De mooiste watervallen in Canada die je met kinderen zeker niet mag missen!

Auteur: Patricia J

Dit artikel is gepubliceerd op: 3/02/2020

In Canada vind je heel veel watervallen. Iedere waterval heeft zijn eigen schoonheid. Het is dan ook moeilijk om een keuze te maken welke waterval het mooist is. Hierbij een rijtje van 6 watervallen die wij de moeite waard vinden om te bezichtigen in Canada, mét kinderen.

Eigenlijk hadden we van tevoren niet verwacht dat onze kinderen het leuk zouden vinden, maar ze kregen er geen genoeg van!

1. Niagara Falls

Bij ons staan de Niagara Falls toch echt wel op nummer 1. Zo indrukwekkend, zeker als je er een boottrip bij boekt. Ondanks het toerisme zouden we iedereen een bezoek aanraden. Lees er meer over in mijn blog over het bezoek aan de Niagara Falls.

2. Shannon Falls

Als je vanaf Whistler naar de ferry rijdt, kom je talloze watervallen tegen. Deze liggen allemaal op korte wandelafstand van de weg. We hebben veel korte stops gemaakt. Zo leek de reis voor de kinderen ook heel kort, omdat ze steeds even de auto uit mochten. De watervallen die wij in deze route zouden aanbevelen zijn de Alexander Falls, Brandywine Falls en Shannon Falls.

Tip: naast de Shannon Falls kun je nog met een trap omhoog en dan heb je een nog mooier uitzicht.

3. Sunwapta Falls en Blue River

De afstand van Jasper naar Clearwater is voor kinderen best behoorlijk. Daarom kozen we ervoor om diverse stops te maken. De eerste stop was bij de Sunwapta Falls. Een mooie waterval, maar wel eentje waar je de kinderen goed in de gaten moet houden. De hekjes zijn niet allemaal even stevig.

Per toeval kwamen we eigenlijk Blue River Safari tegen. De safari is voor kinderen echt geweldig. Je gaat met 2 verschillende boten en wij konden zelfs heel dicht bij een jonge beer komen! Daarnaast maak je een tussenstop bij een hele mooie waterval.

Een mooie waterval, maar wel eentje waar je de kinderen goed in de gaten moet houden. De hekjes zijn niet allemaal even stevig.

4. Elk Falls Campbell river

Deze is te bereiken met een korte wandeling. De waterval is mooi, maar de Suspension Bridge vonden wij eigenlijk nog leuker en specialer. Het was heel rustig, waardoor de kinderen wel 10 keer heen en weer hebben kunnen lopen en vol verwondering naar beneden keken.

Tip: ga vroeg, dan zijn er nog niet zo veel toeristen en kunnen de kinderen echt goed rondkijken bij de brug. 

5. Moul Falls

Deze waterval ligt in de buurt van Clearwater. Je moet er wel wat voor over hebben om deze waterval te bezoeken. Het is een wandeling van ongeveer 5 kilometer. Wij waren al vroeg vertrokken en dat is ook echt nodig, want het wordt in de zomer snel warm en dan is het voor kinderen toch wel zwaar. Daarnaast doe je er altijd langer over, dan je van tevoren bedenkt. De kinderen vonden de vlinders geweldig en keken hun ogen uit tijdens de wandeltocht.

Als je eenmaal beneden bent kun je achter de waterval langs. Je kunt ook heel dicht bij de waterval komen. Wij vonden het voor de kinderen te gevaarlijk om erachter te lopen, maar het was al heel indrukwekkend om zo dichtbij te komen.

Tip: als je naar deze waterval gaat met jonge kinderen, dan is de MiniMeis wel echt een aanrader. Neem voldoende eten en drinken mee!

6. Dawson Falls, Helmcken Falls en Spahat Falls

Deze 3 watervallen zijn op een dag te bezoeken, omdat ze allemaal in de omgeving van Clearwater liggen.

Dawson Falls

Een hele brede waterval. Een heel ander soort waterval dan de andere 2, maar zeker een bezoek waard.

Helmcken Falls

Een enorm hoge waterval, zelfs hoger dan de Niagara Falls. Deze stort zich naar beneden vanaf een hoogte van ongeveer 140 meter. De wandeltocht van 90 minuten vonden wij niet geschikt voor jonge kinderen.

Spahat Falls

De vulkanische rotsafzetting waar een geweldige waterval uit komt zetten is erg mooi om te zien. Ook hier vonden wij dat we de kinderen goed in de gaten moesten houden. De hekjes waren niet allemaal dicht aan de onderkant en als je dan op zo’n hoogte staat, dan is dat toch wel een beetje spannend.

De bezoeken aan al deze watervallen vonden wij geweldig en mooi. Mocht je nu toch een keuze moeten maken, dan zouden wij zeker Moul Falls, Niagara Falls en Helmcken Falls aanraden.

Onze favoriete reisartikelen voor een vakantie met kinderen

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!