‘Curasaus’ met baby en peuter: ‘waar zijn we aan begonnen!?’

Auteur: Lisette

Dit artikel is gepubliceerd op: 29/11/2019

Al bij het instappen van het vliegtuig denk ik: waar zijn we aan begonnen. Aan de gezichten van onze medepassagiers te zien denken zij precies hetzelfde over ons. We vonden het reizen met een kleintje soms al pittig, maar reizen met 2 kindjes is toch wel van een heel ander niveau.

Bepakt en bezakt proberen we het vliegtuig in te komen (lees: tips!). Als we eenmaal zitten en een beetje geïnstalleerd zijn, realiseer ik mij dat de echte reis nog moet beginnen.. Curaçao here we come, of zoals Milou het noemt: ‘Curasaus’.

Van Afrika tot in Amerika

Even terug naar het punt waar het allemaal begint. Net na de geboorte van Tess gaan we al snel op zoek naar de volgende tropische bestemming. Je bent een wereldreiziger of je bent het niet. Van Thailand tot Amerika, alles komt voorbij. We besluiten als snel dat we geen zware rondreis willen maken. Het moet een relaxte vakantie worden, voor zover dat kan natuurlijk. Na lang wikken en wegen kiezen we voor Curaçao. Misschien niet de spannendste keuze, maar wel een kindvriendelijk eiland in de Atlantische oceaan. We vinden al snel ‘goedkope’ en rechtstreekse vliegtickets via KLM. Een mooie accommodatie vinden we ook zo: het wordt de Jan Kok Lodge.

Bon bini na Korsou!

Zo slecht als de vliegreis begint, zo goed eindigt die. Ik denk dat de dagvlucht daar een positieve bijdrage aan heeft geleverd. Bij aankomst haalt een medewerker van de Jan Kok Lodge ons op. Na een korte autorit komen we aan. Dit is absoluut geen straf! Het is een prachtige lodge in het binnenland van Curaçao. Onze vakantie kan nu echt beginnen. Helaas merken we al snel dat een lodge met een baby niet ideaal is. Er ligt namelijk overal grind (met een kruipende baby niet fijn) en er is niks op loopafstand. Daar hebben we tijdens het boeken niet goed over nagedacht. Heb je oudere kinderen dan is de accommodatie ideaal.

Daar hebben we tijdens het boeken niet goed over nagedacht.

Halverwege onze reis besluiten we dat we nog voor een paar dagen naar een andere accommodatie willen. We boeken voor 5 nachten het Morena Resort. Dit resort is echt prachtig. Het is een ecologische accommodatie op loopafstand van de Jan Thielbaai. De appartementen zijn van alle gemakken voorzien en helemaal kidsproof. Bij de receptie staan grote bolderkarren. Je mag er gratis gebruik van maken. En de supermarkt is om de hoek. Geen zin om te lopen? Het resort heeft elke ochtend een broodjesservice.

En alweer terug naar huis…

Voor onze laatste nacht besluiten we weer terug te gaan naar de Jan Kok Lodge. De eigenaren zijn zo vriendelijk om ons de volgende dag naar het vliegveld te brengen. De terugvlucht verloopt iets minder soepel; het is een nachtvlucht. Milou en Tess vallen pas in slaap als we er bijna zijn (zal je altijd zien!).

Tips

Hierbij nog wat leuke tips voor een fijn verblijf op Curaçao met kinderen:

 • Blue Bay: een kindvriendelijk strand gelegen in een mooie baai. Het water is azuurblauw, het strand hagelwit. Veruit onze favoriet.
 • Op nog geen 1 km van de Jan Kok Lodge vind je het natuurgebied met de zalmkleurige flamingo’s.
 • Willemstad: misschien niet de mooiste stad, maar wel heel kleurrijk. Leuk om een keer geweest te zijn. Hoogtepunt van de stad: de pontjesbrug
 • Ga lunchen bij Karakter.
 • Huur een auto. Curaçao heeft prachtige stranden, maar dan heb je wel een auto nodig om er te komen.
 • Bespaar vooral niet op ruimbagage. Tegenwoordig moet je bij KLM betalen voor je koffers. Wij dachten slim te zijn en heel veel handbagage mee te nemen. Nou ik kan je zeggen, niet te doen! Je hebt je handen namelijk al vol aan 2 kleine kids.

Wij hebben erg genoten van onze vakantie op Curaçao. Het eiland zelf vind ik niet heel spectaculair. De sfeer en de stranden daarentegen wel. Met kleine kinderen is het de ideale bestemming. Zon, zee en strand: meer heb je echt niet nodig.

Take me to Curaçao!

Lijkt Curaçao met kinderen jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

 • Je vliegt vanaf Schiphol Amsterdam in ongeveer 10 uur naar Willemstad, Curaçao
 • De beste reistijd voor Curaçao is maart tot en met augustus maar Curaçao is ook een hele fijne winterzonbestemming!
 • KLM vliegt direct op Curaçao
 • Deze leuke hotels en resorts boek je op Booking.com 
 • Liever een pakketreis naar Curaçao? Check deze mooie all-inclusive reizen op Kras.nl of op TUI.nl

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!