Citytriptip met baby: Edinburgh

Auteur: Rosalie

Dit artikel is gepubliceerd op: 9/03/2019

Outlander, op het moment is dat een van mijn favoriete series! Ik droomde ervan om al die mooie kastelen in Schotland te gaan bezoeken. Zo gezegd, zo gedaan. Oké, eerst maar ’s met eentje beginnen dan. Op 15 december 2018 begon onze reis naar Edinburgh om voor ons eerste kasteel te gaan: Edinburgh Castle. Om half 5 in de ochtend waren we klaar voor vertrek; we hadden onze zoon Fedde van 9 maanden de avond ervoor al helemaal aangekleed in bed gelegd met zijn slaapzakje aan. Het enige wat restte was hem wakker maken, slaapzak uitdoen, schone luier aan en jas/muts/sjaal aan/op/om.

Een enorm pluspunt voor onze vliegreis, onze kinderwagen: de Babyzen Yoyo. Deze mocht namelijk als handbagage mee in het vliegtuig en Fedde kon heerlijk rondkijken in zijn wagentje. De grondstewardessen herkenden de kinderwagen ook direct, dus zonder moeite de douane door! Eenmaal in het vliegtuig ging het opstijgen super, Fedde sloot daarna meteen zijn oogjes om vervolgens de hele reis (van maar een uurtje) lekker te slapen. Ideaal getimed!

Een enorm pluspunt voor onze vliegreis, onze kinderwagen: de Babyzen Yoyo.

Kindvriendelijke ontvangst!

Bij aankomst op Edinburgh Airport gingen we op zoek naar een taxi, even spannend vond ik dat wel, omdat Fedde in de kinderwagen in zijn geheel de auto in ging. We hebben hem met een gordel vastgezet en dat ging prima. We werden afgezet voor de deur van het hotel Principal Charlotte Square en direct kwamen er mensen aan om ons te helpen. De koffers werden overgenomen, we kregen drinken aangeboden en ze vroegen of we nog iets nodig hadden voor de baby. Aangezien het pas een uur of 9 ’s ochtends was, was onze kamer nog niet klaar. We mochten alvast overal gebruik van maken en we besloten om te gaan ontbijten. Ze serveerden het originele Schotse ontbijt met haggis, maar ook Schotse porridge (havermoutpap) zodat Fedde mee kon eten; aanrader!

(Japanse)restauranttip in Schotland

Nadat we onze buiken hadden gevuld vervolgden we onze weg de stad in. We maakten een rondwandeling om de stad wat te verkennen. Edinburgh heeft als het ware 2 delen: een nieuw deel met heel veel bekende winkelketens en een oud deel waar je ook het bekende Edinburgh Castle vindt. Aangezien het ontzettend koud was, gingen we naar het nieuwe gedeelte en we did some shopping! Geluncht bij Wagamama, tip! Overal kinderstoelen en plek voor de kinderwagen. We zagen er veel gezinnen met kinderen van allerlei leeftijden, ze hebben zelfs een eigen Wagamama kindermenukaart!

Na nog een lange wandeling na het eten, gingen we zwemmen in het zwembad van het hotel. Heerlijk warm water én zowel in de mannenkleedkamer als in de vrouwenkleedkamer een verschoon- en aankleedruimte voor de baby, ideaal!

Heerlijk warm water én zowel in de mannenkleedkamer als in de vrouwenkleedkamer een verschoon- en aankleedruimte voor de baby, ideaal!

Even us-time

Nadat we onze kleine man te slapen hadden gelegd, dineerden wij samen in een van de 2 restaurants van het hotel. We hadden de iPad en een van onze telefoons aangesloten op de Babyfoon 3G app zodat we Fedde konden zien en horen slapen in zijn reisbedje (bedje zeer netjes verzorgd door het hotel). Dat was wel heel erg spannend! Steeds even spieken of hij nog sliep, maar wat was dit leuk én lekker!

Outlander in het echt

Op dag 2 bezochten we ons eerste echte kasteel: Edinburgh Castle. Het was een waanzinnig mooie dag, koud maar met een strakblauwe lucht. Prima te doen met onze kleine kinderwagen. Wat was dit gaaf om te zien! Zo indrukwekkend dat zo’n eeuwenoud kasteel nog zo’n prominente plek in de stad heeft. Als grappig cadeautje voor mijn man in het winkeltje van het kasteel 2 boekjes gekocht: Don’ts for husbands en Don’ts for Wives uit 1913! Ook deden we het Royal Museum of Scotland aan, wat een feest was dit. Een soort Naturalis vol met (opgezette) dieren. En ook nog eens gratis! Na nog een duik in het hotelzwembad hebben we de dag afgesloten met een pizza voor 3 in het hotel.

Op onze 3e dag deden we nog een shoppingtourtje voor kerstinkopen en sloten we af met een heerlijke lunch en uitstekende koffie bij: Fortuna Coffee bar. Edinburgh: een absolute aanrader om een weekendje weg te gaan met het vliegtuig en toch (door de reisduur) zo dicht bij huis. Until we meet again…

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!