Citytrip naar Berlijn met kids: 5 x net even andere en toch kindvriendelijke tips!

Auteur: Femke

Dit artikel is gepubliceerd op: 21/09/2019

Berlijn ontdekken met kids is een heel andere belevenis dan wanneer je samen op pad bent. Maar het is zeker niet minder leuk! Wat is Berlijn een leuke, hippe en fijne stad om te ontdekken met het hele gezin. Wij wijken tijdens onze citytrip af van de gebaande paden juist om nieuwe plekken te vinden.

Aapjes kijken vanuit je hangmat

Midden in Berlijn staat het 25hours hotel. Een echte aanrader om daar een kamer te nemen. Het ligt aan de kant van de Zoo, je kijkt letterlijk vanuit je kamer het apenverblijf in. Daarnaast is het hotel superhip, dus dat is ook nog ‘s volledig genieten van je kamer! Het oog wil tenslotte ook wat. In onze kamer hangt zelfs een hangmat voor het grote raam dat direct uitkijkt op de hele dierentuin. Geïnstalleerd en al is het tijd om wat te gaan zien en doen.

Dit is onze top 5 van leukste en net even andere kinderactiviteiten in Berlijn!

1. Sightseeën… met de lijnbus!

We lopen ons hotel uit en stappen bijna voor de deur in de bus, lijn 100. Tijd voor wat sightseeing. Deze buslijn brengt ons langs een heleboel bezienswaardigheden, niet te veel lopen voor de kleintjes en fijner voor je portemonnee dan de officiële hop-on-hop-offbus.

2.  Museum für Kommunikation

Omdat het een beetje begint te regenen besluiten we op zoek te gaan naar een museum dat ook leuk is voor onze dochter van 8 jaar. Onze keuze valt op het Museum für Kommunikation. Kinderen kunnen hier volop experimenteren met alle vormen van communicatie. Iets interactiefs, waar ze geen tijd hebben om zich te gaan vervelen. Naast een vriendelijk ogende robot zien we ook een telefooncel. Onze dochter vindt het concept ‘telefooncel’ maar raar: “Waarom gingen jullie allemaal buiten in een hokje staan bellen mama? Dat is zo ouderwets, je hebt nu toch gewoon je iPhone”. Verder speurend komen we een hele grote in de lucht bungelende postkoets tegen. Een indrukwekkend gezicht. Foto’s mogen we niet maken, maar een beetje rebels sluipen we langs de wacht en maken we toch snel een fotootje. Zonder flits omdat we het toch wel een beetje stiekem vinden en niet betrapt willen worden.

Kinderen kunnen hier volop experimenteren met alle vormen van communicatie.

3. Park am Gleisdreieck

Overal in deze stad kun je heerlijk eten. Maar mocht je – zoals wij – makkelijke eters hebben dan is BRLO een aanrader. In een aantal zeecontainers is, midden in het park Gleisdreieck, is een bierbrouwerij gevestigd. Naast het door hen zelf gebrouwen bier eet je er ook nog eens heerlijk. Heb je minder makkelijke eters dan hebben ze ook fijne picknickbanken staan voor een kleine hap en een drankje. Als je op het terras zit aan je Berlijnse biertje of lekkere thee vermaken de oudere kids zich bij een speeltuin met trampolines, kleine hobbels om over te skaten, en een houten klim- en klauterdeel.

De jongste kinderen spelen in een zandbak gelegen aan het terras. Samen met de locals is het genieten in dit niet zo toeristische gedeelte van de stad. En mooi meegenomen: de metro stopt zo ongeveer naast het restaurant. Een deel van zijn charme heeft dan ook echt te maken met de metro’s die over je hoofd door het park rijden. Heel erg urban!

Tip: ondanks dat onze dochter al 8 jaar is, doen wij haar altijd een bandje om met ons +31-telefoonnummer!

4. Zoo Berlin

Een andere aanrader is de Zoo Berlin. Vele malen goedkoper dan de Nederlandse dierentuinen overigens, maar niet minder leuk. Midden in het centrum van Berlijn bij de Kurfürsterdam in de buurt ligt de dierentuin van Berlijn. Een ontzettend uitgebreid park waar je je urenlang kunt vermaken. De speeltuin van dit dierenpark is een plek waar je de kids niet snel uit krijgt. “Nog heel even mama”, hebben we een uur lang horen roepen vanuit de speeltuin. Na een poosje hebben we Ella ‘losgerukt’ van haar klimtoren en zijn we al wandelend op zoek gegaan naar de apen. Ons gezamenlijke lievelingsdier in een dierentuin.

Mocht je de dierentuin niet in willen dan is het ook een idee om in Bikini Berlin – een mall met allerlei leuke winkels en eettentjes – een lekkere smoothie te halen en op de bankjes naar de aapjes te kijken. Via een groot raam met in de vensterbank kussentjes heb je uitzicht op de dierentuin. En jij zelf kunt struinen langs alle coole winkeltjes. Aan de achterzijde heb je allerlei eetgelegenheden en bankjes, waar je ook de dierentuin in kunt kijken.

5. Mauerpark

Mocht je in de lente en zomermaanden op pad gaan en je bent toevallig op zondag in de stad, dan is het erg leuk om ‘s middags een kijkje te nemen in het Mauerpark. Naast een grappige en erg populaire markt met vintage en ‘rommel’ is er allerlei livemuziek. Een kleedje mee en een bijbehorend biertje en frisdrank en je vermaakt je de hele middag. Leuk om mee te maken is de karaokeshow. Een man met alleen een fiets, parasol en muziekboxen zweept een hele arena op om karaoke te komen zingen. Ontzettend gezellig en je wordt er heel vrolijk van. Dat doet hij elk weekend op zondag en mensen komen van ver om deze gratis show mee te maken. Let er wel op dat het erg druk is.

Zo veel te doen en zo veel te zien

Er is zo veel te zien en te beleven in deze stad. De bekende must-sees als de Berlijnse muur, Checkpoint Charlie, de Reichstag, de kerstmarkten slaan we even over. Die vind je ook in elke standaardreisgids. Er zijn verschillende parken die echt aan te raden zijn. Zoals het park bij de Biergarten am Neuen See. Daar kun je pizza’s halen en een biertje doen. In de zomermaanden kun je er ook met een roeibootje het meertje rond roeien. Kneuterig en supergezellig. In de wijken zelf vind je overal wel speeltuinen. En ben je moe van het spelen, haal dan een lekker ijsje bij Jones Ice Cream. Heerlijk!

Ik kan je er nog veel meer over vertellen. Al met al is Berlijn een heerlijke stad voor een citytrip met kinderen en helemaal als je de andere kant gaat ontdekken!

Deze blogs al gelezen?

Restauranttip: theetuin Het Kaslokaal in Oostkapelle

Wat maakt Het Kaslokaal zo kidsproof? Speeltoestellen buiten Speelhoek Speelkeuken Boekjes Verschoonruimte Kindertoilet Meer informatie over Het Kaslokaal website Het Kaslokaal Bron: blogger Femke! Deel...

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de...

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch....

Volg ons ook!