Cruisen langs de Emiraten met kinderen: de bucketlisttrip van Patricia (deel 2)

Het leek ons fantastisch om een cruise te maken met de kinderen tijdens kerst. Vanaf Dubai langs de Emiraten, naar Muscat en Khasab in Oman en dan terug naar Dubai. In een week tijd 5 plekken bezoeken met 1 zeedag. De prijs was ook nog leuk. En wat een bijzondere reis werd het! Heb jij wel eens samen met giraffen van een ontbijtje genoten? Nou wij nu wel en het is een dikke vette aanrader om te doen!

Het feest kan beginnen

Na een paar dagen Dubai mogen we nu echt aan onze cruise beginnen. We hebben er allemaal zin in. We nemen een taxi van ons hotel op de Palm naar de cruiseterminal. Direct nemen ze de koffers van ons over. Die zullen we later op de dag in onze hut vinden. We kunnen gaan inchecken. Binnen zien we nagenoeg geen rij. We zijn snel aan de beurt en dan op naar het schip. Als we de terminal uit lopen zien we haar liggen: de MSC Splendida. De kinderen kijken hun ogen uit. Binnen krijgen de kinderen eerst allebei een bandje met barcode. Raken ze ons kwijt op het schip, dan kunnen ze ons makkelijk laten omroepen. Dat geeft een veilig gevoel voor papa en mama.

Binnen krijgen de kinderen eerst allebei een bandje met barcode. Raken ze ons kwijt op het schip, dan kunnen ze ons makkelijk laten omroepen.

Balkonleven

Snel naar de hut; we zijn allemaal nieuwsgierig hoe die eruit zal zien. Wij vinden een balkonhut met kinderen echt ideaal en in ons geval ook een must! Het is namelijk erg leuk om buiten te gaan kijken als je ergens aankomt of vertrekt. Met kleine kinderen boven op het dek staan en iets proberen te zien, dat is niet te doen. Althans met die wereldontdekkers van ons niet. Ze vliegen alle kanten op en uiteindelijk heb je niks gezien. En op je eigen balkon kunnen ze geen kant op. Daarnaast is het heerlijk om ’s ochtends ontbijt bij het buffet te halen en dan lekker op het balkon zitten.

Kindercocktails

Eerder hadden we al besloten om de drank af te kopen met een drankpakket. Het eten is sowieso volpension tijdens zo’n cruise. Voor Jamie (2) betalen we alleen de havengelden, in dit geval € 130 voor de hele reis. Voor zijn drankpakket hoeven we niks te betalen. Dat scheelt mooi! Wij hebben een pakket waarbij we zo’n beetje van alles kunnen bestellen inclusief de vele cocktails. MSC heeft een enorme keuze aan goeie en lekkere cocktails op hun schepen. En het leuke is dat ze cocktails hebben speciaal voor kinderen. Natuurlijk alcoholvrij! Van een Dirty Banana tot een Spiderman. Onze kinderen doen dus graag mee met de cocktails. Op het schip is van alles te beleven. De kinderen vinden de legoclub erg leuk, maar er is ook een bowlingbaan en racesimulator.

En het leuke is dat ze cocktails hebben speciaal voor kinderen. Natuurlijk alcoholvrij!

Hoogtepunten Abu Dhabi

Dan komen we aan in Abu Dhabi. We bezoeken verschillende plekken. Hieronder volgen onze hoogtepunten en dieptepunten.

Giraffenontbijt

In Abu Dhabi ontbijten we met giraffen. Het is een van de hoogtepunten van onze reis. Wat een mooie ervaring. Samen aan tafel met deze mooie, elegante beesten. De kinderen kunnen hun ogen niet van ze af houden en ze zijn helemaal overweldigd. Tijdens het ontbijt vertelt de verzorger veel over de giraffen. Hoe ze leven, wat ze eten, waar ze vandaan komen. We leren veel en de kinderen ook. Daarna mogen we ook nog Otto het nijlpaard zijn ontbijt brengen. Hij staat al te wachten. Van dichtbij is zo’n bek best groot als er een heel krop andijvie in verdwijnt.

Sheikh Zayed Moskee

Het is erg druk bij de moskee; we moeten in de rij staan, onder andere voor de controle van onze tassen, maar ook om te kijken of we correct gekleed zijn. Ze zijn er erg oplettend en streng in. Ik had er al rekening mee gehouden met mijn kledingkeuze en ik had een grote omslagdoek meegenomen en een vestje. We gaan een lange gang door en dan staan we voor de Sheikh Zayed Moskee.

WAUW! We staan een beetje sprakeloos te kijken. Wat een gebouw. Het is zo wit dat het een beetje pijn doet aan je ogen. Als je binnenkomt, zie je voor je een enorm plein liggen. In deze moskee kunnen 40.000 mensen tegelijk bidden. Het is immens groot en maakt een enorme indruk op ons. We lopen er nog wat doorheen. Je mag niet helemaal naar binnen, maar dat is prima. De kinderen zijn het zat. Op naar het schip en tijd voor een ijsje.

Sir Bani Yas Island

Vandaag is het een relaxdag. We kunnen met tenders (soort sloepen) naar het eiland. We hebben geen excursie geboekt dus we kunnen wat relaxen op het strand. Hoewel de zon lekker schijnt staat er veel wind en is het wat fris. De kinderen spelen wat in de speeltuin en zijn lekker bezig met het zoeken naar schelpjes. We sturen nog een filmpje naar opa en oma – we hebben hier namelijk wifi – en doen verder weinig. We blijven ook niet lang en besluiten weer terug te gaan naar het schip. Oscar vindt het weer tijd voor een ijsje. Prima, we hebben een pakket waar de ijsjes bij in zitten dus hij kan zich uitleven.

Volg ons ook op:

Recente blogs: