Zipline

Kinderen vanaf 7 jaar mogen met de zipline naar beneden zoeven. Onze dochter wilde er maar al te graag van af. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat nog best even spannend vond. Maar ze heeft genoten op haar tocht naar beneden. Het is alleen wel een prijzige activiteit.

9. Wildplay

Vlak bij de vlindertuin is een grote plek waar je kunt klimmen. Zowel voor kinderen als voor volwassenen zijn er verschillende parcours uitgezet. Onze dochter wilde dit enorm graag doen. Toen ze eenmaal bezig was, was het toch best wel spannend.
Tip: laat een volwassene met jonge kinderen mee naar boven gaan. Zo kun je ze af en toe een beetje helpen.

En nog veel meer…

We hadden er eindelijk nog wel veel langer willen blijven. Er is zo veel te doen. Bijvoorbeeld een marine park (een soort dierentuin voor kinderen), een heel groot waterpark op een hotel en natuurlijk het reuzenrad. En niet te vergeten een heel groot kermisgedeelte, maar dat is eerder geschikt voor wat oudere kinderen.

Lees ook Patricia haar andere blogs over de reis door Canada met kinderen:

Fly dirves Canada

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!