Cruisen met kids in de Caribbean: zó leuk is het!

Tijdens mijn zwangerschap wisten we het zeker: als Sarah straks geboren is gaan wij op cruise. Het leek ons de ideale manier om te reizen met een baby. Zo konden we én iets van de wereld zien én ons kindje sliep iedere avond in hetzelfde bedje. Daarnaast zou ze er ‘nauwelijks’ iets van merken. Perfect toch…?

We kozen voor een cruise die vertrok vanuit Havana (Cuba) en via Belize city (Belize), Isla de Roatan (Honduras) Costa Maya (Mexico) naar Cozumel (Mexico) voer. We vlogen rechtstreeks met KLM naar Havana. De vlucht ging goed: van de 10 uur sliep Sarah er 3. Het was minder dan we hadden gehoopt, maar ze was de hele vlucht wel vrolijk, rustig en ze keek haar ogen uit. In Havana verbleven we eerst 2 nachten in hotel Mercure Sevilla. We kwamen daar om 17.00 uur lokale tijd aan, dus ik kon haar direct naar bed brengen. Ze sliep vervolgens tot 6.00 uur (!) en had geen last van een jetlag. Wij vonden dat wel een mooie meevaller. Wat ons betreft kon de vakantie nu echt beginnen.

Ze sliep vervolgens tot 6.00 uur (!) en had geen last van een jetlag. Wij vonden dat wel een mooie meevaller. Wat ons betreft kon de vakantie nu echt beginnen.

We waren in totaal dus 3 dagen in Havana. Wat een heerlijke stad is dat! De sfeer, de mensen, de auto’s, echt een aanrader! In de ochtend liepen we de stad in en wanneer het in de middag echt te heet werd (32 graden), gingen we terug naar het hotel om te slapen, bij het zwembad te relaxen en lekker af te koelen. Sarah vond het geweldig in het water en zelf pikte ik er ook nog een salsalesje mee.

All aboard!

Ja en toen was het tijd om aan boord te gaan van de MSC Armonia! Tijdens het inchecken werden we al gewaarschuwd: iedereen aan boord is gek op kinderen en uw dochter zal geen rust hebben. Hahaha nou daar was niets van gelogen! Sarah kreeg alle aandacht van de andere gasten en het personeel, ze zijn echt geweldig met kinderen. En toen de hut.. Eerst maar onze reactie: “Oeff die is wel hééél erg klein. Waar moeten we alles laten…?!? En waar moet het campingbedje staan?!?” Uiteindelijk met wat passen en meten kreeg alles zijn plekje en besloten we er maar het beste van te maken, wat betreft de ruimte dan.

Zo veel te doen, er is nog zo veel te doen

Er waren 2 zwembaden op het schip en voor Sarah zelfs een heel grote waterspeeltuin. Die laatste was echt geweldig, er lag maar een klein laagje water in. Sarah kroop er heerlijk doorheen en speelde met de andere kinderen. Helemaal top! Verder was er ook nog een kidsclub aan boord. Die werd gesponsord door het speelgoedmerk Chicco. De club stond helemaal vol met speelgoed. Hartstikke leuk! We zouden ons in geen geval vervelen. Tja, en verder was er alles wat je op een cruiseboot verwacht: theater, bioscoop, casino en verschillende restaurants en bars.

Mamma Maya!

We hadden in Belize en Honduras excursies geboekt via de cruisemaatschappij. We wilden er namelijk zeker van zijn dat alles goed geregeld was voor Sarah. Ik geef toe, het avontuur is er dan wel een beetje af, maar met een klein kindje wilden we vooral voor zekerheid gaan. In Belize bezochten we Atlun Ha (Mayatempel) en in Belize City deden we een stadstour. In Honduras maakten we een tour over het eiland en daarna relaxten we op een mooi strand. Je ziet natuurlijk maar een heel klein deel van wat er allemaal te zien en te doen is… Maar toch hadden we een aardig beeld.

Mexico, Mexiiicooo

In Mexico gingen we beide keren op eigen houtje aan land. Dat was ook goed te doen. De taxichauffeurs en excursiebureaus staan je natuurlijk op te wachten. We waren een paar jaar eerder ook al in dat deel van Mexico geweest dus we wilden vooral gaan zwemmen en luieren op een mooi strandje. We belandden uiteindelijk op Paradise Beach Cozumel, een beachclub. Voor $8 had je 2 bedjes en een parasol en mocht je gebruikmaken van alle faciliteiten zoals het zwembad, verkleedhokjes en douches. Je kon er ook snorkelen, suppen en op het water lagen springkussens, mocht je zin hebben om te springen. 😉

Pizza, pasta en toetjes

Het eten op de boot was erg goed. MSC is een Italiaanse maatschappij, dus dan weet je het wel: veel pasta, pizza en de heerlijkste toetjes. En, eerlijk is eerlijk, ook heel veel gezond eten. Sarah at vooral veel groenten en brood – ze is gek op brood. Je kon er ook voor kiezen om à la carte te eten in een ander restaurant. Dat hebben we ook 3 keer gedaan. Daar hebben ze zelfs een menukaart voor baby’s. Sarah kon daar ook een driegangenmenu kiezen. Hoe leuk is dat! En heel chique!

Écht vakantie!

Het gemak en comfort aan boord is geweldig. Je hoeft nergens anders aan te denken dan aan de zorg voor je kindje. Het doorreizen naar een volgende bestemming terwijl je slaapt of aan het zwembad ligt, is zo relaxed. Dat is nou echt vakantie! De volgende keer zou ik wel een andere hut boeken, want alhoewel we aan de kleine ruimte gewend raakten, was het niet ideaal. Sarah ging om 19.00 uur al slapen, en dan lig je dus ook op die kleine kamer. Een balkon was dan wel lekker geweest. Of misschien een babyfoon met camera zodat je ’s avonds nog een drankje kon doen (als je dat durft).

Conclusie? Reizen op een cruiseschip met een baby is echt zo ideaal als wij ons hadden voorgesteld! Ons antwoord is dus een volmondig ja. We zijn zelfs al aan het kijken voor onze volgende trip. Hahah!

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!