Columbia Icefield Glacier (Canada): fantastisch voor een bezoek met kinderen!

Toen we onze reis naar Canada aan het plannen waren, twijfelden we enorm of we de gletsjer op moesten gaan met de kinderen. Uiteindelijk besloten we om het gewoon te doen. We raden het iedereen ook echt aan! 

Van Banff naar Jasper

Wij vertrokken om 8.00 uur vanuit Canmore, een plaatsje vlakbij Banff. Als je uit die richting komt, is er echt heel veel te zien en kun je mooie tussenstops maken. Het is daarom zeker de moeite waard om wat langer voor deze trip uit te trekken. Je komt langs heel veel meren, waar het heerlijk is om even met de kinderen te stoppen. Wij stopten bij Herbert Lake, Bow Lake, Peyto Lake en Saskatchewan River voordat we naar de gletsjer gingen.

Tip: kom je vanuit Banff boek dan je Icefield Adventure wat later op de dag. Het is er waarschijnlijk wel wat drukker, maar dan heb je tijd genoeg om alle mooie stops te maken.

Glacier Icewalks

We hadden onze tour geboekt om 13.30 uur. Hoewel we twijfelden om te reserveren zijn we blij dat we het gedaan hebben, want de tour zat voor die dag helemaal vol. In het gebouw kun je prima lunchen. We haalden een broodje en zijn lekker buiten gaat zitten. Een half uur van tevoren mag je inchecken en dan word je naar een bus gebracht. Met de bus ga je naar een overstapplaats toe.

Daar stapten we in een enorm grote bus, die de gletsjer op kon rijden! We gingen een hele steile helling af en reden daarna de gletsjer op. Toen we er waren, mochten we eindelijk het ijs op. De kinderen gingen op zoek naar de Nederlandse vlag en vonden het geweldig om in plassen te stampen en te glijden over het ijs. We hadden een mooie dag met heel helder weer. Dat maakte het wel heel goed te doen, want bij bewolkt weer zal het echt wel koud zijn. Ook nu hadden we een vest en een jas nodig, maar het zonnetje scheen lekker. We vonden het jammer dat we maar 30 minuten op het ijs mochten; de meiden hadden er nog wel langer willen blijven!

Ook nu hadden we een vest en een jas nodig, maar het zonnetje scheen lekker.

Glacier Skywalk

De bus bracht ons verder naar de Glacier Skywalk, een glazen plateau boven een dal. Het was heel bijzonder om eroverheen te lopen. De kinderen gingen zelfs op het glas liggen om goed naar beneden te kijken. Wat een enorm uitzicht! Wij vonden het de moeite waard om beide dingen te boeken. Het is wel een dure tour.

Tip: zorg dat je reserveert van te voren. 

Wij hebben van deze tour genoten en de kinderen helemaal. Ze vonden de gletsjer zo bijzonder en genoten van iedere minuut.

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!